شما باید حتما قبل از سرمایه گذاری در بورس آموزش ببینید اگر تحلیل تکنیکال را بلد باشید میتواند تا ۷۰ درصد شانس موفقیت خود را در بورس افزایش دهید.
اگر از تحلیلگران تکنیکال هستید قبل از اینکه به بررسی نمودار سهم بپردازید باید نمودار شاخص کل را بررسی نمایید تا در ابتدا برآوردی از کل بازار به دست آورید سپس اقدام به بررسی صنعت مورد نظر و در آخر نمودار شرکت مورد نظر را بررسی کنید. نکات کاربردی در بورس
اگر تصمیم دارید سهمی را برای بلند مدت خریداری کنید حتما باید صورتهای مالی آن را بررسی کنید و اطلاعاتی از وضعیت شرکت داشته باشید و تحلیل بنیادی را فرابگیرید
اگر به تحلیل تکنیکال مسلط هستید و ریسک پذیری بالایی دارید میتوانید علاوه بر بورس ایران با ۲۰-۳۰ درصد سرمایه خود در بازار ارزهای دیجیتال هم سرمایه گذاری کنید.
حواستان به صنایع برتر باشد تا سبد سهام خود را از بین آنها انتخاب کنید. در بین صنعتهای موجود در بازار، ۴ تا ۵ صنعت برتر را انتخاب نمایید و در هر صنعت یک سهم را به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد سرمایه تان را خریداری کنید تا با اینکار ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهید.
سعی کنید سهمی را انتخاب کنید که سهام شناور آزاد آن بالای ده پانزده درصد باشد. درصد سهام شناور باید نه کم باشد نه زیاد افرادی هستند که فکر میکنند سهام با شناوری بالا برای خرید مناسب است، اما اینگونه نیست سهامی که شناور آزاد آن خیلی زیاد باشد خوب نیست و بهتر است که سهم دو سه سهامدار عمده داشته باشد تا بتواند در برخی مناطق از آن حمایت کند.
یکی از نکتههای کاربردی در بازار بورس که باید بدانید این است که در صورتی که سهم شما چند روز پشت سرهم با صف خرید رشد کرده، حواستان به حجم بالای معاملات باشد زمانی که مشاهده کردید صف فروش ریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود از سهم خارج شوید.
این نکته مهم را فراموش نکنید که بسیاری از ضرر و زیانهای ما در بورس در اثر خرید و فروشهای هیجانی است دقت داشته باشید همیشه در بازار سرمایه فرصت ورود هست و از عجله کردن در خرید دست بردارید.
برخی از افراد با کوچکترین منفی اقدام به فروش سهم میکنند گاهی ممکن است این منفیهای کوچک ناشی از یک اصلاح موقت قیمت باشد و با فروش دیگر نتوانید به سهم وارد شوید و سهم قفل در صف فروش شود.
یک نکته کاربردی در خرید و فروش بورس: سهمی که نزدیک مقاومت هست را به هیچ عنوان خریداری نکنید پس از اینکه مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سطح مقاومت ثابت شد، میتوانید وارد شوید و حد ضرر را روی مقاومتِ شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده، قرار دهید.
قبل از اینکه سرمایه گذاری در بورس را آغاز کنید استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنید و حد سود و ضرر تعیین کنید و به آن پایبند باشید.
سهمی را برای خرید انتخاب کنید که نقدشوندگی خوبی داشته باشد سهمی که نقد شوندگی آن خوب نباشد موقع فروش سهم دچار مشکل میشوید و اجازه خروج به شما نمیدهد.
دقت داشته باشید در بازار سرمایه با سرمایه خود کار میکنید و روی اشتباهات پول خود را از دست میدهید پس اصولی اقدام به معامله کنید بهتر است برای خود مجموعهای از قوانین را بنویسید و آنها را رعایت کنید.
برنامه ریزی معاملاتی داشته باشید که شامل برنامه ریزی برای ورود، برنامه ریزی برای خروج و مدیریت سرمایه میشود.
مدیریت سرمایه در معامله گری از تحلیل تکنیکال و بنیادی بسیار مهمتر است. هرگز بیش از ۱۰درصد از سرمایه را به سرمایه گذاری روی یک سهم اختصاص ندهید. اگر موفقیت آمیز بود کم کم بیشتر کنید.
و ابتداییترین نکته کاربردی بورس که باید بدانید این است که هرگز با پول وام و سرمایه اصلی تان در بازار بورس معامله نکنید.