با افزایش آبهای سطحی بیماری انگلی فاسیولا شایع می شود.
دکتر حسن رخشاد با اشاره به اینکه این بیماری همه ساله در بهار در گیلان شایع می شود تصریح کرد: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعناع وحشی زیاد است شایع می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه این بیماری قابل درمان و کنترل است گفت: برای درمان این بیماری نیازی به بستری وجود ندارد و بیماران با مراجعه به موقع و مصرف دارو درمان میشوند.
دکترحیدر زاده با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزیهای محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، افزود: برای پیشگیری از فاسیولا باید سبزیهای محلی را یا به صورت خشک ، جوشانده و یا ضد عفونی شده در سرکه سفید نگهداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وجود روان آبها در گیلان و احتمال استفاده برخی از خانواده ها از آن به جهت تأمین آب شرب خود، گفت: بههیچ وجه نباید از روان آبها و یا آبهای سطحی قبل از جوشاندن آن استفاده کرد.
وی از دامداران خواست به توصیه سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط زیست ، دامهای کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار درمان کنند.
برای استفاده از درار هم بهتر است ابتدا آنرا 5 روز در فریزر نگهداری کرد.