راههای گسترش همکاری سازمان بسیج مستضعفان کشور و وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی در تولید برنج مورد نیاز کشور در رشت بررسی شد.
سردار غلامرضا سلیمانی همچنین افزود: این طرح که از سال ۹۶ بصورت پایلوت در مناطق مختلف گیلان اجرا شده، امسال هزار و ۹۳ روستا و ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار شالیزار را دربر گرفته و تا سه سال آینده تعداد روستاههای مشمول این طرح در گیلان به دوهزار و ۲۷ روستا خواهد رسید.
وی افزود: تجربهی موفق اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز در گیلان در استانهای مازندران و خوزستان نیز اجرا شده و با این سه استان میتوان طرح خودکفایی در تولید برنج را تحقق بخشید.
رییس سازمان بسیج جامعهی کشاورزی کشور نیز در این نشست افزایش ۳۰ تا ۳۸ درصدی تولید برنج در هر هکتار را از مزایای طرح بسیج همگام با کشاورز در گیلان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر این طرح در ۱۱ هزار و ۵۰۰ نقطهی استان عملیاتی شده و حدود ۲۴ هزار کشاورز برنجکار با بهره گیری از راهکارهای علمی مربیان بسیجی، مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت را بطور علمی و پیشرفته تجربه نموده اند.
محمدرضاجهانسوز افزود: با اجرای این طرح در سه استان گیلان، مازندران و خوزستان، برای به خودکفایی برنج و رفع نیاز کشور، تنها ۲۰ درصد فاصله داریم و این نیاز تا سه سال آینده مرتفع میشود.
مریم حسینی، رییس مرکز تحقیقات بین المللی برنج کشور نیز در این نشست گزارشی از روند تعامل بسیج، استانداری و جهاد کشاورزی گیلان برای اجرای بهینهی طرح بسیج همگام با کشاورز گیلان در ۴ سال گذشته ارایه داد و افزود: آزمایش ارقام جدید برنج و جایگزینی آن با ارقام بومی در ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از شالیزارهای گیلان بوضوح نشان داده که بکارگیری شیوههای علمی میتواند افزایش تولید در واحد سطح را حتی بیش از ۴۰ درصد عملی سازد.
سردار عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در سخنانی بااشاره به تجربیات ۴ سال گذشتهی مربیان بسیج جامعهی کشاورزی استان مبنی بر مقاومت ارقام جدید برنج مقابل بارندگیهای شدید و ورس افزود: سپاه تمامی تلاش خود را برای آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان گیلان با شیوههای نوین جهت ارتقاء بهره وری در تولید برنج بکار خواهد گرفت.