برداشتهای بی رویه زنگ انقراض گیاهان کوهی خوراکی در آذربایجان غربی را به صدا در آورده است.
رضایی بااشاره به اینکه تغییرات اقلیمی از یکسو و برداشتهای بی رویه از سوی دیگر زنگ انقراض گونه های گیاهی خوراکی را به صدا در آورده است افزود: مناطقی مانند دره شهدا ، قاسملو و کوه سیر و قوشچی و ... در شهرستان ارومیه بیشتر مورد توجه مردم در زمینه برداشت گیاهان است و این مناطق در معرض خطر انقراض گونه های گیاهی خوراکی قرار دارد.
وی ادامه داد: هر چند آمار دقیقی از میزان برداشت گیاهان خوراکی در این استان وجود ندارد، اما هرساله به هنگام فصل بهار هزاران کیلوگرم از انواع گیاهان خوراکی استان به بازارهای محلی و استانهای همجوار عرضه و ارسال می شود.
وی خاطر نشان کرد: شنگ، کاسنی ، گندله، قازیاغی، دوه دابانی، آویشن، کهلک اوتی، نعناع کوهی، گول اقا، مزره کوهی، کنگر، ریواس و بولاغ اوتی و چندین نمونه دیگر از جمله گیاهان دارویی خوراکی محلی آذربایجان غربی و گونه های در حال انقراض استان است.
وی با اشاره به اینکه برخی از این گونه ها جزء گیاهان دارویی مهم نیز هستند، گفت: با جمع آوری این تعداد گونه و حفاظت از آنها در هرباریوم گیاهی استان می توان از انقراض آنها پیشگیری کرد.