بازگشت کارخانه شمش روی به مسیر تولید سبب حرکت دوباره چرخ تولید این واحد صنعتی بزرگ در استان مرکزی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک، کارخانه تولید شمش روی آشتیان در استان مرکزی پس از ورشکستگی و تعطیلی 10 ساله اکنون با پشتیبانی سرمایه گذار داخلی و برداشتن موانع، ظرفیت خود را باز یافته و به چرخه تولید بازگشته است.
یک دهه رکود در بن بست تولید...
قدم در کارخانه ای گذاشتم که به علت مشکلات مالی 10 سال تعطیل بود، اما اکنون با سرمایه گذاری بنیاد برکت حدود یک سالی است که گردش چرخهای تولیدش، علاوه بر اشتغال زایی برای 300 نفر، ارزآوری دو میلیون دلاری را برای کشور به ارمغان آورده است.
از شرکتی می گویم که نامش ایجرود و یکی از 100 کارخانه تولید محصول ارزشمند شمش روی در ایران است که پس از وقفه ای طولانی از سال گذشته با حمایت و سرمایه گذاری 15 میلیارد تومانی بنیاد برکت فعالیت خود را حتی بهتر و پر رونق تر از گذشته از سر گرفته است.
افشارنیا مدیر عامل این واحد تولیدی می گوید: در این مدت به علت کمبود نقدینگی و مشکلات پیش روی سرمایه گذار بخش خصوصی، کارخانه در بن بست قرار گرفت و تعطیل شد و 100 کارگر آن هم بیکار شدند.
نشستن غبار ماتم بر کارخانه به کما رفته...
همه کارگران این واحد تولیدی عظیم و پر سود از کار بیکار شدند و غبار ماتم بر تن رنجور و خسته کارخانه نشست.
کارخانهای 30 ساله در شهرک صنعتی آشتیان استان مرکزی که روزی با تامین مواد مورد نیاز صدها کارخانه کوچک و بزرگ کشور نان آور خانواده کارگران بومی آن بود، یکباره به رکود رفت و 10 سال طاقت فرسا در کما ماند.
ایجرود غرق در باتلاق بی توجهی...
یک سال پیش که با هدف بررسی علل رکود کارخانه تولید شمش روی آشتیان برای تهیه گزارش به این کارخانه رفته بودم از دیدن صحنههای اسفبار وضعیت ویران و تخریب شده آن در گل و لای بی توجهی مسئولان، خیلی متاثر و اندوهگین شدم، اما پس از یک سال که خبر خوش راهاندازی کارخانه را شنیدم شگفت زده به همان کارخانه ورشکسته ای پا گذاشتم که به واقع ماتم سرایی بیش نبود.
تلاشی از جنس خودباوری...
آنان اراده کردند گام های خود را در مسیر بالندگی محکم و استوارتر بردارند و اینبار برای رسیدن به قله موفقیت بیشتر از قبل تلاش کنند.
طنین صدای تولید در ایجرود...
حالا اما اوضاع بسیار تغییر کرده؛ درِ کارخانه که به رویم باز شد با صحنه های باورنکردنی روبرو شدم که مرا سخت متعجب و البته
اینجا دیگر شباهتی به کارخانه ای که این همه سال خاک خورده و کارگاه های آن تارعنکبوت بسته بود نداشت، بر عکسِ حاکمیت مطلق سکوت پارسال، اکنون صدای تولید و تلاش از در و دیوار آن شنیده میشد و پویایی کارگران و کارکنان که سرشار از انرژی و نشاط بودند ثانیه های حضور مرا سرشار از هیجان می کرد.
چهره خندان کارگران نوید بخش حیات دوباره کارخانه...
باورش برایم سخت بود که این همان واحد تولیدی ورشکسته ای است که پارسال دیده بودم، اما الآن جنب و جوش و تلاش و البته تزریق نقدینگی، حیات دوباره کارخانه را رقم زده و روحیه خودباوری در نگاه کارگران، کارکنان و متخصصان متعهد ایرانی در این کارخانه موج می زند.
کارگران بیکار شده این کارخانه دوباره به کار بازگشته اند و چهره خندان و پرانرژی آنان از آینده ای پر امید به زندگی خبر می دهد.
