پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، از آن جا که شهید سیدمرتضی آوینی، تمام لحظه های عمر با برکت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعالیت رساندن ارزش ها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و به حق در این راه خدمات ارزنده کم نظیری را در عرصه های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت، سالروز شهادت این هنرمند فرزانه، به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شده است.
سيدمرتضي آويني 20مهر 1326 در شهر ري به دنيا آمد.
وي در دوران دانشجويي نسبت به مسائل روز و مسائل هنر پيگير بود و البته بسيار تلاش مي كرد كه هر مسئلهاي را در اين ارتباط خودش دريافت كند.
شهيد آويني در معماري و ادبيات به دنبال معناي واقعي هنر بود و در عين حال كه دانشجوي هنر بود به فلسفه و ادبيات نيز علاقه فراواني داشت.
شهيد آويني به نقاشي و شعر نيز گرايش كم نظيري داشت و البته هم نقاشي ميكرد و هم شعر ميسرود.
در سال57 پس از بازگشت امام خميني(ره) از تبعيد و پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران به فرمايشات رهبركبير انقلاب به دقت گوش ميداد.
پس از انقلاب اسلامي، مرتضي آويني به آرمانهاي امام(ره) و انقلاب به شدت گره خورد و راه حقيقي را يافت.
شهيد آويني در سال1358 وارد جهاد سازندگي شد و پس از زمان كوتاهي به فيلمسازي روي آورد.
"شهيد مرتضي آويني" روز جمعه بيستم فروردين1372 هنگامي كه براي توليد مجموعهاي جديد از "روايت فتح" به فكه، منطقه عملياتي و الفجر مقدماتي به همراه گروه رفته بود، بر اثر انفجار مين به شهادت رسيد.
هرچند كه فيلمهاي "روايت فتح" تا آن زمان در ميان مردم مشهور بود،اما تا آن زمان كسي نميدانست كه سازنده آنها كيست؛
چرا كه در "روايت فتح" و نه در هيچ كدام در فيلمهايي كه او كارگرداني و تدوين كرده بود، نام عوامل عنوان نميشد و" آويني" به تصميم خود وفادار مانده بود.
"شهيد مرتضي آويني" تصميم گرفته بود كه ديگر چيزي كه حديث نفس باشد ننويسد و ديگر از خودش سخني به بيان نياورد.
رئیس حوزه هنری سیستان و بلوچستان گفت: هفته هنر انقلاب اسلامی که هرساله همزمان با سالروز شهادت «شهید آوینی» اسطوره هنر انقلاب آغاز میشود امسال برای جلوگیری از تداخل با ماه مبارک از ۱۸فروردین با اجرای ویژه برنامه هایی آغاز و تا ۲۳فروردین ادامه دارد.
مصطفی سیاسر گفت: برنامههای این هفته با دو رویکرد انجام میشود رویکرد اول توجه به ماهیت مردمی هنر انقلاب و تقویت ارتباط مردم با ارزشهای انقلاب است.
وی افزود: در این زمینه برنامههایی مانند تئاتر خیابانی و اکرانهای عمومی فیلمهای موفق با رعایت نکات بهداشتی برگزار میشود.
سیاسر تصریح کرد: رویکرد بعدی توجه به شکوفایی جوانههای هنر انقلاب است و در این خصوص کارگاههای آموزشی مختلف برگزار میشود.
وی به برگزاری یک نشست تخصصی با حضور استاد کمال شفیعی، از اساتید ادبیات کودک خبر داد و گفت: این نشست با موضوع ادبیات کودک و نوجوان در هفته آینده به صورت مجازی برگزار و اعضای این نشست کارشناسان حوزه کودک و نوجوان استان خواهند بود.
رئیس حوزه هنری سیستان و بلوچستان افزود: همچنین نشست پژوهشگری مطالعات پایداری حوزه هنری استان برگزار میشود و تولیدات هنری با موضوع انقلاب نیز در معرض نمایش قرار میگیرند.
وی تاکیدکرد: مراسم محوری هفته هنر با حضور هنرمندان و تجلیل از هنرمندانی که در سال گذشته آثار قابل توجهی در این زمینه تولید کردند و رونمایی از آثار تولید شده به دلیل شرایط کرونایی به زمان دیگری موکول شده است.