به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، بنا بر اعلام شبکههای تلویزیونی کانادا، این کشور روز شنبه از مرز یک میلیون مورد مبتلا به کووید-۱۹ عبور کرد. از آنجا که کانادا با موج سوم همه گیری رو به روست، در روزهای اخیر بسیاری از استانهای این کشور مجبور به تشدید محدودیتها شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تورنتو، بر اساس آماری که شبکههای تلویزیونی کانادا ارائه داده اند، استان بریتیش کلمبیا واقع در غرب کانادا شنبه شب از بیش از ۲۰۰۰ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ خبر داد و با این رقم، آمار مبتلایان به بیماری کرونا در کانادا از آغاز همه گیری در این کشور از مرز یک میلیون نفر فراتر رفت. تاکنون بیش از ۲۳ هزار نفر نیز در کانادا بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به بیماری همه گیر کرونا جان خود را از دست داده اند.
کانادا در حالی از رقم نمادین یک میلیون مبتلا عبور کرد که این کشور با موج سوم همه گیری و افزایش آلودگی به گونههای جهش یافته ویروس کووید-۱۹ رو به رو شده است که انتقال آنها بیشتر و مسریتر هستند.
برای کاهش سرعت انتشار ویروس، انتاریو، استانی که بیش از یک سوم موارد ابتلا را دارد و بیش از دیگر استانها تحت تأثیر همه گیری قرار گرفته است، از روز شنبه محدودیتها را به مدت دست کم چهار هفته تشدید کرد.
البته مدارس همچنان باز است و به ساکنان این استان دستور داده نشده است در خانه بمانند. با این حال، کسب و کارهایی که غیر ضروری قلمداد میشوند، فقط میتوانند به ۲۵ درصد از مشتریان عادی خود خدمات رسانی کنند. این در حالی است که سایر کسب و کارها موظفند ۵۰ درصد از مشتریان خود را پذیرش کنند. از سوی دیگر، سالنهای ورزشی و آرایشگاهها تعطیل هستند.
کبک، دومین استان آسیب دیده، علاوه بر حفظ مقررات منع عبور و مرور شبانه از اوایل ماه ژانویه تاکنون، در بسیاری از مناطق نیز محدودیتهایی اعمال کرده است؛ اقدامی که از یک قرن پیش، یعنی از زمان شیوع آنفلوانزای اسپانیایی، در سطح استانی بی سابقه بوده است.
موج سوم همه گیری در حالی کانادا را تحت تأثیر قرار داده است که کارزار واکسیناسیون در این کشور به سختی آغاز شد.
در ماه دسامبر ۲۰۲۰، کانادا یکی از نخستین کشورهای جهان بود که کارزار واکسیناسیون را آغاز کرد. اما از آغاز سال ۲۰۲۱ به علت تأخیر در تحویل واکسنهای فایزر-بیو اِن تک "Pfizer-BioNTech" و مدرنا "Moderna" که از اروپا وارد میشد، روند واکسیناسیون در این کشور کند شد. کانادا همچنین اخیراً استفاده از واکسن استرازنکا "AstraZeneca" را که برای افراد بالای ۵۵ سال نگهداشته بود، محدود کرد.
بر اساس اطلاعاتی که پایگاه اینترنتی کووید-۱۹ تراکر کانادا "Covid-۱۹ Tracker Canada" منتشر کرده است، تاکنون ۱۴,۶ درصد از جمعیت کانادا دست کم یک دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.