ادامه جولان ویروس کرونا
آخرین تحولات همه گیری کرونا در جهان
تاکنون دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که تاکنون جان بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
مرگ بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا بعد از ظهر شنبه بیش از ۱۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و دست کم دو میلیون و ۹۱۷ هزار و ۳۱۶ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. در آمریکا دست کم ۵۶۱ هزار و ۷۴ نفر جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا، برزیل (با ۳۵۱ هزار و ۳۳۴ مورد مرگ)، مکزیک (با ۲۰۷ هزار و ۲۰ مورد فوتی)، هند (با ۱۶۸ هزار و ۴۳۶ مورد مرگ)، و انگلیس (با ۱۲۷ هزار و ۴۰ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند.
نبود ارتباط بین واکسن جانسون اند جانسون و لختگی خون
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد در حال حاضر ارتباطی بین موارد ایجاد لختگی خون و واکسن کووید-۱۹ شرکت داروسازی آمریکایی جانسون اند جانسون پیدا نکرده است.
سازمان داروی اروپا نیز به نوبه خود بررسی این فرضیه را دنبال میکند. این نهاد اروپایی همچنین در نظر دارد دامنه تحقیق خود را درباره واکسن آسترازنکا که پیش از این نیز به علت بروز همین عوارض زیر سوال رفته بود، گسترش دهد و در مورد ارتباط این واکسن و بروز مشکلات عروقی تحقیق کند.
قرنطینه دو هفتهای در فرانسه
فرانسه در دو هفته تعطیلات مدارس وارد قرنطینه میشود و سفر بین مناطق مختلف ممنوع است و ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۱۹ اعمال میشود.
بیش از ۱۱۰ نفر که شامگاه جمعه در رستورانی در پاریس حضور داشتند، جریمه شدند. از ۳۰ اکتبر حدود یک هزار مشتری رستورانها به همین سرنوشت دچار شده اند.
بریس اورتفو، وزیر کشور دوره ریاست جمهوری نیکلا سارکوزی روز شنبه اذعان کرد در یک مراسم ناهار یک آشپز شرکت داشت و مقررات مقابله با ویروس کرونا را نقض کرده است.
بازداشت ۲۰ تظاهرکننده در فنلاند
در حاشیه تظاهرات روز شنبه در هلسینکی، پایتخت فنلاند در اعتراض به محدودیتهای قرنطینهای به ویژه تعطیلی رستوران ها، بیست معترض بازداشت شدند. فنلاند یکی از کشورهای اروپایی با پایینترین میزان ابتلا به ویروس کرونا محسوب میشود.
محدودیتهای جدید در مالی
مقامات کشور مالی روز شنبه از تعلیق برگزاری مراسمهای جشن و تعطیلی مراکز تفریحی برای مدت دو هفته خبر دادند. همچنین تجمع بیش از ۵۰ نفر ممنوع و استفاده از ماسک اجباری شده است.
در موریتانی، محمد ولد الغزوانی رئیس جمهور این کشور همسایه مالی نخستین دز واکسن چینی سینوفارم را در نواکشوت پایتخت این کشور دریافت کرد.
آغاز کمپین واکسیناسیون در لیبی
لیبی کمپین واکسیناسیون در برابر بیماری کووید-۱۹ را آغاز کرد. عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر این کشور نخستین دز واکسن کووید-۱۹ را در این کشور تزریق کرد.
در حال حاضر آمار مبتلایان به ویروس کرونا در لیبی حدود یک هزار نفر در روز است و دسترسی مردم این کشور به تستهای پی. سی. آر. نسبتا دشوار است.
چند روز پس از تشدید محدودیتهای تردد در تونس، دولت این کشور روز شنبه از کاهش ممنوعیت تردد به درخواست قیس سعید، رئیس جمهور این کشور خبر داد.
تهدید به زندان در کامبوج
نخست وزیر کامبوج روز شنبه کسانی را که محدودیتهای قرنطینهای را رعایت نمیکنند، به زندان و کارمندان دولتی را که از زدن واکسن امتناع میکنند، به اخراج تهدید کرد.
طی دو روز گذشته بیش از یک هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در کامبوج ثبت شده است که بیشتر آنها از کارگران نساجی و فروشندگان در بازارها بودند. از آغاز همه گیری در این کشور در مجموع چهار هزار و ۸۱ مورد ابتلا و ۲۶ مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت رسیده است.