با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:
معرفی واکسن ایرانی کرونا با نام اُسوید ۱۹
واکسن ایرانی کرونا با نام اُسوید١٩ امروز در مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور معرفی شد. همزمان خط تولید ویال واکسن نیز به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، اين واكسن طرح مشترک شركت داروسازي اُسوه و شركت پايافن ياخته است که در پایان مرحله آزمایش حيواني قرار دارد.
همچنين امروز در شركت داروسازي اسوه خط ويال تزريقي استريل براي توليد واكسن با اولویت تولید واکسن های ایرانی کرونا به بهره برداری رسید.
آقای هومن کاغذیان مدیر عامل یکی از شرکتهای دانش بنیان و شتابدهنده های حوزه زیست فناوری در نشست خبری افتتاح خط ویال تزریقی واکسن کووید استقرار زیست بوم فناوریهای زیستی را از اهداف این شتابدهنده دانست و گفت: شتابدهنده های حوزه زیست فناوری در دنیا موضوع جدیدی است و در ایران ۴ سال قبل اولین شتابدهنده این حوزه راه اندازی شد.
وی با اشاره به تلاشهای این شرکت در دستیابی به دانش فنی تولید واکسن کووید ۱۹ خاطر نشان کرد:بر اساس کتابهای مرجع تولید واکسن به زمان 8 تا 12ساله نیاز است ولی واکسن کرونا در کوتاهترین زمان ممکن تولید شده است.
آقای کاغذیان با اشاره به تحقیقات این شرکت دانش بنیان برای تولید واکسن کووید از سال گذشته، ادامه داد: در مطالعات انجام شده توانستیم بر اساس پلتفرم ویروس کشته شده واکسن کووید ۱۹ با عنوان اسوید۱۹ را تولید کنیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه این واکسن در فاز نهایی حیوانی قرار دارد، اظهار کرد: در این فاز این واکسن بر روی میمونها، موش و "رت" انجام شد که ازمایشات بر روی میمون در فاز نهایی قرار دارد.
به گفته وی، مرحله آزمایش انسانی این واکسن تا پایان بهار با مجوز سازمان غذا و دارو آغاز خواهد شد.
آقای کاغدیان اضافه کرد: این واکسن در دو دوز "صفر_ ۲۱" (روز اول یک دوز و 3 هفته بعد دوز دوم) تزریق می شود .
وی ادامه داد: این واکسن برای از سنین 15 سال به بالا تزریق می شود وای مطالعه برای همه سنین در دستور کار قرار دارد.
اتفاقات خوبی در تولید واکسن در کشور رخ داده است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : در سه سال اخیر اتفاقات خوبی در حوزه تولید واکسن در ایران رخ داده است به طوریکه امسال چند واکسن را به تولید انبوه می رسانیم.
آقای سورنا ستاری در حاشیه مراسم افتتاح "خط تولید ویال تزریقی واکسن ها با اولویت واکسن کرونا" افزود: این مجموعه سرمایه گذاری قابل توجهی و درموقع مناسبی است. محصول این مجموعه نیاز تمام تولیدکنندگان واکسن به خصوص کووید - ۱۹ را تامین می کند.
وی گفت: در حوزه دام ، طیور و آبزیان افزایش قابل توجهی در شرکت های دانش بنیان خواهیم داشت که به ما در تولید واکسن دام و طیور کمک خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: همچنین تولیدکنندگان سایر واکسن ها هم به این محصول نیازمندند که می توانند محصول خود را با ویال ایرانی به بازار عرضه کنند.
آقای ستاری به پیگیری شرکت داروسازی اُسوه برای ساخت واکسن کرونا اشاره کرد و گفت : این طرح با همکاری یکی از شتابدهنده ها درحال انجام است که البته مراحل تهیه این واکسن را وزارت بهداشت باید تایید کند.
وی افزود: مرحله آزمایش حیوانی این واکسن به پایان رسیده است و در حال آماده شدن به مرحله انسانی این واکسن هستند.