مسئولان میگویند کمبودی در عرضه موادغذایی و اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان وجود ندارد،اما مردم نظر دیگری دارند....
یک روز مانده به آغاز ماه رمضان، تامین کالای اساسی یکی از موضوعهایی است که مردم آن را دنبال میکنند. برنج، مرغ، گوشت قرمز، روغن، حبوبات، شیر و پنیر، شکر و خرما مهمترین اقلامی هستند که مصرف آنها در ماه مبارک رمضان افزایش مییابد. همین مسئله باعث شده تا تامین و تنظیم بازار این کالاها مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.
البته رفتن به بازار و پرس و جو درباره برخی اقلام نیز این گفتهها را تائید میکند. اگرچه هنوز کمبودهایی در زمینه روغن و شکر به دلیل افزایش تقاضا و برخی دلال بازیها دیده میشود، اما در مجموع مشکلی در عرضه کالاهای اساسی به بازار وجود ندارد.
درهمین زمینه رئیس اتاق اصناف میگوید: برای ماه رمضان برنامهریزی شده و کمبودی در زمینه ارزاق و کالاها نداریم.
وی درباره قیمت انواع برنج میگوید: برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و هیچ کس حق ندارد گرانتر بفروشد.
به گفته این مسئول صنفی، در قیمت شکر تغییری ایجاد نشده است و این کالا در سه نرخ فروخته میشود.
برهمین اساس، قیمت ۶ هزار و ۶۵۰ تومان برای سهمیه واحدهای صنعتی، هشت هزار و ۷۰۰ تومان برای مصرف کننده و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عمده و آزاد برای شکر تعیین شده است. با این حال در برخی فروشگاهها هر کیلو شکر به قیمت ۱۵ هزارتومان هم فروخته میشود.
گیلان پور درباره گوشت قرمز هم با تاکید براینکه در ماه رمضان تمرکز بر توزیع گوشت وارداتی است میگوید: با اقداماتی که انجام شده است قیمت گوشت کمی کاهش داشته است.
حسنی میگوید: در این میان قیمت دو نوع خرما کبکاب و پیارم تغییر نیافته است و به ترتیب ۱۵ هزار تومان و ۱۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
حبوبات یکی دیگر از اقلامی است که درماه مبارک رمضان تقاضا برای آن افزایش مییابد. درحالیکه مشاهدات میدانی ما نشان میدهد کمبودی در هیچ کدام از اقلام حبوبات وجود ندارد، اما یکی از مغازهداران در بازار مولوی تهران به ما گفت: قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته ۱۰ درصدافزایش یافته است.
وی در توضیح بیشتر میگوید: قیمت نخود ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، عدس ۲۷ هزار تومان، لوبیا ۲۸ هزار تومان و ماش ۲۵ هزار تومان تعیین شده است.
درهمین حال شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز اعلام کرده است بر اساس ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت توزیع ۲۴۰ هزار تُن از سه نوع کالای برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار ایام ماه مبارک رمضان در دستور کار قرار دارد که توزیع ۳۰ هزار تُن برنج وارداتی، ۳۰ هزار تُن شکر و ۱۸۰ هزار تُن روغن بر اساس برنامه عملیاتی شده است، این طرح تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
بر همین اساس کالاهای اساسی برنج، شکر و روغن از طریق شبکههای توزیع کشور شامل فروشگاههای زنجیرهای، میادین میوه و ترهبار، مراکز اصناف منتخب با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار میگیرد و هیچ محدودیتی برای توزیع کالاهای اساسی مردم وجود ندارد و در صورتی که تشخیص داده شود بازار نیاز به کالا دارد اقدامات اساسی انجام خواهد شد.
در کنار عرضه مناسب کالاها به بازار، موضوع نظارت نیز مورد توجه مسئولان قرارگرفته است. درهمین رابطه محمدعلی اسفنانی، معاون سازمان تعزیرات میگوید: ظرفیت گشتها را افزایش دادهایم و تخلفات را رصد میکنیم و در مناطقی که کالاها، عمده توزیع و عرضه میشود به جای گشت سیار، واحدِ مستقر خواهیم داشت.
محمودرضا طاهری با اعلام اینکه سال گذشته بیش از ۶۶۰۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و عرضه انجام شد میگوید: علاوه بر این بازرسیها، از واحدهای تولیدی تحت پوشش این ادارهکل نیز بیش از ۱۰ هزار مورد بازرسی صورت گرفت.
رئیس سازمان صمت استان تهران نیز از آغاز طرح نظارت ویژه ضیافت ماه مبارک رمضان به مدت یک ماه در این استان خبر داده و گفته است: در این طرح، علاوه بر کالاهای پر مصرف مانند خرما، آش و حلیم، اقلام پروتئینی و لبنیات، کالاهای تنظیم بازاری مانند برنج، شکر، روغن نباتی و گوشت منجمد نیز رصد میشود.
با تمهیدات اندیشیده شده انتظارمیرود، امسال مردم مشکلی در تامین اقلام مورد نیاز خود درماه مبارک رمضان نداشته باشند و امیدواریم این روند تا پایان این ماه با قدرت و قوت ادامه یابد.
گزارش از امیر شایان مهر