کلاب هاوس شبکه اجتماعی جدید مبتنی بر گپ و گفت صوتی است که بسیار مشهور شده و هر روز بر کاربران آن افزوده مي شود.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگر سری به شبکههای اجتماعی زده باشید از کلاب هاوس Clubhouse زیاد شنیدهاید اما این شبکه اجتماعی چیست و چگونه میتوان عضو آن شد؟ نسخه اندروید کلاب هاوس کی عرضه میشود و اساسا چرا یک شبکه اجتماعی اینقدر پرسروصدا شده است؟ برای دانلود کلاب هاوس به کجا مراجعه کنم؟
شاید نقطه اوج سروصداهای اخیر پیرامون این شبکه را باید مدیون ایلان ماسک دانست که با حضور در یکی از اتاقهای گفت و گو در این شبکه سروصدای زیادی پیرامون این شبکه ایجاد کرد. اما او تنها نبود زاکربرگ، بیل گیتس و بعد از آن مدیران متعدد دیگری هم با حضور در روم یا اتاق گفت و گو در این شبکه عملا به کاربران نشان دادهاند که یک شبکه اجتماعی جدی پا به عرصه گذاشته است.
اما استفاده از این شبکه بر خلاف شبکههای اجتماعی موجود فعلا با محدودیتهایی مواجه است که شاید همین محدودیتها آن را جذابتر هم کرده است. اجازه بدهید نگاهی به این شبکه بیندازیم تا با آن بیشتر اشنا شویم.
تصور کنید که یک اپلیکیشن روی موبایل خود دارید که میتوانید به گفت و گوی بین مردم با هم گوش بدهید. همین ایده ساده شکل دهنده شبکه کلاب هاوس Clubhouse است. در واقع این شبکه ایجاد شده از اتاق های گفت و گوی متعددی است که کاربران به دلخواه ایجاد میکنند و در آن میتوان به گفت و گو پرداخت. با توجه به اینکه اتاقها توسط مدیران هر اتاق مدیریت میشود این مدیر است که اجازه صحبت به کاربران را میدهند به این ترتیب میتوان یک کنفرانس مجازی را پیرامون هر بحثی شکل داد.
نخستین کسانی که در کلاب هاوس عضو شدهاند با ایجاد room یا اتاقهای متنوع در حوزههای مختلف نشان دادهاند که بحثهای جذاب و آموزشی و کاربردی مختلفی را میتوان در این شبکه ترتیب داد که بسیاری از کاربران علاقهمند به شنیدن آن باشند.
یک ویژگی کلاب هاوس این است که کاربران صرفا به صورت زنده میتوانند با هم حرف بزنند و گفت و گو ها ضبط نمیشود به این ترتیب بر خلاف پادکست در اینجا همه چیز در لحظه اتفاق میافتد.
کلابهاوس از بهار سال 98 ( مارس 2020 ) راهاندازی شد و برای ماهها به جز سرمایهگذاران جسورانه کسی ازآن استفاده نمیکرد. اما بعد از سرمایهگذاری اندرسن هوروویتز ( شرکت سرمایهگذاری جسورانه که توسط مارک اندرسین راهاندازی شده و روی استارتاپهای مشهوری سرمایهگذاری کرده است ) به سرعت بین استارتاپها و فعالان صنعت تکنولوژی محبوب شود. گفته میشود این اندرسن هوروویتز 12 میلیون دلار روی این شبکه سرمایهگذاری کرد و در کنار سرمایهگذاران دیگر ارزش این استارتاپ که فقط 1500 کاربر داشت را به 100 میلیون دلار رساند.
امروزه گفته میشود ارزش این استارتاپ از 1 میلیارد دلار گذشته است.
برخی حضور افراد مشهور روی کلاب هاوس را به خود سرمایهگذار نسبت میدهند اما افرادی مثل بین گیتس و ایلان ماسک کسانی نیستند که با توصیه سرمایهگذارن از شبکههای اجتماعی استفاده کنند.
در کلاب هاوس فقط گفت و گوی صوتی کاربران شنیده میشود. شما میتوانید به دلخواه یک اتاق را انتخاب کنید و در آن حضور داشته باشید و به گفت وگوی شرکت کنندگان در بحث گوش دهید و یا درخواست مشارکت در بحث را بدهید و مدیر اتاق به شما اجازه صحبت میدهد و میکروفن شما برای بقیه باز میشود. در این شبکه هیچ تصویر یا ویدیویی ردو بدل نمیشود.
هیچ کدام از محتواهای اتاقها ضبط و نگهداری نمیشوند و تنها میتوان از بخش تقویم رویدادهای آینده را برنامهریزی و یا به اشتراک گذاشت. بر اساس قوانین کلابهاوس در صورت ضبط شدن محتوای یک اتاق توسط کاربران آن کاربر و شخص دعوت کننده آن از اپلیکیشن اخراج میشوند.
