برای نخستین بار در ایران
جداسازی آب از مشتقات نفتی
یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید دستگاه جداسازی آب از مشتقات نفتی با استفاده از غشا نانو شده است که میتواند تصفیه پساب را به طور کامل انجام دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهدی اعتمادی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان و دانش آموخته دکترای دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه این شرکت دانشبنیان در بحث تصفیه پساب مشغول به فعالیت است، اظهار داشت: معضل اصلی تصفیه پساب به ویژه در پالایشگاههای امروزی جداسازی آب از مشتقات نفتی است که در دنیا به روشهای مختلفی این کار انجام میشود.
وی ادامه داد: این شرکت دانشبنیان به همراه دو محقق دیگر موفق به طراحی یک روش شدهاند که با استفاده از غشاهای نانویی امکان جداسازی مشتقات نفتی از آب فراهم میشود.
آقای اعتمادی با بیان اینکه در تمام پالایشگاههای کشور بحث جداسازی آب از مواد نفتی معضل بسیار بزرگی است، گفت: در حال حاضر در دنیا از سیستمهای مختلفی از قبیل سیستم دفع برای جداسازی استفاده میشود. در این روش به سیستمهای هوادهی وحوضچه انتظار نیاز است، اما سیستم طراحی شده این شرکت نیاز به هیچ گونه هوادهی و حوضچه انتظاری ندارد.
این فناور افزود: غشاها به صورت مهندسی شده طراحی شده است، بدین منظور که در این غشاها با استفاده از تکنولوژی نانو خاصیتی ایجاد شده که غشاها انتخابپذیر شدهاند؛ غشاها میتوانند انتخاب کنند که آب از آنها عبور نکند، اما مشتقات نفتی و مواد هیدروکربنی از آنها عبور کند؛ این ویژگی باعث میشود صدرصد پساب از مشتقات نفتی جدا شود.
آقای اعتمادی یادآور شد: این غشاها در زمینه آلودگیهای نفتی توسط نفتکشها در دریا کاربرد بسیار دارد. این محصول نمونه خارجی ندارد و برای نخستین بار در ایران ساخته شده است.