گزارش مکتوب :
نگاه جهادی به کشور
هر جا کمبودی حس شود پای کارند ، خدمت رسانی به مردم پیشه این افراد بی ادعا است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان،
زمانی که آغاز تحویل سال۱۴۰۰، من و تو در کنار خانواده بودیم، جمعی دیگر از هموطنان در گوشهای از کشور از این آسایش و راحتی خود گذشتن و کاری را برعهده گرفتند که این روزها هر کسی زیر بار آن نمیرود، آنهم مجانی و بدون مزد.روستای عباس آبادصدای بیل وبه هم زدن ماسه از چند متری به گوش میرسد نزدیک دیواری ۲متری که میشوم، نشان میدهد که هنوز سقف آن زده نشده و نیمه تمام است.
صدای دستگاه برش سنگ از مکانی دیگربه گوش میرسد و جوانی ۲۰ ساله مشغول اندازه گیری یک قطعه سنگ است.
نزدیکش میشوم از او در مورد سازهای که در دست ساخت است سوال کردم.
میگوید: تا هفته آینده کار ما به اتمام میرسد و این حمام تحویل صاحبش میشود، طبق برنامه باید ساخت حمامی دیگری را آغاز کنیم.
ساعت ۱۵عصر است واو "چفیه ای" به سر بسته تا از شدت حرارت گرما کاسته شود.
یکی از چند اب معدنی کوچکی که با خود دارم به او تعارف میکنم تا لبی تازه کند.
میگوید: حاجی ممنون، روزه ام، ان شاالله افطار از آن استفاده میکنم.
جلوتر که میروم، فردی زیر سایه درختی نشسته و قرآن میخواند.
خودش را ابوالفضل مینامد و میگوید: از "رودسر" آمده تا به همراه بچههای جهادی در این منطقه کمتر برخوردار در ساخت چند طرح مشارکت کند.
این جوان جهادی ما ۳۰ساله است و امروز باید در کنار خانواده باشد، چرا که اولین روزسال است، اما او اینجا را انتخاب کرده آنهم به دور از هرگونه تبلیغ و هیاهو و سلفی گرفتن.
روستایی که به قول خودش سرویسبهداشتی آن را همین بچههای جهادی ساخته اند و اکنون برای استفاده مردم آماده شده.
نگاه که میکنم اکثر این بچهها ازنسل سوم انقلاب هستند، جوانانی ۲۰تا۳۰ که بی منت و خودجوش، کاری را که بر عهده گرفتهاند انجام میدهند.
سرپناهی برای بی پناه
به روستای "چاه حیدر" در شهرستان عنبرآباد میرویم، یک گروه ۱۵نفره جهادی دیگرساخت منزل یک نیازمند را تکمیل کرده و صاحبخانه اکنون در آن ساکن شده، حالا این گروه ساخت خانه دیگری را شروع کرده است.
صاحبخانه خانمی سرپرست خانوار است، با سه بچه، شوهرش کارگر بوده و به علت سقوط از داربست، دچار ضایعه قطع نخاعی شده است.
میگوید: این خانه ۶۵متری برای من از همه زمین خدا بزرگتر و بهتر است.
میپرسم چرا؟ جواب میدهد: وقتی خانه و سرپناهی نداشته باشی، توان ساخته آن را هم نداری، شوهرت در گوشه دردمند است و باید هزینه او و بچهها را هم بپردازی، ارزش این خانه برایت بسیار بالاست.
به سراغ سرگروه این گروه جهادی که خانه را ساخته اند رفتم، آقا رحیم از اعضای این گروه ۲۹ ساله است.
میگوید: به مدت چهار ماه این خانه را ساخته و تحویل دادیم.
میپرسم، صفر تا صد کار را خودتان انجام دادید؟
میگوید: بله، تمامش، و این گروه همگی از شهرستان "ری" آمده اند، برای اینکه کار زودتر اجرا شود سال تحویل نیز همین جا ماندیم و با یک "یا علی" کار را تمام کردیم.
او اضافه میکند، این خانه نیاز به برخی وسایل ضروری زندگی هم بود که توسط سپاه ثارالله استان کرمان تهیه شد.
تامین آب شُرب
روستای محمد اباد نَرماشیر سالهاست که ساکنان آن از کم آبی و آب شُرب سالم بی بهره بودند.
بارها و بارها مشکل خودشان را مطرح و منتظر اقدام شدند، اما کاری صورت نگرفت و مردم برای تهیه آب شُرب میبایست از تانکر سیار استفاده کنند و در تابستان این مشکل با توجه به گرمای هوا بسیار سختتر است.
حتی برخی بچهها به علت نبود آب سالم دچار مشکلات گوارشی هم شده بودند.
با شروع به کار گروه جهادی نَصر، چند روز قبل از سال۱۴۰۰ با حفر دو چاه اب، مشکل این روستا برطرف شد.
جهادیونی که هم خاک چاه اب را تماماً تخلیه کردند وهم وسایل لوله کشی آب شُرب این روستا تامین شد.
