معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد، اقدامات و فعالیتهای این نهاد برای کاهش آسیب کرونا به مددجویان و خانوادههای نیازمند را تشریح کرد.
وی افزود: بیشتر مددجویان، سالمندان عزیز هستند که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر میشوند و مددجویان بیماران خاص و صعبالعلاج که حدود ۸۳ هزار نفر هستند. بخش ابتدایی فعالیت ما آموزش راههای مقابله با این ویروس به مددجویان کمیته امداد و افراد محروم و کمبضاعت بود.
خدرویسی اظهار کرد: در همان مراحل ابتدایی و پس از تشکیل ستادهای اطلاعرسانی کمیته امداد، برای پیشگیری از سرایت این ویروس، حضور فیزیکی مددکاران و کارشناسان خود را در منازل مددجویان محدود کرده و تمدید سیستمی اعتبار پروندههای مددجویی در دستور کار قرار گرفت و از سوی دیگر جمع آوری صندوق صدقات به صورت دستی هم متوقف شد.
وی افزود: از همان روزهای ابتدایی این دغدغه مطرح و برنامهای نیز در این زمینه طراحی شد. ما برای کاهش حضور مددجویان به دفاتر کمیته امداد، بحث امداد الکترونیک را با جدیت پیگیری کردیم؛ بهطوریکه بخش عمدهای از ۱۲۰ خدمت این نهاد در قالب سایت e.emdad.ir به منظور ارائه درخواستها به صورت غیرحضوری با رویکرد حذف مراجعات غیر ضروری نیازمندان و مددجویان و بهرهگیری از ظرفیت اینترنت انجام شد.
وی گفت: یکی از اقدامات کمیته امداد در راستای شرایط سخت آن زمان و کمبود لوازم بهداشتی در سراسر کشور و به منظور حمایت از نظام بهداشت و درمان کشور، تغییر کاربری تعدادی از تولیدات طرحهای اشتغال مددجویان تحت حمایت به سمت تولید ماسک، دستکش بهداشتی، لباس بیمارستانی و مواد ضد عفونیکننده بود و مددجویان توانستند روزانه یک میلیون ماسک بهداشتی فیلتردار و بدون فیلتر تولید کنند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: این اقلام علاوه بر توزیع بین دیگر مددجویان تحت حمایت، در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار گرفت تا ما هم سهمی در این شرایط سخت داشته باشیم. در مورد ساماندهی مشارکت مردم در پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماری کرونا، این نهاد در راستای محافظت از سلامت اقشار آسیبپذیر، با بسیج همه امکانات و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و گروههای جهادی، از ابتدای شیوع بیماری وارد عمل شده و در این رابطه مراکز نیکوکاری امداد که شامل تشکلهای نیکوکاری محلهمبنا و مسجدمحور یا صنفمحور میشود و داوطلبانه با نظارت و پشتیبانی این نهاد فعالیت میکنند نیز بهطور جدی پیگیر رفع مشکلات جامعه هدف بوده و هستند. همچنین امداد شارژ ماهانه کمک به رفع سوء تغذیه مادران باردار و شیرده به تعداد ۵۴ هزار نفر ماهانه ۲۰۰ هزار تومان را انجام داد.
خدرویسی افزود: همه مردم ایران یک سال بسیار سخت را گذراندند، اما برای اقشار آسیبپذیر، این شرایط سختتر هم بوده است. در کمیته امداد، با توجه به افزایش هزینههای خانوادههای مددجو و کاهش درآمد آنان بر اثر شیوع کرونا، در چندین نوبت کمکهای نقدی و بستههای حمایتی در اختیار این خانوادهها قرار گرفت و با افزایش ۱۵ درصدی مستمری مددجویان تحت حمایت این نهاد از ابتدای سال جاری تلاش شد بخشی از مشکلات این خانوارها برطرف شود.
وی افزود: علاوه براین، کمیته امداد در همان ابتدای شروع این ویروس منحوس و با توجه به شرایط خاص بهوجودآمده و کمبود لوازم بهداشتی، بستههای بهداشتی را تهیه و بین مددجویان تحت حمایت توزیع کرد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: نهادهای حمایتی و عمومی همچون بنیاد مستضعفان کمکهای قابل توجهی داشتند؛ در نخستین گام مبلغ ۳۰ میلیارد تومان، بنیاد مستضعفان با اولویت بیماران خاص و صعبالعلاج، مادران شیرده و باردار و سالمندان، جهت پرداخت نقدی و تهیه بسته بهداشتی و پیشگیری از کرونا اهدا کرد.
