شبکه العالم گزارش داد؛
نگرانی از واکسن آسترازنکا در پی مشاهده برخی عوارض
مشاهده برخی عوارض پس از تزریق واکسن آسترازنکا در برخی کشورها، نگرانیها را درباره ادامه استفاده از این واکسن افزایش داده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی العالم در گزارشی اعلام کرد، به دنبال مشاهده موارد جدید لختگی خون، نگرانیها درباره واکسنهای استفاده شده برای پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش یافته است.
سازمان داروی انگلیس اعلام کرد از مجموع سی مورد مرگ و میر پس از دریافت واکسن کرونا که تا کنون ثبت شده است، هفت نفر بر اثر لخته شدن خون پس از دریافت واکسن آسترازنکا جان خود را از دست داده اند.
هلند از روز جمعه استفاده از واکسن آسترازنکا را برای افراد زیر ۶۰ سال متوقف کرد و آلمان نیز پیش از این تصمیم مشابهی گرفته بود.
عبیده عبدالفتاح گزارشگر العالم با اشاره به تولید واکسنهای مختلف و متنوع برای مقابله با کرونا افزود: اختلاف نظرها درباره استفاده از واکسن کرونا و میزان کارآیی و عوارض جانبی آن افزایش یافته است، اما با این حال تلاشها برای دستیابی به واکسن همچنان ادامه دارد.
از سوی دیگر راهبردهای توزیع واکسن و عادلانه بودن آن نیز با انتقاداتی روبرو شده است. در حالی که کرونا همچنان در جهان به پیش میتازد، مشاهده برخی موارد لختگی خون پس از تزریق واکسن کرونا نگرانیهای تازهای به وجود آورده است. سازمان داروی انگلیس اعلام کرد تعدادی از افراد به سبب لختگی خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا جان خود را از دست داده اند.
این سازمان اعلام کرد تا بیست و چهارم مارس گذشته از مجموع ۱۸ میلیون دوز واکسن تزریق شده، گزارشهایی از ۲۲ مورد لختگی خون در مغز و هشت مورد لختگی دیگر به سبب کاهش پلاکتها در خون دریافت شده است.
در ادامه گزارش آمده است: پس از مشاهده پنج مورد لختگی خون در میان زنان که یکی از آنها جان خود را از دست داد، هلند از روز جمعه استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کرد و آلمان نیز تصمیم مشابهی اتخاذ کرد. در همین حال مسئولان بهداشتی استرالیا اعلام کردند برنامه استفاده از واکسن آسترازنکا ادامه خواهد یافت.
این در حالیست که مشاهده موارد لختگی خون پس از تزریق این واکسن، نگرانیهای زیادی به وجود آورده است. مقامات ذیصلاح استرالیایی برای تصمیم گیری درباره این واکسن تشکیل جلسه دادند، اما مسئول بهداشتی ارشد این کشور مدعی شدند خطر عوارض جانبی بسیار اندک است و سلامت مردم اولویت بیشتری دارد.