در حال حاضر تنها از طریق اپلیکیشن iOS کلاب هاوس میتوان عضو این شبکه شد . هر کاربر آیفون قادر به دانلود اپلیکیشن کلاب هاوس و گوش دادن به گفت و گوها و مشارکت در آنهاست.
مسوولان کلابهاوس در اتاقی که هر هفته در این شبکه ایجاد و درباره به روزرسانیهای آن توضیح میدهند گفتهاند که با استخدام یک توسعه دهنده اندروید مشغول کار روی نسخه اندروید هستند با این حال هنوز مشخص نیست این نسخه کی عرضه میشود.
رقبای کلاب هاوس از جمله توییتر ظاهرا زودتر برای جذب کاربران اندروید اقدام کردهاند. توییتر سرویس Spaces را مشابه Clubhouse به صورت آزمایشی راهاندازی کرده و اعلام کرده که حالا این نسخه آزمایشی برای برخی کاربران اندروید هم فعال شده است.
با وجود آنکه این اپلیکیشن هنوز بر روی نسخه اندروید راه اندازی نشده، اما در مدت بسیار کوتاه توانسته است رشد بسیار چشمگیری داشته باشد. بر اساس آمارهای ارائه شده توسط App figure، این اپلیکیشن در مدت کوتاهی توانسته 3 میلیون بار دانلود بگیرد و همین در نوع خود رشد قابل توجهی به حساب می آید. حدود 2 میلیون و 300 بار از این دانلودها تنها در ژانویه سال 2021 اتفاق افتاده و جالب تر آنکه این وبسایت مدعی شده که 30 درصد از دانلود اپلیکیشن کلاب هاوس از 28 ژانویه به بعد بوده است.
دعوتنامه کلاب هاوس درحال حاضر مهمترین چالش ورود به این شبکه است. در حال حاضر برای عضویت در این شبکه نیاز به دعوتنامه از سوی کاربران دیگر است . هر کاربر جدید دو دعوتنامه دارد و بعد از استفاده تعداد دعوتنامه بیشتری نیز به او اختصاص داده میشود. در صورتی که دعوتنامه نداشته باشید میتوانید با طی کردن مراحل ثبت نام، نام کاربری خود را در این شبکه رزور کنید در صورتی که یکی از دوستان شما که شماره تلفن شما را در لیست تماسهای خود داشته باشد و درون این شبکه دعوتنامهای در اختیار داشته باشد میتواند با انتخاب نام شما میتواند شما را به استفاده از این سرویس دعوت کند. اگر نام کاربری خود را هم رزور نکنید شخصی که در این شبکه حضور دارد و دعوتنامه دارد میتواند از طریق شماره تلفن شما را به آن دعوت کند.
به گزارش رویترز، بازار گرفتن دعوتنامه برای پیوستن به کلاب هاوس به قدری داغ است که در پلتفرم های مختلفی مانند Reddit، eBay و CRaigslist، بازارسیاهی برای فروش دعوت نامه به افراد متقاضی به راه افتاده است. گفته می شود فروشندگان چینی دعوتنامه ها، از پلتفرم علی بابا برای فروش دعوت نامه ها استفاده می کنند.
از آنجا که تعداد دعوت نامه هایی که هر کاربر می تواند برای دیگر افراد ارسال کند محدود است،بازارهای غیررسمی مشابهی نیز در برخی پلتفرم های ایرانی به راه افتاده است. مشاهده شده که برخی افراد در پلتفرم های ایرانی درج آگهی آنلاین، دعوت نامه های عضویت در کلاب هاوس را به مبالغی در حدود 300 تا 400 هزار تومان می فروشند.
در صورتی که شخصی را نمی شناسید که بتواند به صورت مستقیم برای شما دعوت نامه بفرسیتد، می توانید در لیست انتظار دریافت خودکار دعوت نامه ثبت نام کنید. اما زمان پردازش و یپشرفت این لیست مشخص نیست.
سازندگان کلاب هاوس، اخیرا در یک پست وبلاگی اعلام کرده اند که قصد دارند در سال 2021 با نهایی کردن نسخه بتا اپلیکیشن، دسترسی به کلاب هاوس را برای عموم مردم آزاد کنند. در صورت انجام این کار، کاربران برای پسویتن به بحث های کلاب هاوس، دیگر نیازی به دریافت دعوت نامه از سوی اعضای فعلی اپلیکیشن نخواهند داشت.
هر کاربر می تواند تعداد محدودی دعوت نامه برای دیگران بفرستند. برای ارسال دعوت نامه می توانید به روش زیر عمل کنید:
گام اول: در قسمت بالای صفحه اصلی کلاب هاوس، بر روی آیکون پاکت نامه بزنید.