همچنین مبلغ پنج میلیارد تومان اهدایی بانک سینا وابسته به بنیاد مستضعفان به حساب مددجویان در استانهایی که بالاترین میزان شیوع بیماری را داشتهاند، واریز شد که درمجموع با همافزایی صورتگرفته از طریق اعتبارات امداد استانها، کمکهای مردمی و خیریان، گروههای جهادی و... مجموعا ۹۵ میلیارد تومان جهت تهیه بستههای بهداشتی و پیشگیری برای مددجویان اختصاص یافت.
وی افزود: در ادامه این روند در ابتدای سال جاری به تخصیص ۴۰ میلیارد تومان کمک موردی، اهدایی توسط بنیاد مستضعفان به منظور مساعدت به نیازمندان واجد شرایط غیر تحت حمایت با تمرکز بر ساکنان حاشیه شهرها و اولویت افرادی که مشاغل و درآمد آنها دچار مشکل شده بود، میتوان اشاره کرد. از سوی دیگر در موضوع اجاره و ودیعه مسکن، علاوهبر اعتبارات جاری سالانه، با مساعدت بنیاد مستضعفان ۱۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
ضمن آنکه ۷۰ میلیارد تومان به صورت هدیه علاوه بر پرداختهای جاری ماهانه برای تمام ایام تحت حمایت و با سرانه ۵۰۰ هزار تومان در هفته اکرام سال جاری پرداخت شد. در موضوع آموزش هم توزیع متمرکز بستههای بهداشتی پیشگیرانه از کرونا، ملزومات آموزشی با همت گروههای جهادی بین مددجویان انجام شد.
خدرویسی گفت: تاکنون کمیته امداد به خانواده مددجویان فوتشده بر اثر کرونا تا سقف مبلغ ۱۰ میلیون تومان پرداخت کرده است. علاوه بر این حمایت از خانواده این افراد همچنان ادامه خواهد یافت. همچنین در سهماهه سوم سال گذشته، با مساعدت بنیاد مستضعفان و همافزایی اعتبارات امداد مجموعا صد میلیارد تومان دیگر به صورت موردی جهت مساعدت به خانوادههای محروم و مشاغل متأثر از کرونا اختصاص یافت.
وی افزود: در همان ابتدای شیوع کرونا و مواجهشدن مردم با مشکلات معیشتی و اقتصادی، با هماهنگی دیگر نهادهای حمایتی با اجرای دو مرحله از پویش ایران همدل در قالب طرحهای اطعام مهدوی و حسینی، ۲۷ میلیون پرس غذای گرم به ارزش ۴۲۸ میلیارد تومان بین خانوادههای نیازمند و آسیبدیده از کرونا توزیع شد.
خدرویسی گفت: همچنین در این دو پویش، ما توانستیم بیش از چهار میلیون بسته ارزاق معیشتی به ارزش ۷۵۰ میلیارد تومان به خانوادههای محروم توزیع کنیم و از سوی دیگر برای تمام خانوارهای تحت حمایت به تعداد دو میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار سبد کالای حمایتی اختصاص یافت.
خدرویسی تصریح کرد: کمیته امداد فهرست طرحهای اشتغال آسیبدیده ناشی از بیماری کرونا را به منظور اتخاذ تمهیدات جبران خسارت تعیین کرد و ۷۰۰ هزار طرح شغلی مددجویان به طور مستمر در حال پایش است و در صورت بروز خسارت به این طرحها، با ارائه تسهیلات تکمیلی و استمهال وامهای اشتغال صندوق قرضالحسنه امداد ولایت، از طریق هیئتهایی که در استانها تشکیل شده، از این طرحها حمایت میکنیم. در این راستا میتوان گفت کمترین خسارت را طرحهای اشتغالزایی مددجویان امداد داشتند. براساس آخرین آمار تنها سه درصد از طرحهای مددجویان این نهاد آسیب دیدند.