به گفته سرهنگ بُرجی فرمانده ناحیه سپاه نرماشیر، اکنون ده گروه جهادی در این شهرستان مشغول به فعالیت است و قرار است در کنار دیگر فعالیتها، امسال با شناسایی خانوادههای نیازمند ۶۰ خانه برای آنها هم ساخته شود.
راه سالار ادامه دارد
روستای کم برخورداری "راسک" در منطقه سخت گذر شهرستان قلعهگنج، یک گروه جهادی ۱۲نفره در این روستا دو هفته قبل از عید نوروز، امسال به آنجا میروند و کار ساخت خانهای را آغاز کردند.
مسیر عبور و مرور سخت و بردن مصالح سخت تر، اما هدف ساختن خانه و خدمت به مردم است.
دانیال سالاری از جهادیون دیگر، گروه آنها سال گذشته در سیستان و بلوچستان آستین همت را بالا زده بود و درساخت چند منزل برای محرومان مشارکت کرده بود.
اما امسال این جوان طلبه ۲۸ساله انتخابش جنوب کرمان بود.
آقا رضا یکی از همراهیان مرحوم سالاری میگوید: شب قبل از حادثه، دو ماشین آجر و شن اورده بودند تا خانه را تکمیل کنیم.
دانیال شبانه به تنهایی همه مصالح را به محل کار برده وبه علت کمبود، صبح زود با تراکتور اقدام به آوردن شِن میکند، که به علت واژگونی تراکتور جان خودش را از دست میدهد.
آقای مُسلمی از اهالی این روستا میگوید: این جوان بسیار پُر جنب و جوش و بی ادعا سخت کار میکرد، هیچ چشمداشتی نسبت به فعالیت هایش نداشت، برخی روزها بچههای این روستا را جمع آوری میکرد و در کنار قصه گویی، قرآن به آنها میآموخت.
حالا دیگر بچههای جهادی با عزمی بیشتر راه او را ادامه میدهند.
حضور گروههای پزشکیدر کنار هم این روستا، گروهی از جهادیون که از تهران، تبریز و مازندران آمده اند، مشغول مشاوره خانواده و امور پزشکی به مردم این منطقه هستند.خانم تیماچی با چند پزشک دیگر به درمان و مداوای مردم مشغول است میگوید: تصمیم گرفتیم در این شرایط سخت اقتصادی، نوروز امسال در خانه نمانیم و به اینجا آمدیم تا در کنار مردمی باشیم که از خدمات پزشکی کمتری استفاده میکنند.
در این مدت، گروه ما صدها مراجعهکننده داشت و در حد توان به رفع مشکلات آنها اقدام کردیم و اگر دارویی هم نیاز بود، توسط سپاه تامین و رایگان اهدا شد.
وی ادامه میدهد:خدمات روان شناسی و معاینه دام نیز توسط چند نفر دیگر صورت میگیرد و تا ۲۵فروردین ماه اینجا هستیم.
حضور سر زده رئیس مجلس شورای اسلامیدر روز اول نوروز، جهادگرانی که سال تحویل را به دور از خانواده سپری میکردند، بدون اطلاع قبلی میهمان ویژهای داشتندآقای قالیباف در بازدید از چند شهرستان جنوب استان کرمان در جمع بچههای جهادی که سخت مشغول به کار و فعالیت بودند حضور یافت.رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با آنها گفت: این جوانان با اینکه سن کمی دارند، اما با کار کردن وبا مردم بودن، موجب ساختن و پخته شدن بیشتر آنها شده است.
این جوانان هم گِلِه دارند هم نقد میکنند و البته شکایت هم دارند، که باید حرف آنها را شنید.
آقای قالیباف افزود: به تکتک جملات آنها گوش میدهم، چرا که آنچه میگویند، با عرق ریختن در میدان عمل به دست آمده و حرف این بچهها از روی شکم سیر نیست، بلکه حرفشان از جنس کار و راهحل است.
اینکه چه تعداد گروه جهادی در این ایام در استان کرمان به فعالیت مشغول است، مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان میگوید: ۲۸۰۰گروه جهادی از سراسر کشور در استان کرمان به فعالیت مشغول است.
سرهنگ جواد جلالی میافزاید: این گروهها نیازهای هر منطقه را شناسایی و اقدام به فعالیت در حوزههای آموزشی، محرومیت زدایی و سازندگی، فرهنگی، پزشکی و عمرانی میکنند و هر گروه که کارش تمام میشود گروه دیگری جانشین آنهاست تا در حوزه جدیدی فعالیت خودش را شروع کند.
اگر چه اردوهای جهادی چندین سال است که با مشارکت پرشور جوانان شکل گرفته و حتی در تعطیلاتی مثل نوروز نیز آرامش و راحتی خود را فدای خدمت به مردم کمتر برخوردار میکنند، اما خود این کار محرکی برای جوامع محلی است.
کمبودها و کاستیها کم نیست، اما خود مردم نیز در کنار این جوانان پر انرژی و داوطلب باید به رفع محرومیت زدایی کمک کنند.
نگاه جهادی و انقلابی یکی از نیازهای جدی امروز جامعه ما است که موجب برون رفت از بن بستها و باز شدن گرههای کور و نمایش توانمندی عملی کشور است.
نویسنده: سیدامان الله احمدی زاده