معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان از آغاز مجدد مراحل ساخت خانه ورزش و سالن اختصاصی ورزش بانوان خبر داد.
مهین فرهادی زاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، گفت: وجود یک مجموعه اختصاصی نیاز اصلی بخش بانوان ورزشکار است، برای همین در جلسهای که با آقای کریمی رئیس شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و در نشستی که در شورای معاونین داشتم این مسئله را مطرح کردم تا پیگیریهای لازم صورت گیرد.
وی افزود: چند سال گذشته مراحل ساخت و راه اندازی مجموعه اختصاصی در ورزشگاه آزادی آغاز شده بود، اما با توجه به این که قرار بود این مجموعه برای جمعیت ۵۰ هزار نفری ساخته شود، کار را خیلی بزرگ شروع کرده و در میانههای راه با مشکل مواجه شده بودند.
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: وسعت زیاد زمین و امکانات محدود شرکت توسعه و تجهیز باعث شد تا مسئولان با پیمانکار دچار مشکل شوند، معتقدم این فضا برای بانوان در شرایط کنونی بسیار بزرگ است و نیازی به این متراژ نیست، خوشبختانه بررسیهای جدیدی آغاز شده تا با ایجاد تغییراتی، فضای مناسبی را برای بانوان مهیا کنیم.
بعید میدانم مشکل بودجه داشته باشیم
فرهادی زاد افزود: امیدوارم که سال ۱۴۰۰ اعتبارات ورزش بانوان رشد قابل توجهی داشته باشد چرا که ردیف اعتبارات خاص بانوان را داریم و خوشبختانه امسال این ردیف احیاء شده است تا بتواند برنامههای ویژهای را در این بخش حمایت کند.
وی گفت: اما در برنامه اعتبارات کلان وزارت ورزش هم برای بانوان در بخشهای قهرمانی و همگانی در ردیفهایی به همین نام اعتبارات ویژهای تخصیص داده شده است.
تعریف جایگاه قانونی برای بانوان در اساسنامه جدید
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان افزود: در حال حاضر فدراسیونهای ورزشی از وجود نواب رئیس بانوان بهرهمند هستند، اما اساسنامه جدیدی که برای فدراسیونهای ورزشی تنظیم شد وجود نواب رئیس بانوان در کمیتههای مختلف را قانونمند کرده است.
فرهادی زاد گفت: منتظریم این اساسنامه تاییدیه نهایی را از مراجع مربوطه بگیرد تا در فدراسیونها جاری و ساری شود و بخش بانوان از آن منتفع شود.
برای حضور قدرتمند در المپیک و بازیهای آسیایی برنامه داریم
وی افزود: اهم فعالیتهای امسال بخش بانوان روی حضور قدرتمند در المپیک و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده است. امسال اولویت فعالیتهایمان در بخش قهرمانی حمایت از فدراسیونها و ورزشکارانی است که سهمیه المپیک را گرفته اند همچنین تقویت بانوانی که برای کسب سهمیه در رشتههایی تکواندو، قایقرانی، دوومیدانی و بدمینتون تلاش میکنند، در دستور کار داریم، امیدوارم بتوانیم در بازیهای المپیک پیش رو با ارتقاء کمی و کیفی حضور قدرتمندی را داشته باشیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: بانوان ورزشکار ایران سال آینده بازیهای آسیایی را در پیش دارند هم اکنون با همکاری فدراسیونهای ورزشی برای حضوری موفق در این مسابقات تدارکات لازم را درنظر گرفته ایم.
فرهادی زاد افزود: خوشبختانه استانها برای کسب سهم بیشتر از کادر ورزش که بتوانند در بازیهای آسیایی سال آینده تیمهای ملی را همراهی کنند تلاش میکنند و همچنین ستادهای داخل استان را برای حمایت از ورزشکاران تشکیل داده اند آنها میخواهند از این ظرفیت و فضای بالقوه برای افزایش تعداد نفرات اعزامی به این رقابتها استفاده کنند.
تربیت مربیان حرفهای با اعزام به کمپهای بین المللی
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: از آن جا که در اکثر رشتههای ورزشی؛ بانوان فعالیتهایی از قبیل مربیگری، قضاوت و سرپرستی را در جریان رویدادها و اردوهای آماده سازی برعهده دارند برنامه ریزیهای لازم برای تقویت مسائل فنی آنها را در دستور کار داریم و نیازمند ارتقاء فعالیت آموزشی در برخی رشتهها هستیم و قرار است با همکاری آکادمی ملی المپیک نسبت به برگزاری کلاسهای بازآموزی، در راستای به روز کردن آنها اقدام کنیم.
با ورزش ساختار قامتی زنان روستایی اصلاح میشود
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: امسال برنامههای جدیدی را در بحث همگانی برای اجرا تدارک دیده ایم، برنامههایی مثل گردشگری ورزشی، آموزش مهارتهای دفاعی برای بانوان با همکاری فدراسیون ووشو، طرح سنجش ساختار قامتی برای زنان روستایی از اهم این فعالیت هاست.
فرهادی زاد گفت: با همکاری معاونت ریاست جمهور در امور زنان و خانواده، در خصوص آموزش ۲ هزار نیرو که مجهز به دانش سنجش و ارائه تمرینات ورزشی برای افرادی که با ناهنجاریهای قامتی روبرو هستند، تفاهم نامهای امضاء کردیم، اجرای این طرح اواخر سال گذشته آغاز شد و قرار است اهم کار را نیمه اول امسال با سرعت بالاتری پیگیری کنیم.
هم مربی خارجی میآوریم هم سکاندار تربیت میکنیم
وی افزود: در برخی از رشتهها مثل والیبال مربیان بسیار خوبی داریم، اما تیم ملی نیازمند اطلاعات به روز دنیاست و مربیان فعال ما برای رسیدن به آنها نیازمند آموزش و کسب تجربه بیشتر هستند.
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: در شرایط کنونی برای این که ورزشکاران تیمهای ملی در رشتههایی مثل هندبال، والیبال و رشتههای دیگر موفق شوند نیازمند این هستیم که از مربیان زن توانمند کشورهای دیگر استفاده کنیم.
ما برای جذب مربی پیگیر فردی مناسبی با شرایط خودمان هستیم، در کنار آن برای از بین بردن این خلاء با همکاری کمیته ملی المپیک مربیان برتر را در رشتههای ورزشی مختلف شناسایی و برای دیدن دورههای آموزشی سطح بالا و حرفهای به کمپهای بین المللی اعزام میکنیم تا از این طریق بتوانند از آخرین اطلاعات دنیای مربیگری باخبر شوند و در آیندهای نزدیک سکان هدایت تیمهای ملی را در دست بگیرند.