همزمان با آغاز فصل بهار سفره سخاوتمند طبیعت ، ذائقه مردم منطقه را بهاری کرده است. گیاهانی خوش طعم و پرخاصیت که داروی طیبعتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، آناهید کارشناس تغذیه میگوید: این گیاهان خوراکی بهاری بیش از ۲۱ نوع غذا را به چرخه تغذیه خانوادهها اضافه کرده که میتوان به والک پلو، بورانی و آش محلی با طعم سبزیجات بهاری اشاره کرد.
وی افزود: ریواس مقوی معده بوده و جگر را از گرمای زیاد مصون میدارد، و برای دفع سنگ صفرا و سنگ مثانه مفید است.
آناهید بیان کرد: سیر کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامینهای نافع بدن است و با نامهای پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد میشود، بسیار ملایمتر و شیرینتر از سیر معمولی بوده و بوی آن شبیه پیاز است.
همچنین کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم خونی مؤثر بوده، ضدعفونی کننده، اشتهاآور، تب بر و هضم کننده غذاست و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود، برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و قلب را نیز تقویت میکند.
هرچند بازار گیاهان خوراکی امسال هم زیر سایه کروناست ، اما رعایت نکات بهداشتی در مصرف این گیاهان پر خاصیت ضروری است.