دمنوشهایی برای ماه رمضان
پاکسازی معده با دمنوش گل محمدی
گلبرگهای گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبى پاکسازى مى کند و دمنوش مناسبی برای ماه مبارک رمضان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان
جنوبی گفت:
گـل محمدی با نام علمی Rosa damascena Mill. از خـانواده گل سرخ یا Rosaceace و از جــنس Rosa بوده و حاوی ویتامینهای A, B۳, C, D و E است.
طیبه شاهی افزود: در روزهداری حرکات روده کاهش مییابد و یبوست شدت پیدا میکند که یکی از مشکلات شایع در ماه مبارک رمضان و زمینه ساز بیماریهای زیادی است.
وی گفت: گلبرگهای گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبى پاکسازى مى کند و مواد رطوبى را بیرون مى ریزد، از این جهت برای رفع یبوست کودکان، اشخاص مسن و بیماران در دوران نقاهت مصرف میشود.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه غنچههای گل محمدی مقوی، مفرح و لطیف کننده اعضای بدن است، ضعف قلب را برطرف میکند و بوییدن آن سبب تقویت اعصاب و قلب میشود، گفت: مطابق تحقیقات صورت گرفته جوشانده گلبرگهای گل محمدی مقدار آب و حجم مدفوع را افزایش میدهد و با نفوذ اسمزی مایع به لومن روده اثر ملینی خود را اعمال میکند.
شاهی افزود: در طب سنتی از گل محمدی به عنوان دفع کننده اخلاط مضر استفاده و هم چنین به عنوان مصلح همراه با دوغ، ماست و مواد غذایی قابض استفاده میشود.
وی با بیان اینکه برایاستفاده از خواص گل محمدی و بهره گیری از آن در ماه مبارک رمضان میتوان در وعده افطار به صورت دمنوش یا جوشانده میل شود، افزود: استفاده از گلاب همراه با خاکشیر و تخم شربتی میتواند شربت ملین بسیار خوبی باشد.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: از غنچه و گلاب گل محمدی گل قند تهیه میشود، که آرامبخش اعصاب بوده و باعث تقویت معده و قوا میشود.