گام دوم: در صورتی که دسترسی به لیست مخاطبان خود را به کلاب هاوس داده باشید، فهرست مخاطبانی که قابل دعوت به این اپ هستند مشاهده می شود. با زدن دکمه دعوت (invite) در کنار نام هر فرد، دعوت نامه برای آن فرد ارسال می شود. با هر بار زدن بر روی دکمه دعوت، یکی از دعوت نامه های قابل ارسال شما کم می شود.
گام سوم: پس از زدن دکمه Invite، به imessage هدایت شده و پیام آماده ای در بخش چت شما با آن فرد درج می شود. با زدن دکمه ارسال، دعوت نامه برای آن فرد ارسال خواهد شد. یپش از ارسال می توانید پیام دعوت نامه را ویرایش کنید.
همانطور که گفتیم در حال حاضر عضویت بر اساس دعوت نامه است و شخص معرف باید شماره شما را در لیست تماسش داشته باشد یا برای دعوت به لیست تماسش اضافه کند. کلاب هاوس دسترسی به لیست تماس کاربران دارد و آن را مرتبا به روزرسانی میکند و به همین دلیل هنگام دعوت باید نام و شماره تلفن شخص در لیست تماس شما باشد. سپس از طریق بخش دعوتنامهها میتوانید افراد را به این شبکه دعوت کنید.
در ایران در حال حاضر پیامک احراز هویت شماره تلفن توسط اپراتور همراه اول پشتیبانی نمیشود. اما با یک تمهید میتوان از این اپراتور شماره ثبت نام را دریافت کرد. که در زیر شرح دادهایم:
نکته : برای دریافت کد از طریق همراه اول چند بار ارسال پیامک را درخواست نمایید ( با فاصله 15 ثانیه بین هر درخواست ) سپس گزینه تماس تلفنی با شماره شما فعال میشود. با فشار دادن این گزینه کد تایید شماره به صورت تماس تلفنی (صوتی ) برای شما گفته میشود.
در سایر اپراتورها شماره پیامک شده را وارد سایت میکنید و وارد میشوید.
در حال حاضر این اپلیکیشن برای آیفون طراحی شده و هرچند روی آی پد کار میکند اما منطبق با آی پد او اس نیست. به همین دلیل میتوانید از آن روی آی پد استفاده کنید.
مسوولان Clubhouse گفتهاند که در حال کار روی نسخه اندرویدی آن هستند ولی به نظر میرسد که برنامهنویسان آن عجلهای برای انتشار این نسخه ندارند. یک دلیل عمده این است که تعداد کاربران اندرویدی به مراتب بیشتر از تعداد کاربران آی او اس در دنیاست و به همین دلیل حضور اندرویدیها میتواند سرورهای این شبکه اجتماعی را زیر فشار تقاضا خرد کند.
اما یک دلیل اصلی دیگر که بنیانگذاران این شبکه اجتماعی در اتاقهای گفت وگوی خود به آن اشاره کردهاند این است که تیم شرکت هنوز بسیار جوان و تازه کار است و توسعه نسخه آی او اس و استفاده از زیرساخت فنی آمازون برای عرضه سرویس بسیار سریعتر و قابل دسترستر بوده است. به معنای دیگر نسخه اندروید در راه است اما احتمالا بنیانگذاران شرکت اساسا چنین استقبال و تقاضایی را پیشبینی نمیکردند. برخی شنیدهها حاکی است که شرکت یک برنامهنویس اندروید برای توسعه نسخه اندروید کلاب هاوس هم استخدام کرده است. پس احتمالا دیر یا زود شاهد نسخه اندروید کلاب هاوس خواهیم بود.
شنیده شده که یک برنامه نویس اندروید به تازگی به تیم سازندگان کلاب هاوس ملحق شده و قرار است بر روی توسعه نسخه اندرویدی اپلکیشن کلاب هاوس کار کند. مهندس نرم افزاری که جدیدا برای توسعه نسخه اندروید به تیم کلاب هاوس ملحق شده Mopewa Ogundipe نام دارد. این فرد در فوریه 2021 به تیم توسعه دهندگان کلاب هاوس اضافه شده و خبر این اتفاق را به طور رسمی در توییتر اعلام کرد.
سیستم عامل اندروید که توسط گوگل ایجاد شده است، یکی از محبوب ترین سیستم عامل هاست و تعداد بسیار زیادی کاربر دارد. توسعه نسخه اندرویدی کلاب هاوس می تواند تعداد کاربران و نصب اپلیکیشن کلاب هاوس را به طرز چشم گیری افزایش دهد.
