سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: در دوران دفاع مقدس حدود ۳ میلیون نفر از جوانان کشور یعنی ۵۰ درصد کل افرادی که در ۸ سال دفاع مقدس حضور پیدا کردند، سرباز بودند.
وی اضافه کرد: به نمایندگی از کلیه فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح در سراسر کشور از حضور موثر و ایثارگرانه کلیه جوانان عزیز و غیور کشور در کسوت خدمت مقدس سربازی قدردانی میکنم و برای حرفهای سخیف، بی پایه و اساس، بدون پشتوانه فکری، علمی و اندیشهای و اظهارات احساسی، منفعت طلبانه، سودجویانه، حزبی و تبلیغاتی برخی از افراد حقیقی، حقوقی مسئول، نماینده مردم که به نام دفاع از حقوق سربازی با دست اندازی به حوزه دفاعی، امنیتی و انضباط اجتماعی کشور به شخصیت سربازان و جوانان عزیز توهین میکنند تا به قدرت، معروفیت، شهرت و سلبریتی شدن و منافع شخصی برسند عذرخواهی میکنم.
وی افزود: حتی در کشورهای کفر هم هیچ انسان عاقلی با بهانه قرار دادن حل مشکلات سربازان کشورش به حوزه دفاعی و امنیتی خود آسیب نمیرساند و موج ایجاد نمیکند و به نظر میرسد بخشی از موج آفرینی و جریان سازی امروز در شرایط فعلی برای جلب توجه در راستای رقابت انتخاباتی و منافع شخصی و حزبی باشد.
سردار شکارچی گفت: ما در قانون خدمت وظیفه عمومی واژهای به نام سربازی اجباری نداریم بلکه عنوان خدمت موظفی در قانون آمده است و در حال حاضر حدود ۶۰% نیاز نیروهای مسلح در حوزه سرباز تأمین شده است.
وی افزود: هم اکنون نیروهای مسلح با ۴۰% کسری سازمانی در حوزه سرباز مواجه هستند که این میزان کسری، فشار مضاعفی را در ماموریتها به سربازان موجود در نیروهای مسلح وارد مینماید.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: آمار موالید ذکور کشور به دلیل مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و معیشتی رو به کاهش است و در این صورت چنانچه کلیه جوانان عزیز در قالب خدمت مقدس سربازی حضور پیدا کنند باز با کمبود سرباز مواجه هستیم.
وی افوزد: موالید ذکور در کشور از سال ۱۳۵۵ که در سال ۱۳۷۴ تا ۱۴۰۰ به سن مشمولیت رسیدند، ۲۰ میلیون نفر بودند که طی ۲۶ سال حدود ۸۵.۵ درصد به خدمت مقدس سربازی اعزام شده یا درصورت واجدشرایط بودن برخی معاف شده اند و صرفاً ۱۴.۵ درصد از این افراد بلاتکلیف بوده و از نظر نیروهای مسلح مشمول غایب هستند.
سردار شکارچی تصریح کرد: این نگاه بدون توجه به مصالح امنیتی، دفاعی و انتظامی کشور غیر تخصصی، غیرکارشناسی یا تبلیغاتی میباشد و شاید برای جلب توجه افکار عمومی، افزایش محبوبیت، دستیابی به قدرت، شهرت و چهره شدن باشد و اگر چنین باشد، این نوعی خیانت به مردم و دفاع و امنیت کشور است (ان شاء الله که اینگونه نیست).
وی افزود: چنین اظهاراتی مستلزم آگاهی، اشراف اطلاعاتی، تخصص و تسلط به حوزه دفاع و امنیت میباشد. قانون خدمت وظیفه عمومی تاکنون دهها بار دچار تغییر و تحول گردیده است تا با عدالت اجتماعی، نیازهای دفاعی، امنیتی و انتظامی تطبیق داشته باشد و این که موضوع با وضعیت قبل از انقلاب اسلامی مقایسه میشود، منصفانه نیست.
سردار شکارچی گفت: البته اشکالات و نواقصی وجود دارد که بایستی حل شود و ما در این خصوص استقبال میکنیم و به قانون احترام میگذاریم، اما تاکنون کسی رسماً از نیروهای مسلح برای رفع اشکالات و نواقص دعوت رسمی به عمل نیاورده است.
وی تاکید کرد حوزه دفاعی، امنیتی و انتظامی مناظره پذیر نیست و همه ابعاد آن به دلیل محرمانه بودن قابل رسانهای شدن نیست، مناظره و رسانهای کردن موضوعات در این خصوص یعنی آسیب جدی به امنیت ملی، افشای اطلاعاتی که دشمنان قسم خورده کشور میلیاردها دلار برای دسترسی به آن هزینه میکنند و جاسوس استخدام مینمایند.