دبیر کل سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد
تلاش اعضای شانگهای برای تبادل مالی بر مبنای پول ملی
دبیر کل سازمان همکاری شانگهای گفت کشورهای عضو در حال کار بر روی انتقال تدریجی به شیوههای پرداخت متقابل بر مبنای پول ملی کشورهای خود هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، ولادیمیر نوروف، دبیر کل سازمان همکاری شانگهای روز جمعه در مصاحبه با ایتارتاس گفت کشورهای عضو این سازمان به عنوان بخشی از توسعه همکاریهای مالی میان کشورهای عضو در حال کار بر روی انتقال تدریجی به شیوههای پرداخت متقابل بر مبنای پول ملی کشورهای خود هستند.
وی گفت این کشورها به این فهم مشترک رسیده اند که انتقال تدریجی به حل و فصلهای متقابل با پول ملی میتواند به توسعه همکاری مالی در چارچوب این سازمان کمک کند. وی گفت این کار همین حالا آغاز شده است.
نوروف افزود سند تازهای در این باره تدوین شده و رویکردهای متقابلا پذیرفته شده برای اجرای آن در کوتاه مدت و بلندمدت تعیین گشته است.
وی گفت این سازوکار هم به غلبه مشترک بر عواقب کرونا کمک میکند و هم بهبود منابع مالی کشورهای عضو را ممکن میسازد.
دبیر کل سازمان شانگهای گفت ضرورت دارد این سازمان روابط شراکتی با نهادهای مالی بین المللی نظیر بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا، گروه بریکس و صندوق جاده ابریشم برای تحقق منابع بالقوه این سازمان برقرار کند.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در نشست سازمان که روزهای ۸ و ۹ ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائمی سازمان همکاری شانگهای شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفتگو با این سازمان هستند.