رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق گفت: از جایگاه و ظرفیت ایران به عنوان محلی برای ترانزیت برق در منطقه به خوبی استفاده نشدهاست.
وی ترکمنستان را فروشنده عمده برق به ایران عنوان کرد و گفت: با تکمیل شبکه اتصال برق در دست احداث با کشور ارمنستان، امکان واردات برق از این کشور نیز میسر خواهد شد.
به گفته بخشی، در حال حاضر عراق، افغانستان و پاکستان خریداران اصلی برق از ایران هستند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق همچنین به قطع صادرات برق از سوی دولت در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: طی ادوار گذشته، دولت به محض آنکه با کمبود در تامین برق داخل مواجه میشد اقدام به قطع فوری برق صادراتی میکرد که این تصمیم واکنش منفی کشورهای واردکننده برق از ایران را در پی داشت و عدم اعتماد خریداران برق نسبت به ایران را تشدید میکرد و این کشورها به سراغ جایگزینهای دیگر میرفتند.
وی گفت: تبعات قطع برق صادراتی هیچگاه به نفع اقتصاد کشور نبود و خوشبختانه دولت نیز متوجه آثار زیانبار آن شد و مقرر شد در صورت کمبود برق در داخل، صادرات آن متوقف نشود و با واردات، کمبودها جبران شود. بنابراین، واردات برق محلی از ایراد و اشکال نیست به شرط آنکه در مقابل آن، صادرات نیز توسعه داده شود.
بخشی در ادامه، ظرفیت تولید برق در کشور را مطلوب توصیف کرد و با اشاره به اینکه کمبود برق نداریم، افزود: با این حال، شبکه انتقال برق در کشور دچار نقص است و باید اصلاحات جدی و فوری در این بخش صورت گیرد، زیرا هم اکنون، به دلیل نبود تجهیزات انتقال برق، مازاد تولید در برخی استانها از جمله خراسان عملا اتلاف میشود و امکان انتقال آن به سایر نقاط کشور وجود ندارد.