بر اساس رتبه بندی جدید پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاه تبریز همچنان در جمع برترین دانشگاههای کشور قرار گرفته است.
بر اساس روش شناسی جدید و بر مبنای شاخصهای مصوب کارگروه تخصصی رتبه بندی در وزارت علوم، اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی دانشگاهها و موسسات پژوهشی از سه طریق (اطلاعات پژوهشی جمع آوری شده از سوی پایگاه استنادی جهان اسلام، خوداظهاری دانشگاهها و نیز برخی اطلاعات آموزشی که از طریق وزارت علوم یا سازمانهای زیر مجموعه در اختیار گروه رتبه بندی قرار داده شده) جمع آوری و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
دانشگاه تبریز در سالهای اخیر در بسیاری از شاخصها و موضوعات در رنکینگهای بین المللی در بین دانشگاههای برتر دنیا بوده که از جمله این افتخارات میتوان به صعود ۶ پلهای این دانشگاه در برنامه ملی ارتقای دانشگاههای منتخب به تراز بین المللی، کسب رتبه دوم دانشگاههای جامع ایران و رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰ جهانی از نظر شاخصهای آموزشی، استنادی و بینالمللی بر اساس نظام رتبه بندی جهانی تایمز ۲۰۲۱ و ... اشاره کرد.
دانشگاه تبریز با بیش از ۷۰ سال سابقه قبل با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو یکی از دانشگاههای بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.