یک متخصص گوارش درباره بیماری گوارشی که ریشه وراثتی داشته و موجب اختلال سیستم ایمنی میشود، توضیح داد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ یک متخصص گوارش درباره بیماری گوارشی که ریشه وراثتی داشته و موجب اختلال سیستم ایمنی میشود، توضیح داد.
امیرحسین فقیهی متخصص گوارش و کبد درباره بیماری سلیاک اظهار کرد: این بیماری گوارشی وراثتی بوده و بر اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد میشود و اختلال در سیستم ایمنی فرد ایجاد میکند و این عامل میتواند به سلولهای روده حمله کند.
او ادامه داد: این امر منجر به آسیب سطح جذبی روده شده و در نتیجه بدن قادر نخواهد بود مواد مغذی مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامینها و مواد معدنی را جذب کند.
متخصص گوارش و کبد درباره علائم یا نشانههای بیماری بیان کرد: برخی دچار التهابی خفیف با نشانههای ناچیز میشوند، حتی گاهی ممکن است احساس کنند بیماری از بین رفته است. بعضی از بیماران التهاب شدیدتری دارند که نشانههای آن را تشدید میکند و مجبور به مراجعه به پزشک میشوند همچنین تا وقتی که روده کوچک شدیدا ملتهب نشود علائم در فرد ایجاد نمیشود.
فقیهی درباره نشانههای شایع بیماری سلیاک تصریح کرد: درد شکمی، نفخ وگاز، اسهال، مدفوع بدبو، کاهش وزن، کم خونی، رشد کم یا کاهش وزن در کودکان، احساس ضعف، خستگی، دردهای استخوانی و مفصلی، سطح پائین ویتامینها، به خصوص آهن، کلسیم از علائم نشانههای شایع این نوع بیماری هستند.
او درباره علل بیماری بیان کرد: بیماری سلیاک از تعامل بین ژن ها، خوردن غذاهایی با گلوتن پار و دیگر عوامل محیطی رخ میدهد، اما علت دقیق آن مشخص نیست. روشهای تغذیه نوزاد، عفونتهای دستگاه گوارش و باکتریهای شکمی ممکن است به شیوع بیماری سلیاک کمک کنند.
فقیهی با اشاره به سازوکار ابتلا به سلیاک گفت: برآمدگیهای کوچک معده میتوانند ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر را از غذایی که میخورید، جذب کنند، اما اگر این برآمدگیها آسیب دیده باشند، مواد غذایی جذب نمیشوند البته برخی از انواع ژنها به نظر میرسد ریسک توسعه این بیماری را افزایش میدهند، اما داشتن این ژنها به این معنا نیست که شما مبتلا به بیماری سلیاک خواهید شد.
او با بیان اینکه بیماری سلیاک در کشورهای غربی حدود یک درصد از جمعیت را فراگرفته است، بیان کرد: این بیماری در سفید پوستان شایع است.