در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
درخشش دانش بنیان های اصفهان در مسیر صادرات
صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هفت برابر شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،مرکز اصفهان؛ رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سال ۹۹ موفق به صادرات محصولات و خدمات خود به ارزش ۳۷ میلیون دلار شدند که نسبت به سال ۹۸ که معادل ۵.۲ میلیون دلار بود، هفت برابر رشد یافت.
جعفر قیصری با بیان اینکه محصولات و خدمات دانش بنیان اصفهان پارسال به بیش از ۴۰ کشور صادر شد به فناوری بایوجمی به کرهجنوبی، تجهیزات هیدرولیکی به ترکیه، دستگاههای ضدعفونیکننده دست به امارات و عمان، دستگاههای مکنده جمعآوری مواد از جمله کود دامی به قزاقستان، دستگاههای جتپرینتر به عراق، افغانستان و ترکمنستان و پکیجهای تصفیه فاضلاب به افغانستان اشاره کرد.
وی دیگر محصولات و خدمات دانش بنیان صادر شده به خارج کشور در سال ۹۹ را پنلهای نمونهبرداری و سنجش گاز به مالزی و امارات، انواع نرم افزارها و سامانهها به روسیه، گرجستان و ترکیه و انواع آب نماهای مدرن پیش ساخته با فناوریهای نوین به عمان بیان کرد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه ۴۸ شرکت دانش بنیان و واحد فناور مستقر در این مرکز پارسال به کشورهای مختلف صادرات داشتند گفت: برخی از این شرکتها برای نخستین بار وارد عرصه صادرات شدند.
قیصری همچنین با اشاره به اینکه پارسال با وجود مشکلات اقتصادی و شرایط ناشی از شیوع کرونا، بیشتر شرکتهای فناور مستقر در
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان وضعیت خوبی داشتند گفت: گردش مالی این شرکتها نسبت به سال ۹۸ معادل دو برابر افزایش یافت و به سه هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان رسید.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان آغاز کرد و اکنون بیش از ۵۸۰ شرکت دانشبنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار و ۸۰۰ دانشآموخته دانشگاهی در آن مستقر است.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.
اصفهان به عنوان استان پیشرو در راهاندازی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که نخستین زمینههای رسمی شکلگیری شرکتهای دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانشبنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.