مشاور نظام صنفی کشاورزی از تعیین قیمت خرید تضمینی گندم در جلسه امروز شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی خبر داد.
وی افزود: چند روز گذشته شاهد آن بودیم که کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و در راس آن رئیس کمیسیون و همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی آقای قالیباف و نمایندگان مردم چندین بار به دولت و به وزیر جهاد کشاورزی تذکر دادند که زیر بار فشار دولت و دستور رئیسجمهور مبنی بر طرح موضوع و تصمیم با شورای اقتصاد نرود، زیرا شورای قیمت گذاری، تصمیم گیرنده نهایی قیمت خرید تضمینی گندم است.
بازرگان گفت: قیمت فعلی گندم انگیزه تولید این محصول را از بین میبرد و به تولید آن ضربه میزند، زیرا در حال حاضر قیمت گندم از جو و ذرت پایینتر بوده و تولید این محصول صرفه اقتصادی خود را برای کشاورزان از دست داده است.
وی تاکید کرد: با ادامه روند فعلی، تولید دچار چالش میشود و دولت مجبور خواهد شد که چندین میلیون تن گندم وارد کشور کند.
بازرگان ادامه داد: با توجه به اینکه قیمت گندم در کشورهای همسایه بیش از ۱۰ هزار تومان میباشد منطقی است که دولت با تغییر قیمت گندم از طریق شورای قیمت گذاری با حضور نمایندگان کشاورزان موافقت کند، زیرا در غیر این صورت دولت مجبور به واردات ۱۲ میلیون تن گندم با قیمت بیش از ۱۰ هزار تومان خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم در جلسه امروز، شورای قیمت گذاری با تغییر قیمت ۴۰۰۰ تومانی به قیمت منطقی این مشکل را حل کند. پیش از این نظر کارشناسی نظام صنفی کشاورزی کشور در خصوص گندم، قیمت ۶۰۰۰ تومان اعلام شده که در این شورا در مورد آن بحث خواهد شد ان شاءالله با حمایت وزیر جهاد کشاورزی همچون قیمت دیگر محصولاتی که در ۴ جلسه گذشته تعیین شد، برای قیمت گندم هم مبلغ منطقی اعلام شود.
مشاور نظام صنفی کشاورزی تصریح کرد: قوت غالب جامعه نان بوده و قیمت گندم تاثیر گذارترین موضوع در شرایط امنیت غذایی کشور در سال ۱۴۰۰ با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط اقتصادی مردم خواهد بود و چشم کشاورزان به دست اعضای این شورا ست که امیدواریم برای گندم قیمت منطقی در نظر گرفته شود.
من شخصاً گندم برداشتی از مزرعه رو به دولت نمیفروشم به دامداریها میفروشم اونم به قیمت جو۶۰۰۰تومن
اینطوری هم من بیشتر سود میکنم هم دامدار بجای جو ؛ گندم باکیفیت به دامهای خودش میده
علی برکت الله
آخه چرا دانه روغنی که هزینه تولیدش یک سوم گندم هست باید ۱۱ هزار باشه و گندم را ۴ هزار تعیین کنن
باید مردم تو صف آرد باشن همانند روغن تا قیمت واقعی تولید تعیین بشه
یا همانند مرغ وارد کننده بشیم بهتره
چرا قانون نداریم برخورد کنه با روحانی و دار و دسته اش که داره همه ی شغل مردم رو نابود میکنه
از مرغداران و دامداران شروع شد و حالا داره کشاورزان را ترغیب کنه از کشاورزی دست بردارن
چرا قیمت واقعی تعیین نمیکنه چرا برای تراکتور در یکسال گذشته افزایش ۱۲۰ میلیون تومانی داشتیم برای مدل ۳۹۹ برای کود پتاسه و فسفاته افزایش ۱۰ برابری از ۵۶ هزار تومان به ۵۸۰ هزار تومان ولی من کشاورز فقط ۶۰ درصد افزایش یافته
قانون برخورد کنه که واقعا دیگه داریم از زندگی در ایران نا امید میشیم