مصطفی الکاظمی در مراسم افطار با علمای دین، فرقه گرائی را به صهیونیسم تشبیه کرد.
مصطفی الکاظمی از علمای دینی خواست که برای مقابله با فرقه گرایی در این کشور رویکرد میانه و اعتدال گرایانهای را در پیش بگیرند.
الکاظمی در جلسهای با عالمان دین، اعم از سنی و شیعه، در ضیافت افطار در مقر دولت در بغداد پایتخت، فرقه گرایی را به صهیونیسم تشبیه کرد که ارزشهای خود را بر اساس نژادپرستی و ایجاد اختلافات بنا میکند.
دفتر رسانهای نخست وزیر عراق در بیانیهای به نقل از مصطفی الکاظمی در این دیدار گفت: ما برای مقابله با فرقه گرایی نیاز به سخنرانی معتدل داریم، زیرا این امر به ما در رهایی یافتن از مرحله فرقه گرایی که عراق پشت سر گذاشته است بسیار کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه دین یک ستون اساسی در هویت جامعه عراق است، و اسلام یک هویت است، و قانون اساسی به اسلام احترام گذاشته است، گفت: این هویتهای دینی به شرط نقض نکردن اصول آن است، و باید به احساسات اکثر مردم احترام گذاشت و به نمادها و آیینهای مردم توهین نکرد.
نخست وزیر عراق همچنین گفت: ما امروز بیشترین نیاز را داریم که امید را گسترش دهیم و از طریق عبادتگاهها و شخصیتهای مذهبی (علما) از آن دفاع کنیم. ما به امیدی نیاز داریم که جوامع را ایجاد کند و برای ساختن کشورمان تلاش کند.
الکاظمی از علمای دین دعوت کرد تا در گفتگوی ملی بین طیفهای مختلف مردم، برای ساخت و حمایت از آینده این کشور مشارکت داشته باشند.
وی افزود: ما از دیکتاتوری، اشغالگری، فرقه گرایی و تروریسم عبور کردیم و دیگر اینگونه مسائل به گذشته تبدیل شده است و ما اکنون با اطمینان به دنبال عمران و ساخت و ساز هستیم.
عراق کشوری چند مذهبی و چند فرقهای است، زیرا مسلمانان اعم از شیعه و سنی به علاوه مسیحیان، ایزدی ها، صابئین، منداییها و دیگران را شامل میشود.