برداشت جو غصیل یا علوفهای، از بزرگترین مزرعه تولید این محصول با وسعت ۴۰۰ هکتار در اردستان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، میانگین نیاز سالانه محصولات علوفهای و خوراک دام کشور را ۷۵ میلیون تن برشمرد و افزود: از این میزان، حدود ۲۲ میلیون تن محصولات علوفه ای، ۱۶ میلیون تن بقای کاه و کله و بقیه از دیگر محصولات است.
فرامک عزیز کریمی، عمده تولید محصولات علوفهای را شامل یونجه و ذرت دانست و گفت: در کشت جو غصیل، کشاورزان در فصل پاییز، جو را کشت می کنند و به جای برداشتِ دانه ی خشک شده، شاخ و برگ و دانه را برداشت و سیلو میکنند.
وی افزود: با تولید این محصول، دامدارن میتوانند تا مدتها دام خود را از یک غذای مناسب تغذیه کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هم نیاز علوفهای دام استان اصفهان را در سال، پنج میلیون تن علوفه برشمرد و گفت: با توجه به کمبود منابع آب، انتقال کشتهای تابستانه به پائیزه را شاهد بودیم که کشت جو غصیل یا علوفهای از نمونههای آن است.
اصغر رستمی، وسعت زیرکشت جو را در استان بیش از ۵۳ هزار هکتار بیان کرد و گفت: از این میزان، با هدف تامین علوفه دامی، هفت هزار هکتار به روش غصیل با میانگین حدود ۴۰ تن در هر هکتار کشت میشود.
مسئول زراعت شرکت کشاورزی فجر چهارمیل اردستان هم گفت: بر اساس چشم انداز بلند مدت و با توجه به شرایط حاد اقلیمی منطقه، تولید علوفه از تابستان به زمستان تغییر کرده است.
ابوذر اسدی افزود: طبق محاسبات، در طول تابستان، برای کشتِ یک هکتار یونجه، حدود ۲۴ هزار متر مکعب و برای کشت یک هکتار ذرت، ۱۵ هزار متر مکعب و برای کشتِ یک هکتار جو علوفهای، ۶ هزار متر مکعب آب نیاز است.