رئیس قوه قضاییه گفت: رسیدگی به پرونده واحدهای تولیدی در هر واحد قضایی باید به سرعت انجام شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی امروز دوشنبه در نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استانها که به صورت ارتباط تصویری برگزار شد، با بیان اینکه رسیدگی به پرونده واحدهای تولیدی در هر واحد قضایی از جمله در دادگاه ها، دادسراها، دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری باید به سرعت انجام شود، افزود: دعوای دو بانک، دعوای بین مالک و بانک، دعوی بین بخشی با بخشی دیگر و تمامی این دعاوی که واحدهای تولیدی دارند باید به سرعت مورد رسیدگی قرار گیرد و دستگاه قضایی در تصمیم گیری عقب نماند و به مقام اجرا برسد و شعب تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری مورد تاکید است.
رئیس قوه قضائیه گفت: مسئله رفع اطاله دادرسی و ارتقاء کیفیت و آرای قضایی با هوشمند سازی در قوه قضاییه مسئله مهمی است و باید از همکارانی که در سال گذشته علیرغم شرایط کرونایی همکاری بسیار ارزشمندی داشتند، تشکر کنم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: برای تسهیل کار قضایی برای قضات و همکاران ۲۵ سرویس استعلامی فعال و ۴۰ سامانه نیز راه اندازی شده که قابل تقدیر است.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد این هوشمندسازی ادامه پیدا کند و این موضوع در راستای رفع اطاله دادرسی و دادرسی به روز بسیار تأثیرگذار است، مسئله اطاعه دادرسی با همت شما مرتفع میشود چرا که شما نشان دادید وقتی یک میلیون پرونده مسن در سال گذشته رسیدگی شد این مجموعه با همه مشکلات میتواند پروندههای مسن را مختومه کند، پروندهها را به روز مورد رسیدگی قرار دهد و این آمار و ارقام نشان میدهد که همکاری همکاران قابل تقدیر است چرا که ما ۱۳ درصد کاهش زمان رسیدگی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ داشتیم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: اقدام همکاران قوه قضائیه نشان داد که همت دادگاههای مختلف در کاهش زمان رسیدگی تأثیرگذار بوده است.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر حفظ کرامت ارباب رجوع و همکاران گفت: هم همکاران قاضی و کارمندان باید کرامت شان حفظ شود و هم مردم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی مشارکت جویی از مردم نسبت به حوزههای مختلف را از سیاستهای سند تحول قضایی دانست و افزود: جامعه نخبگانی داریم که باید از آنها استفاده کنیم و با بخشهای مختلف قوه قضاییه از جمله بخشهای پیشگیری، راهبردی و زندانها هر بخشی یک ساز و کار برای مشارکت جویی از مردم و نقش دادن به سازمانهای مردم نهاد ایفا کند.
رئیس قوه قضاییه گفت: سازمان بازرسی، سازمان زندانها و سازمانهای دیگر باید ساز و کار استفاده از نگاه مشارکت جویی از مردم را فعال کند چرا که دیدگاههای مردم نقش بسیار مهمی در امور قوه قضاییه خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: سند تحول قضایی سندی است که هم باید خواند و هم باید به دنبال اجرای آن بود و اگر هم با مشکلی مواجه شد ستادی در تهران زیر نظر معاونت راهبردی داریم که فعال است و کسانی که سوالی دارند به صورت هفتگی در یک جلسه مطرح میشود و حتی خود من و مسئولان قضایی در ستاد تحول قضایی در مورد موضوعهای مختلف بحث میکنیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: مسئله تحول قضایی مسئله مهمی است که در دستگاه قضایی باید از ناحیه همه اجزای قوه قضائیه جدی گرفته شود تا این سند اجرایی و اثر اجرای آن برای مردم ظاهر شود، لذا هم توجه به سند و هم اجرایی کردن سند اصل مهمی است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: این سند باید پیوستی داشته باشد که در حال ابلاغ است و مسئله نقش دادن به استانها و استفاده از ظرفیتهای استانها در جهت اجرایی کردن سند در آن لحاظ شده است.
رئیس قوه قضائیه نقش دادن به استانها در اجرای سند تحول قضایی را بسیار مهم دانست و گفت: بعضی از استانها در اجرای بخشهایی از سند پیشران و پیشتاز هستند و کارشان قابل تقدیر است.