رونق تولید روی ریل خودباوری...
هنوز یادم نرفته پارسال برای تهیه گزارش از وضعیت رکود همین کارخانه اجازه ورود به آن را به ما ندادند، اما حال که کارخانه روی ریل تولید افتاده و روز به روز در حال توسعه و رونق است با گشاده رویی به استقبال ما آمدند تا روند توسعه کارخانه که حاصل پشتیبانی مسئولان و برداشتن موانع موجود از سر راه تولید بود را با افتخار در قاب دوربین به تصویر بکشیم.
رد پای پشتیبانی و مانع زدایی از تولید در صنعت استان مرکزی...
این بار اما رد پای پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از ورود بنیاد برکت حکایت دارد.
این بنیاد با سرمایهگذاری خود کارخانه کاملا ورشکسته و از رده خارج شده تولید شمش روی آشتیان را جانی دوباره بخشیده است.
به گفته مدیرعامل شرکت تولید شمش روی ایجرود، بنیاد برکت برای راه اندازی این واحد تولیدی بزرگ 150 میلیارد ریال هزینه کرده تا لبیکی باشد به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی که امثال با صراحت و تاکید فراوان حمایت از تولید را در کشور از مسئولان نظام خواستار شده اند.
افشارنیا می گوید: با این میزان اعتبار کارگاهها، دستگاهها و تجهیزات فرسوده نوسازی و تعمیرات اساسی شده اند.
تجلی شعار ما می توانیم...
این یعنی تبلور ایمان به خود اتکایی در توسعه صنعت و تجلی شعار ما می توانیم.
نکته مهمی که حتما باید بدانید آن است که هم 100 کارگر بیکار شده 10 سال پیش به کار برگردانده شدند و هم توسعه روز افزون فرآیند تولید سبب جذب کارکنان و کارگران جدید شده به طوریکه اکنون 300 نفر مشغول به کارند.
چرخش چرخ تولید 400 کارخانه کشور در ایجرود...
در این کارخانه با تلفیق چند ماده معدنی که از داخل کشور تامین میشود و با گذراندن فرآیندهای مختلف در نهایت شمش روی تولید و علاوه بر تامین نیاز داخل به بازارهای جهانی هم صادر میشود.
ظرفیت تولید کارخانه روزانه 4 تن است و به گفته مدیر این واحد تولیدی تلاش میکنیم به زودی این ظرفیت را به 6 تن در روز هم برسانیم.
حالا تولیدات این کارخانه چرخ تولید 400 صنعت وابسته را در کشور می چرخاند.
صادرات 2 میلیون دلاری تنها در گام نخست...
در گام نخست صادرات، ترکیه افغانستان و عراق عمده ترین کشورهای مقصد این محصول بسیار ارزشمند هستند.
بیشترین مصرف شمش روی در صنایع گالوانیزه شامل وزارت نفت، نیرو، صنایع رنگ، صنعت داروسازی و صنایع دفاعی است.
حرف آخر...
حال در سالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها نام گذاری فرمودند با نظارت و حمایت فراگیر و جامع قوه قضاییه و با ورود بنیاد برکت به کارخانه کاملا ورشکسته شمش روی آشتیان مسیر تولید بیش از گذشته هموار شده است.
با وجود این الگوی موفق و آن هم تنها در مدت یکسال، در صورت افزایش سطح حمایت ها با ورود سرمایه گذاران مختلف بخش های دولتی و خصوصی برای سرمایه گذاری در صنایع ورشکسته کشور، بدون شک توفیقات بیشتری در بازگشت واحدهای صنعتی کوچک و بزرگِ از رده خارج شده به چرخه تولید حاصل خواهد شد.
اجرای این طرح موفقیت آمیز به معنای حیات دوباره تولید و رونق صنعت پرسود تولید شمش روی در استان مرکزی است که قابلیت اجرا در دیگر صنایع ورشکسته و یا در حال رکود کشور را دارد و می توان در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از آن به عنوان مصداق بارز موفقیت در عملی کردن این شعار راهبردی یاد کرد./
نویسنده: سید احمد طباطبایی