رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: فناوری هستهای نماد خودباوری، استقلال و توانایی ایران برای حرکت به جلو است.
وی با اشاره به اینکه در این سالها ایران با درک این موضوع که نمیتواند آینده انرژی خود را به تصمیم دشمنان گره بزند؛ وارد عرصه فعالیتهای هستهای شد، گفت: خباثت آنها باعث شد تا ایران با یک بی اطمینانی کامل به سمت توسعه فعالیتهای صلح آمیز هستهای حرکت کند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه مسئله هستهای امروز نماد خودباوری، استقلال و توانایی ملت ایران برای حرکت به سمت جلو است، گفت: چند دهه است که غرب تلاش دارد تا موضوع انرژی هستهای را در ایران متوقف کند، اما با درایت مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت این صنعت همچنان سرپا و به سمت جلو حرکت میکند.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه دشمن راه چارهای جز پذیرش ایران هستهای صلح آمیز و قوی ندارد، گفت: شکست کارزار فشار حداکثری دولت آمریکا آخرین تیر در ترکش دشمن برای توقف فناوری هستهای در ایران بود و به لطف خدا سد تحریمها نیز با سیل اراده قوی ملت ایران به زودی فرو میریزد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اینکه این سازمان حسب تدابیر مقام معظم رهبری و سیاستهای بالادستی، در حوزه پدافند پرتوی اقدام به راه اندازی یک قرارگاه عملیاتی کرده است، گفت: در این قرارگاه، موضوعهایی همچون مقابله با تهدیدات پرتوی، ارتقای آمادگیهای عمومی کشور، تهیه و اجرای طرح واکنش اضطراری، ایجاد زیرساختهای درمانی و ... در دستور کار است.
وی با بیان اینکه آژانس انرژی اتمی به عنوان مرجع بین المللی در مباحث هستهای بر ضرورت وجود ساختارهای پدافند غیرعامل در زمینه پرتوی تاکید دارد، افزود: امروز ۷ استان ایران هستهای شده اند و صنعت هستهای در بسیاری از بخشهای کشور همچون بخش بهداشت و درمان مورد استفاده است و لذا توسعه مباحث ایمنی، امنیت و دفاع و ایجاد زیرساختهای لازم برای بهرهبرداری امن از این فناوری از دستورکارهای قرارگاه پدافند پرتوی است.
سردار جلالی با اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل در سالهای گذشته برگزاری رزمایشها و تمرینها برای مقابله با حوادث احتمالی پرتوی در مقایسههای مختلف را برگزار کرده است و همچنان این رزمایشها در دستور کار است، گفت: خوشبختانه در بخشهای توسعه زیرساختهای بهداشت و درمان نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است و در تلاش هستیم تا قطب درمان مصدومیتهای پرتوی در کشور را راهاندازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در بحث حوادث و پیامدهای پرتوی نیاز به ساماندهی و تعیین تکلیف نظام ارجاع درمانی است، تصریح کرد: از همین رو نیاز بود تا تشکیلاتی به عنوان قطب درمانی در نظر گرفته شود و این موضوع را دنبال کند.
سردار جلالی ادامه داد: در موضوع حوادث شیمیایی با توجه به سوابق و توانمندیهایی که در دانشگاه بقیهالله (عج) وجود داشت، این تشکیلات به عنوان قطب درمان مصدومیتهای شیمیایی تعیین شد و در حوزه هستهای نیز نیازمند چنین نظام ارجاعی بودیم که با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقدمات آن فراهم شد.
سردار جلالی تصریح کرد: در مورد ایجاد یک مرکز که هم مرجع درمان هستهای باشد و هم وظایف قطب را انجام دهد، مباحثی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شد و در نهایت مرکز پزشکی نوین هستهای زیر نظر بیمارستان شهید چمران وظایف قطب درمان مصدومیتهای پرتوی را برعهده گرفت. به همت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کلنگ احداث این مرکز تخصصیِ درمان مصدومیتهای پرتوی، سال گذشته زده شد و ان شاء الله افتتاح خواهد شد.
وی پژوهش و تحقیقات را جزو وظایف دیگر قطب درمان پرتوی دانست و گفت: این بیمارستان میتواند به عنوان مرجعی برای آموزش سایر مراکز درمانی در زمینه پرتوی نیز نقش بسزایی ایفا کند.
به گفته وی، سازمان پدافند غیرعامل کشور به کمک دانشگاه یزد مرکز آموزش مهارتی درمانهای مصدومیت حوزه CBRN را ایجاد کرد که در طول ۳ سال فعالیت خود بالغ بر ۵ هزار نفر را به صورت کاردانی و آموزش مهارتی، تربیت کرده است.
سردار جلالی در بخش دیگری از این مصاحبه به بحث توسعه صنعت بومی پدافند پرتوی در کشور نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این صنعت از جمله صنایع دارای فناوری برتر و دانشبنیان محسوب میشود، تاکید کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر گامهای مهمی در این حوزه برداشته شده و دستاوردهای قابل توجهی پدید آمده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان با بیان اینکه مساله هستهای، امروز به نماد اقتدار جمهوری اسلامی تبدیل شده است، گفت: دشمن امروز میداند که این فعالیتها ماهیت صلحآمیز دارد، اما چون این فناوری و صنعت تضمینگر رشد و پیشرفت ایران فرداست با آن مخالف است.
وی تصریح کرد: اما قطعا با هدایت رهبری عزیز و ایستادگی ملت این صنعت به رکن پیشرفت ایران در دهههای آتی تبدیل خواهد شد و چشم بدخواهان ایران اسلامی کور خواهد گشت.