ناآرامی های خشونت بار در ایرلند شمالی که به همراه اسکاتلند، ولز و انگلیس، بریتانیا یا انگلستان را تشکیل میدهند تشدید شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ناآرامی های خشونت بار در ایرلند شمالی که به همراه اسکاتلند، ولز و انگلیس، بریتانیا یا انگلستان را تشکیل میدهند تشدید شده و بحران در این منطقه با به مخاطره افتادن صلح نیم بند در این منطقه اوج گرفته است.
در پی این بحران مجلس محلی در بلفاست مرکز ایرلند شمالی نشست اضطراری برگزار کرد و دولت مرکزی نیز نسبت به وضع این منطقه نگرانتر شده است.
سلطنت طلبان در ایرلند شمالی که تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست بر ضرورت اتحاد و باقی بودن زیر پرچم سلطنتی انگلیس تاکید میکنند و قرارداد جدید بریتانیا با اتحادیه اروپا را مقدمهای برای جدایی این منطقه از دیگر مناطق بریتانیا میدانند.
رئیس شورای جوامع سلطنت طلب در ایرلند شمالی در این باره گفت: برگزیت (توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) فقط ما هواداران سلطنت و حامیان تداوم اتحاد با بریتانیا را هدف قرار داده است.
دیوید کمبل افزود: درست است که با برگزیت میان دو ایرلند (جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی) مرزی ایجاد نشده، اما میان ایرلند با بقیه مناطق بریتانیا مرز ایجاد شده است که ما با آن مخالفیم.
جمهوری خواهان در مقابل سلطنت طلبان قرار دارند و در پی جدایی از انگلیس و اتحاد با بخش دیگری از خاک این جزیزه یعنی جمهوری ایرلندند، اما با قرار داد میان بریتانیا یا انگلستان و اتحادیه اروپا موافقند.
در پی درگیریها و حملات خشونت آمیز سلطنت طلبان در چند روز اخیر در ایرلند شمالی علاوه بر تخریب اماکن و آتش زدن خودروها دهها نفر از جمله چهل نیروی پلیس آسیب دیدند.
دیل پنک هرست عضو شورای شهر بلفاست از حزب دموکراتیک اتحاد گرا با انگلیس، با اشاره به حفاظهای فلزی نصب شده بر روی پنجره ساختمانهای ساکنان مناطق ایرلند شمالی گفت: وجود حفاظ فلزی بر روی پنجره ساختمانها مبین آن است که شهروندان دو طرف امنیت ندارند.
تحیلگران میگویند نا آرامیها در ایرلند شمالی به این زودیها پایان نخواهد یافت.
یک کارشناس سیاسی ایرلندی، تمرکز برگزیت و سیاست دولت انگلیس در این باره را عامل اصلی ناآرامیها اخیر در ایرلند شمالی دانست.
جیم کوران گفت: اکثریت مردم ایرلند شمالی همچون اسکاتلند با خروج از اتحادیه اروپا مخالفت کردند، اما دولت بر خلاف رای اکثریت مردم ایرلند شمالی عمل کرد.
وی افزود: با تشدید این شرایط انتظار میرود بریتانیا در آینده نه چندان دور تجزیه شود و چند کشور جدید شکل گیرد.
به عقیده شماری از صاحب نظران جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا آتش زیر خاکستر استقلال خواهی مناطق انگلستان از جمله ایرلند شمالی را پس از چند دهه دوباره شعله ور کرده است.