کارشناسان کتاب به مناسبت ماه رمضان کتابهای متعددی را معرفی میکنند که کتابهای دعا، مناجات نامهها و متنهای برگرفته از دعاهای معروف از جمله این کتابها هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشر نیستان به تازگی با انتشار فهرستی بخشی از آثار منتشر شده خود را در این زمینه معرفی کرده که عمده آنها با ترجمه و بازنویسی آقای سید مهدی شجاعی به چاپ رسیده است.
نخستین کتاب " دعای افتتاح" است. متن این دعا به همراه ترجمه آن به قلم آقای سید مهدی شجاعی است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: "خدایا! عفو تو در مقابل گناهانم، چشم پوشی ات از لغزش هایم، گذشت تو از ستم هایم، پرده افکنی بر زشتی رفتارم، و صبوری و بردباری ات در مقابل فراوانی جرم هایم، به هنگام قصور و تقصیرم و یا نسیان و عصیانم، مرا به طمع انداخته که باز آنچه لیاقتش را ندارم از تو بخواهم؛ همان نیرویی که نشانم دادی و همان لطفی که در اجابت به من فهماندی، تو همهی این کارها را کردی تا درمقابل تو احساس امنیت کنم و بتوانم در کمال آرامش به راز و نیاز با تو بنشینم، در فضای انس و ملاطفت باتو مناجات کنم و بدون هراس و وحشت خواسته هایم را در دامن کرامت تو بریزم و به شاخسار اجابت تو بیاویزم. سابقه کرامت تو چنان کرده که این حقیر سر تا پا نیاز به درگاه تو با ناز میخرامم، خواسته ام را در لفاف کرشمه میپیچم و از تو طلبکارانه درخواست میکنم؛ و اگر در اجابت خواسته هایم تأنی کنی، از سر جهالت زبان گله میگشایم و با چشم عتاب به دستهای تو نگاه میکنم. "
کتاب دیگر " مناجات نامه " شامل مناجاتهایی است که آقای سید مهدی شجاعی خود در فضایی عارفانه نوشته است.
اثر بعدی " شکوای سبز " نام دارد که دریافتی از دعای ابوحمزه ثمالی است.
زبان کتاب بیش از ترجمه و نزدیک به دریافت است که در آن نویسنده به ترجمه تحتاللفظی و کلمه به کلمه بسنده نکرده است و ادبیاتی خاص برای شیواتر شدن متن پی گرفته است. در مقدمه میخوانیم: دوست داری به معشوقت بگویی که: دوستش داری و میگویی: دوستت دارم. خب؟ همین یک کلام؟ نه، دلت راضی نمیشود. دنبال گونههای دیگری از گفتن میگردی؛ و واژههای دیگری برای بیان کردن و عبارات دیگری برای انتقال این مفهوم ناب دوست داشتن؛ و باز میبینی که نشد. آشکارا کم میآوری.
کتاب دیگری که نشر نیستان منتشر و برای این ایام معرفی کرده است، «دعای مکارم الاخلاق، نیایش بیستم از کتاب صحیفه سجادیه» است.
مجموعه دعاها و مناجات امام چهارم شیعیان، زین العابدین علی بن الحسین (ع) است که در آن از زبان امام چهارم شیعیان به شورانگیزترین شکل ممکن از خدای متعال حضرت طلب اخلاق ستوده و اوصاف پسندیده آن حضرت را روایت کرده است.
استفاده از عبارت و جملات ساده و در عین حال احساسبرانگیز یکی از ویژگیهای اصلی این ترجمه است.
«خدا مال همه است!» مجموعه مناجاتهای کوتاه و مینیمال آقای شجاعی است که با موضوعات مختلف ایراد شده است.
ساختار متنی این مناجاتها تداعیکننده حس دعا برای مخاطب آن است و شجاعی با تکیه بر صفات رحمانیت عام خداوند در عالم هستی و تعمیم آن به ساختارهای مختلف زیست انسانی، دعاوارههای کوتاهی را خلق کرده که برای طیف وسیعی از مخاطبان شنیدنی و خواندنی است.
در مقدمه کتاب میخوانیم: خدا مال همه است. مال من. مال شما. مال یکایک ما و شما. خدا نمایندگی انحصاری ندارد. خدا به تعداد آدمها در زمین شعبه دارد. خدا تنها امکانی است که هیچ کس نمیتواند از من و شما بگیرد. خدا تنها دارایی است که فقیران بیشتر از ثروت اندوزان دارند. خدا تنها ذخیرهای است که هیچ حکومتی نمیتواند مردم را از آن محروم کند یا توزیع آن را در اختیار خود بگیرد یا کوپنی و جیرهبندیاش کند. "