عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: دلیل موفق نبودن ما در بازارهای منطقهای، سیاستگذاریها و بروکراسیهای ناقص و گاه نادرست است.
وی گفت: برای اصلاح این وضع، همه سیاستگذارها باید دنبال عارضهیابی از تولید باشند؛ در به وجود آمدن این وضع فقط دولت مقصر نیست؛ البته تنها عوامل مؤثر هم عوامل خارجی مثل تحریمها نیست. باید همه در کنار هم، از دولت تا بخش خصوصی و سایر ارکان سیاستگذاری که در این وضع سهمی دارند، برای اصلاح رویهها در سال جدید به هم کمک کنند.
رئیس اتاق ایلام گفت: تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری نشان از اهمیت مسئله اقتصاد و تولید برای ایشان و برای کشور دارد، این تاکید نشان از این دارد که توجه کافی به تولید موجب بهبود رفاه اجتماعی، اشتغالزایی و تأمین امنیت اقتصادی و نظامی میشود که با بهبود فضای تولید و خدمات و بهطورکلی اقتصاد، میتوان به توسعهیافتگی رسید.
فروتن با بیان اینکه آنچه در این مسیر مهم است عمل به شعار سال است افزود: شعارهای خوب به گامهای عملیاتی محکمتری از سوی همه ارکان حاکمیت و بخش خصوصی نیاز دارد.
وی گفت: نباید در مقابل تولید مانعتراشی شود بلکه باید مشکلات این حوزه شناسایی و برای رفع این مشکلات گامهای اساسی برداشته شود ضمن اینکه در این مسیر باید از کارشناسان اقتصادی کمک گرفت.
وی به وضع مرزها و روابط تجاری ایران با کشور عراق اشاره کرد و افزود: ایران با عراق هفت مرز رسمی دارد درحالیکه کشورهایی مثل ترکیه و عربستان یک مرز مشترک با عراق دارند. سهم کالای این کشورها در بازارهای عراقی به گونهای است که این کشورها میخواهند جایگاه ایران را در این بازارها به دست آورند.
فروتن همچنین گفت: بخش خصوصی باید برای خروج از بحران و مشکلات راهکار داشته باشد، اما ما نتوانستهایم جایگاه خود را محکم نگهداریم و در خیلی جاها ضعیف عمل کردهایم.
به گفته رئیس اتاق ایلام باید بخش خصوصی هم برای ارتقای جایگاه خود در سال ۱۴۰۰ تلاش کند و حتی یک گام جلوتر از سیاستگذاران در حل مسائل اقتصادی کشور بردارد؛ تفکر کند و برنامهریزی داشته باشد و با دانش کارشناسی راهکار ارائه دهد.
فروتن تاکید کرد: شعار سال به نفع تولید و صادرات است و برای تحقق این شعار نیاز به همراهی، دولت و حاکمیت با بخش خصوصی است تا مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود.