معاون اول رئیس جمهوری گفت: عوارض پسماند باید برای کمک به شهر تهران در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور امروز در حاشیه مراسم افتتاح پروژههای سازمان مدیریت پسماند و بازدید از مجتمع دفن زباله آرادکوه در جمع خبرنگاران گفت: موضوع پسماند به یکی از دغدغههای اصلی در شهرهای بزرگ کشور تبدیل شده است.
وی افزود: این موضوع در شهرهای شمالی کشور شرایط سختتری را به وجود آورده است و مردم ساکن این مناطق از این موضوع به شدت ناراضی شدهاند که باید با توسعه طرحهای زباله سوز و تبدیل زباله به برق از این مزیت استفاده و این معضل را حل کرد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در شهرهای نوشهر و ساری کارخانههای زبالهسوز به بهرهبرداری رسیده است، افزود: شهر تهران شرایط خاصی دارد که باید به توسعه اینگونه مجتمع ها در شهر تهران کمک کرد.
آقای جهانگیری ادامه داد: در 50 سال گذشته پسماند و زبالههای شهری در منطقه آرادکوه روی هم انباشته شده و این معضل و همچنین تولید گاز متان حاصل از این کوههای پسماند تبدیل به یکی از دغدغههای جدی پایتخت شده است که باید برای رفع این مشکل تدابیر لازم اندیشیده شود.
معاون اول رییس جمهور بر ضرورت توسعه کارخانه های زباله سوز در کشور تأکید و تصریح کرد: در حال حاضر عوارض پسماند از مردم گرفته می شود و در اختیار وزارت کشور و محیط زیست قرار می گیرد که باید این عوارض برای کمک به شهر تهران در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد.
جهانگیری همچنین به مذاکرات انجام شده با طرف های خارجی برای حل مشکل کوه های زباله در کشور اشاره کرد و گفت: پس از تحریم های آمریکا این طرح ها و مذاکرات کنار گذاشته شد اما شهرداری کارهای مطالعاتی کاملی در این زمینه انجام داده است که می تواند به بهره برداری رسیده و مشکلات مردم تهران، کهریزک و ری برطرف شود.
حمایت دولت از طرح های مرتبط با تفکیک و بازیافت پسماندها
معاون اول رئیس جمهوری با اعلام حمایت دولت از طرح های مرتبط با تفکیک و بازیافت پسماندها گفت: برخی افراد، پسماندها را در هر نقطه ای از شهر تخلیه و زمین و شهر را آلوده میکنند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در آیین افتتاح و بهره برداری از پروژه های سازمان مدیریت پسماند به مناسبت روز جهانی زمین پاک در مجتمع آبعلی تهران گفت: امروز به صورت کامل با مسائل زیست محیطی و زندگی مردم سر و کار داشتیم و در جریان امور پسماند خانگی که یکی از مشکلات جدی تهران در کنار پسماند پزشکی است قرار گرفتیم.
او افزود: ورود فناوری مناسب، به صحنه آمدن بخش خصوصی و حمایتهای دولت باعث می شود تا برق تولیدی از پسماندها با قیمت مناسب خریداری شود تا برای سرمایه گذاری بخش خصوصی صرفه اقتصادی داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه پسماندهای ساختمانی از دیگر پسماندهایی است که در شرایط عادی در حجم بالا و روزانه حدود ۴۵ هزار تن تولید می شود، گفت: علاوه بر تولید این حجم بالا از پسماند ساختمانی، شاهد تخلف افرادی هستیم که به صورت غیرقانونی پسماندها را در هر نقطه ای از شهر تخلیه و زمین و شهر را آلوده میکنند.
او تاکید کرد: ایجاد مراکز بازیافت برای تبدیل پسماند ساختمانی به محصول با ارزش اقتصادی از دیگر اقدامات ارزشمند مدیریت شهری است.
جهانگیری گفت: با ایجاد مرکز بازیافت پسماندهای ساختمانی، هم نقاط دیگر از زمین برای معادن شن و ماسه حفاری نمی شود و هم کوههایی از پسماند خانگی ایجاد نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: با این اقدام محصولی به شهروندان ارائه می شود که از نظر زیست محیطی آلاینده نیست و مصالح اولیه که در آن به کار می رود به محیط زیست کمک کند. البته مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که از طرف استاندار برای حل آنها تلاش میشود و دولت نیز از این اقدامات حمایت میکند.
اسحاق جهانگیری در پایان ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر برای ظرفیت فعلی شهر تهران، کارخانه بازیافت ایجاد شود.