شوراها ؛ تبلور خِرَد جمعی
شوراها به عنوان یک نهاد مردمی می توانند با بهره گیری از آرا صاحب نظران و نخبگان فکری در مسیر توسعه شهرها و روستاها گام بردارند .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ فلسفه ی وجودی شورا عبارت است از آگاهی یافتن از نظرات گوناگون برای رسیدن به بهترین رای و نظر است .
خداوند متعال شورا و مشورت را از ویژگی های مومنان برمی شمارد و عمل به شورا و مشورت برای مومنان را عملی واجب می داند .
آثار و حکمت های زیادی در مشورت نهفته است آن چنان که در نهج البلاغه آمده است :
هیچ تنهایی وحشتاک تر از خود پسندی و هیچ یاری مطمئن تر از مشورت با یکدیگر نیست .
پیامبر اکرم (ص) فرمودند :مشورت ، حصار ندامت است و ایمنی از ملامت ، اندیشه ها را به یکدیگر گره بزنید تا درستی و حقیقت از آن متولد شود .
وقوع انقلاب اسلامی نقطه عطف و بزنگاه تاریخی مهمی در تاسیس ، طراحی و اشاعه نهادهای جدیددر ایران به شمار می آید.
پس از پیروزی انقلاب ،ضرورت مشارکت مردم در امور خویش و سپردن امور محلی به مردم (تمرکز زدایی ) در نهاد شورا مطرح شد .
شوراها به عنوان فراگیرترین و گسترده ترین زنجیره نهاد مدنی پاسخ به یک نیاز اجتماعی است که در گذشته به شیوه سنتی و اکنون به شکل نوین در قالب بستری مناسب جهت مشارکت مردم تجلی یافته است .
در اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی شورا ها از ارکان مهم تصمیم گیری و اداره کشور قلمداد شده که با اتکا برآرای عمومی از راه انتخابات به نقش آفرینی در زمینه های نظارت ، تصمیم گیری و مدیریتی می پردازد .
شورا به عنوان یک نهاد مردمی با بهره گیری از آرا صاحب نظران و نخبگان فکری در عرصه های مختلف نقش آفرینی می کنند .
از مهمترین تاثیرات مثبت شورا می توان به انتقال تصدی دولت به مردم ، اجرای سیاست های تمرکز زدایی ، تسریع در جریان خدمات رسانی به مردم ، رفع تبعیض ، ارتقا مشارکت عمومی ، نیرومند سازی و رشد استعدادهای مردمی ، نظارت اجتماعی و آگاهی بخشی عمومی را نام برد .
شوراها با تعامل با سایر نهادها و اتکا به قانون گرایی می توانند عرصه ی تجربه آموزی در مدیریت روستا ها و شهرها باشند و حس اعتماد وهمدلی و وفاق بین اقشار مردم در اجرای پروژه های مختلف را برانگیزند .
اعضای شورا به عنوان برگزیدگان مردم می بایست با هنرمندی از پتانسیل های انسانی موجود بهره گیرند .
با رشد جوامع انسانی و متراکم شدن نیازهای انسانی شوراهای شهر و روستا بستری است که می تواند با تعامل ، گره از مشکلات بگشایند و در جهت بهسازی زندگی اجتماعی گام بردارند .