آیا میدانید دانه کاج ، میوه قهوهای رنگ، خشک و مخروطی شکل که در زیر درختان کاج پر است دارای خواص فراوانی است.
طبق تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران، خوردن دانه درخت کاج اشتها را کم می کند و منجر به احساس سیری در طولانی
برخی مواد مغذی خاص در دانه کاج نظیر چربی تک اشباع نشده، آهن، و پروتئین می توانند به افزایش سطوح انرژی کمک کنند. هم چنین، دانه کاج منبع خوبی برای منیزیم به شمار می رود. پایین بودن سطوح این مواد غذایی در بدن می تواند باعث بروزخستگی مفرط شود. هم چنین، دانه کاج به ایجاد و ترمیم بافت های بدن کمک می کند – در غیر این صورت، بدن دچار خستگی مفرط می شود. پروتئین موجود در این دانه نیز باعث کند شدن فرایند سوخت در بدن می شود؛ این مسئله می تواند بدون نیاز به سوخت اضافه، به مدت طولانی تر انرژی را در بدن حفظ کند.
طبق یک گزارش علمی، افزودن روی (زینک) به رژیم غذایی می تواند به تقویت دستگاه ایمنی بدن در افراد میانسال کمک کند. مصرف روی (زینک) با بهبود کارکرد و تعداد سلول های لنفوسیت تی رابطه ی مستقیم دارد؛ این سلول ها نوعی از گلبول های سفید خون هستند که عوامل بیماری زای مهاجم را نابود می کنند.
طبق نتایج مطالعات، مصرف روزانه دانه ی درخت کاج می تواند به کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند. هم چنین، مصرف این دانه از
نکته ی جالب تر این که، مصرف چلغوز (و سایر آجیل های درختی) برای کنترل گلوکز و چربی های خونی (لیپید) مفید است. هم چنین، جهت افزایش مصرف روغن ها و پروتئین های گیاهی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ می توان از این دانه استفاده کرد؛ مصرف روغن ها و پروتئین های گیاهی برای بهبود علائم این بیماری – بدون این که باعث افزایش وزن شوند – بسیار ضروری است.
برای درمان دیابت این مطلب را نیز مطالعه کنید: کلم بروکلی و این همه خاصیت
حدود ۶۰۰ کاروتنوئید وجود دارند که بدن می تواند از آن ها استفاده کند؛ که تنها حدود ۲۰ عدد از این کاروتنوئیدها به چشم ها منتقل می شوند. از این تعداد نیز فقط دو عدد به مقدار زیاد در چشم ها ذخیره می شوند؛ یکی از آن ها لوتئین، و دیگری زآگزانتیناست. هر دوی این مواد مغذی می توانند از طریق مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد به پیشگیری از تباهی لکه ی زرد وآب سیاه کمک کنند.
وجود تراکم بالایی از انواع مختلف ویتامین ها، مواد معدنی، و آنتی اکسیدان های ضروری در دانه کاج، این دانه ی خوراکی را به
روغن دانه ی درخت کاج برای ماساژ درمانی بسیار مناسب است زیرا دارای خواص درمانی است. این روغن به تسکین برخی مشکلات پوستی نظیر خارش، پسوریازیس، کورک، اگزما، گال، و زخم کمک می کند. این دانه ی خوراکی ظاهر جوان و تازه ای به پوست می بخشد.
کرم لایه بردار حاصل از ترکیب دانه کاج خام و روغن نارگیل با زدودن سلول های مرده ی پوست از سطح آن، باعث جوانی دوباره ی پوست می شوند. به علاوه، دانه کاج به خاطر خواص آبرسانی و مرطوب کنندگی عالی اش، به عنوان دارویی برای تسکین خشکی پوست شناخته می شود.
دانه کاج منبعی از ویتامین E به شمار می رود؛ ویتامین E برای بهبود رشد مو مفید است. به علاوه، این دانه پوست سر را در وضعیت مناسبی قرار می دهد. روغن چلغوز به افراد مبتلا به ریزش یا نازکی مو در مبارزه علیه این وضعیت کمک زیادی می کند.
این دانه های خوراکی حاوی مقادیر بالایی از پروتئین هستند. پروتئین موجود در دانه کاج از مو در برابر آسیب ها محافظت می کند و آن را قوی، سالم، و درخشان نگه می دارد.
میزان پروتئین موجود در چلغوز یا دانه ی درخت کاج ۲۴٪ است، که از خستگی مفرط غضلات پیشگیری می کند. بنابراین، با مصرف این آجیل به صورت منظم، می توانید از دردهای عضلانی و رگ به رگ شدن عضلات جلوگیری کنید. لیزین پروتئینی است که مسئول کنترل فشار خون است. این ماده در دانه ی درخت کاج به وفور یافت می شود، بنابراین، مصرف این آجیل به طور منظم می تواند از ابتلای شما به فشار خون بالا پیشگیری کند.
