ریسک بالای استفاده از اسپیکرهای هوشمند
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که اسپیکرهای هوشمند به طور ناخواسته و متوسط در روز ۲۰ بار مکالمات کاربران را ضبط میکنند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، برخلاف استقبال بینظیر کاربران از اسپیکرهای هوشمند بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه امنیت سایبری بر این باورند که استفاده از این محصولات ریسک بالایی دارد و حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران را به شدت تهدید خواهد کرد.
بر اساس تازهترین گزارشی که در وب سایت fortune آمده است، محققان و پژوهشگران به تازگی دریافته و اعلام کرده اند که اسپیکرهای هوشمند به طور ناخواسته و متوسط ۲۰ بار در روز مکالمات و صحبتهای روزمره کاربران را ضبط میکنند.
اسپیکرهای هوشمند یکی از آن دسته از گجتهایی هستند که این روزها از محبوبیت و استقبال بینظیری از سوی کاربران برخوردار شده است.
بدون شک این خبر میتواند برای بسیاری از کاربران و علاقمندان به این گجتهای هوشمند نگران کننده باشد چراکه معلوم نیست چه بر سر حریم خصوصی آنها میآید و از این طریق هکرها و اشخاص ثالث قادر خواهند بود به اطلاعات متعددی دست پیدا کنند.
پیشتر نیز در اخبار قبلی آمده بود که اسپیکر هوشمند الکسای آمازون به طور ناخواسته مکالمات خصوصی میان یک زوج را در خانه ضبط کرده بود.
از معروفترین و محبوبترین اسپیکرهای هوشمند در جهان میتوان به الکسای آمازون، گوگل هوم و اپل هوم پاد اشاره کرد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اسپیکرهای هوشمند سریعتر از ابزارهای واقعیت مجازی و افزوده به رشد خود ادامه داده و در سالهای آینده سهم بسیار بیشتری از بازار ابزارهای هوشمند و دیجیتال را از آنِ خود خواهند کرد.
به طور کلی در توصیف وظایف و معرفی اسپیکرهای هوشمند باید گفت که این گجتهای هوشمند به کاربران امکان میدهند تا درصورت داشتن مشغله، وسائل خانگی خود را با دستورهای صوتی کنترل کنند، بهعنوان مثال، از وضعیت آب و هوا و جدیدترین اخبار روز مطلع شوند، تایمر و زنگ هشدار برای خود تنظیم کنند، با دوستان و خانواده خود تماس صوتی برقرار کرده و به مخاطبان موردنظر خود پیام متنی ارسال کنند. همه این کارها بدون دخالت دست کاربر و تنها با ارسال یک پیام و دستور صوتی به اسپیکر هوشمند انجام خواهد گرفت.