رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی گفت: ۸۶۳ روستای این استان بر اساس ضوابط و مقررات پیشبینی شده در قانوان، واجد شرایط برگزاری انتخابات شوراها است.
وی افزود : تعداد روستاهای حائز شورای پنج نفره ۴۰ روستا و روستاهای شورای سه نفره ۸۲۳ روستا است.
بهروز اکرمی گفت : تعداد روستاهایی که دوره پنجم انتخابات شوراها برگزار نشد، ۴۱ روستا و تعداد کل کرسیهای روستایی ۲ هزار و ۶۵۵ کرسی است.
اکرمی افزود : تعداد کرسیهای روستایی که در آن انتخابات دوره گذشته برگزار شد، زنان عضو شورا ۸۲ نفر و مردان هم ۲ هزار و ۴۸۳ نفر بودند.
وی تاکید کرد: ثبت نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستا در استان همانند سایر استانهای کشور از ۱۶ فروردین لغایت ۲۲ فروردین ماه جاری از ساعت هشت صبح لغایت ۱۸ عصر انجام میشود.
رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی با اشاره به روشهای ثبت نام داوطلبان در انتخابات شوراهای روستایی گفت: روش ثبت نام داوطلبان به چهار شکل انجام می شود که سه روش بهشکل غیر حضوری و یک روش هم به صورت حضوری در بخشداری است.
اکرمی یادآور شد: با توجه به شیوع بیماری کرونا توصیه میشود داوطلبان به روشهای غیرحضوری برای ثبت نام در انتخابات شوراهای روستا اقدام کنند.
وی افزود : روشهای غیر حضوری به روش اپلیکیشن تلفن همراه که از سایت وزارت کشور می توان دانلود کرد و روش دوم به صورت غیرحضوری از طریق کامپیوتر شخصی و روش سوم با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت که در مجموع شهرها و روستاها وجود دارد می توان نسبت به ثبت نام اقدام کرد.
رییس ستاد انتخابات استان مرکزی گفت : مدارک مورد نیاز برای داوطلبان که قصد ثبت نام دارند اصل گواهی عدم سوء پیشینه که مدت آن بیش از سه ماه نباشد، اصل شناسنامه، کارت ملی، پایان خدمت یا معافیت، یک قطعه عکس سه در چهار جدید و داشتن سواد خواندن و نوشتن برای روستاهای ۲۰۰ خانوار جمعیت و دیپلم برای روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار است.
اکرمی افزود: داوطلبان باید تابعیت ایران را داشته باشند و داشتن حداقل سن ۲۵ سال، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه، ابراز وفاداری به قانون اساسی، داشتن سلامت جسمی و همچنین سکونت در حوزه انتخابیه مربوطه از دیگر شرایط لازم برای ثبت نام است.
وی گفت : روستاهایی که به هر دلیل شورا نداشته باشند علاوه بر اینکه بخشدار پیگیر مسائل آنها خواهد بود و شورای بخش هم مسئولیت رسیدگی به روستا را دارد اما بهتر است روستا دارای شورا باشد تا آسان تر مطالبات مردم را پیگیری کنند.
رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی افزود : صلاحیت داوطلبان در حوزه شوراهای اسلامی روستا در پایان هر روز توسط بخشداران استان از مراجع چهارگانه استعلام میشود و تا اول اردیبهشت ۱۴۰۰ مراجع چهارگانه فرصت دارند که پاسخ استعلام را ارائه کنند.
اکرمی گفت : همزمان با این فرآیند، هیاتهای اجرایی بخش ،مسئولیت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان را انجام میدهند و در نهایت تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ هیات های اجرایی بخش باید وضعیت داوطلبان را مشخص کنند و در تاریخ ۱۶ اردیبهشت شورای اجرایی بخش، وضعیت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان را اعلام می کنند.
وی افزود : ۳۱ اردیبهشت اقدامات مربوط به بررسی صلاحیت داوطلبان توسط هیات اجرایی بخش انجام میشود و چنانچه داوطلبان نسبت به رد صلاحیت خود اعتراض داشته باشند فرصت دارند از سوم خرداد به هیاتهای نظارت شهرستان شکایت کنند که به مدت ۱۰ روز به وضعیت این افراد رسیدگی می شود و در تاریخ ۱۶ خرداد هیات نظارت شهرستان اعلام نظر قطعی و نهایی خود را در خصوص شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده به بخشداری اعلام خواهند کرد.
انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تفرش، فراهان و آشتیان ۲۸ خردادماه امسال همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار میشود.