دانه ی درخت کاج به عنوان آجیلی بسیار مفید در دوران بارداری شناخته می شود. این به خاطر آن است که این دانه سرشار از مواد مغذی است، که نوعی خوراکی به حساب می آید که زنان باردار باید امتحان کنند.
به علاوه، دانه کاج سرشار از فیبر است که این می تواند به رفع یبوست، که یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است کمک کند.
علاوه بر این آهن و پروتئین موجود در این آجیل بسیار مفید است به ویژه اگر زن باردار گیاهخوار باشد. آهن و پروتئین در سلامت مادر و نوزاد نقش مهمی ایفا می کنند. محتوای ویتامین C موجود در دانه ی درخت کاج در جذب آهن بسیار تاثیرگذار است.
دانه کاج سرشار از فسفر هست. این ماده ی معدنی برای حیات بشر ضروری است، و دومین ماده ی معدنی فراوان موجود در بدن بعد
۱۰۰ گرم دانه ی درخت کاج حاوی ۵۷۵ میلی گرم فسفر است – یعنی ۵۷٪ مقدار توصیه شده ی روزانه.
فایده ی مهم دیگر فسفر موجود در دانه کاج اثر سم زدایی آن است. همان طور که احتمالا می دانید، داشتن کلیه های سالم برای داشتن سلامتی بهینه ضروری است. آن ها سطوح مایعات را در بدن تنظیم می کنند و مواد زائد را از جریان خون تان می زدایند. برای آن که کلیه ها بتوانند کار خود را خوب انجام دهند به فسفر نیاز دارند. فسفر به آن ها کمک می کند از طریق ادرار مواد زائد و سمی بدن را دفع کنند. قبل از آنکه به امید سم زدایی بدن تان خوردن آب میوه یا روزه گرفتن را شروع کنید، حتمن مطمئن شوید که کلیه های تان به درستی کار خود را انجام می دهند.
دانه درخت کاج فایده مهم دیگری نیز دارد. از حمله ی ویروسی جلوگیری می کند. با مصرف این آجیل، می توانید از پخش شدن آنفولانزا و ویروس هرپس (تبخالی) در بدن جلوگیری کنید. دانه درخت کاج حاوی پلی ساکارید است، که به مبارزه با ویروس های مختلفی که سلامتی را تهدید می کنند کمک می کند.
طبق مطالعات صورت گرفته، ۳ میلی گرم آهن در هر ۳۰ گرم دانه کاج وجود دارد که این امر از خواص دانه کاج میباشد. آهن از مهمترین ترکیبات هموگلوبین است که وجود آن به میزان کافی در خون باعث تولید انرژی میشود چرا که اکسیژن بیشتری به سلولهای بدن منتقل میشود. |
مصرف منظم دانه ی درخت کاج می تواند به شما کمک کند فرایند پیری را کند کنید و به تاخیر بیندازید. این اساسا به خاطر خواص ضد التهابی آن است. چرا این مورد حائز اهمیت است؟ چون دریافته اند که التهاب رابطه ی بسیار شدیدی با پیری دارد. دانشمندان حتی اصطلاحی برای آن ساخته اند – «التهابیدگی»!
دانه ی درخت کاج مثل اکثر آجیل ها حاوی یک سری مواد شیمیایی گیاهی قدرتمند است که التهاب را در بدن کاهش می دهند. در مطالعه ای در سال ۲۰۰۶ دریافتند کسانی که مرتبا آجیل می خورند در کل التهاب کمتری را تجربه می کنند.
روش مصرف دانه کاج
روش های مختلفی برای مصرف دانه کاج وجود دارد هم می توان آن را به سالاد اضافه کرد و هم می توان آن را برشته و به عنوان یک خوراک سالم میل کرد.
|
آجیل های کاج به همان اندازه که لطیف و خوشمزه هستند، هنگام خوردن می توانند اثرات منفی داشته باشند. این عارضه که “سندرم دانه کاج” نامیده می شود، به این معنی است که با خوردن آجیل کاج، باعث می شود که غذای دیگری که مصرف می کنید طعم فلزی و تلخی داشته باشد.
خوشبختانه، این تنها چند روز طول می کشد و اعتقاد بر این است که توسط گونه های خاصی از درختان کاج که عمدتا در چین یافت می شود، ایجاد می شود. اگرچه حساسیت به دانه کاج واقعی است، اما نسبت به سایر حساسیت ها به آجیل بسیار کمتر است.
بر اساس نتایج تحقیقات بخش کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) در ژانویه 2019 مصرف 100 گرم دانه کاج دارای ارزش غذایی زیر می باشد:
لطف کنید من انژیوه پلاسی کردم از میوه کاچ مصرف کنم اکه بله است
طریقه مصرف بفرمایید ممنونم
تشکر