با آنکه هنوز شبکه اجتماعی کلاب هاوس نسخه اندروید رسمی برای این اپلیکیشن ارائه نکرده است، برخی برنامه نویسان توانسته اند با استفاده از وب سرویس های این اپلیکیشن، یک نسخه اندرویدی غیر رسمی برای کلاب هاوس بنویسند. این نسخه کلاب هاوس اندرویدی، دسترسی به امکانات اولیه کلاب هاوس را برای کاربران اندروید فراهم می کند. پیشتر یک برنامه نویس روس، نسخه اندرویدی غیر رسمی ای ارائه کرده بود که امکان ساخت روم جدید را نداشت. اما اکنون یکی از برنامه نویسان ایرانی نسخه کامل تری برای کاربران اندرویدی کلاب هاوس نوشته که از طریق کافه بازار هم در دسترس است. این اپلیکیشن غیررسمی اندرویدی که کلاب هاوز (clubhouze) نام دارد، امکانات زیر را برای کاربران فراهم می کند:
حتما توجه داشته باشید که کلاب هاوز، نسخه غیررسمی کلاب هاوس اندرویدی است و برای عضویت هم نیاز به دعوت نامه دارد. برای دانلود اپلیکیشن کلاب هاوز (نسخه غیررسمی کلاب هاوس اندرویدی) از کافه بازار بر روی لینک زیر کلیک کنید.
تنها وب سایتی که برای کلاب هاوس وجود دارد joinclubhouse.com است که درواقع هدایت کننده کاربران به لینک دانلود کلاب هاوس برای گوشی های آیفون است. دقت کنید که این اپلیکیشن را با clubhouse.io اشتباه نگیرید. آن کلاب هاوس یک اپلیکیشن مدیریت پروژه است و اتفاقا به دلیل اشتباه گرفتن کاربران چندصد هزاربار به اشتباه دانلود شده است.
یک شماره تلفن و یک نام. اگر دعوتنامه ندارید میتوانید نام کاربری خود را حتی قبل از شروع به استفاده از سرویس رزرو کنید. وقتی کسی شما را دعوت میکند برای شماره تلفن شما یک لینک پیامک میکند که از طریق ان میتوانید با آن شماره تلفن ثبت نام کنید.
در صورتی که اکانت توییترتان را به Clubhouse وصل کنید عکس شما از روی عکس پروفایل توییترتان خودکار ذخیره میشود.
پس از پیوستن به کلاب هاوس، می توان موضوعات مورد علاقه خود که مایل به شنیدن گفت و گوی دیگر کاربران پیرامون آن موضوعات هستید – مانند کتاب، فناوری های روز، کسب و کار، سلامت و … – را انتخاب کرده و روم های مرتبط با هر موضوع را مشاهده کنید. هرچه به اپلیکیشن درباره علایق خود اطلاعات بیشتر و جزئی تری بدهید، افراد و روم های مرتبط بیشتری برای پیوستن به آنها به شما پیشنهاد خواهد شد. بدین ترتیب می توانید شبکه قدرتمند تری در کلاب هاوس داشته باشید.
ساخت کلاب در کلاب هاوس چگونه است؟ با به روزرسانی جدید کلاب هاوس حالا امکان اضافه کردن کلاب برای هرکدام از اعضا فراهم شده است.
کلاب هاوس که همچنان فقط برای کاربران آی او اس در دسترس است یک شبکه اجتماعی صوتی مبتنی بر دعوتنامه است و اگر دوست دارید با آن آشنا شوید یا درباره دریافت دعوتنامه اطلاعات بیشتری بگیرید
اما قبل از اینکه در مورد این صحبت کنیم که ایجاد کلاب در کلابهاوس به چه کار میآید بهتر است بگوییم چگونه کلاب درست کنیم.
1- امکان ایجاد کلاب در تازهترین نسخه کلابهاوس فراهم شده بنابراین برای ایجاد کلاب ابتدا اپلیکیشن خود را به روز کنید.
2- از پایین صفحه پروفایل و در زیر بخش عضویت و در جایی که مربوط به کلابهای عضو شده شماست، حالا گزینه + اضافه شده است.
3 – با زدن گزینه اضافه کردن کلاب، حالا میتوانید تصویرو نام کلاب خود را انتخاب کنید. سایر گزینههای قابل انتخاب به شرح زیر است:
همچنین میتوانید اجازه دهید افرادی بدون عضویت در کلاب شما صرفا به صورت فالوئر ( دنبال کننده ) کلاب شما را دنبال کنند.
همچنین میتوانید به اعضای کلاب اجازه دهید که به طور دلخواه یک room یا اتاق ایجاد کنند .
همچنین با ساخت کلاب در کلاب هاوس میتوانید لیست اعضای کلاب خود را مخفی کنید.
4- در بخش تاپیک میتوانید از بین تاپیکهای موجود یک یا چند تاپیک را انتخاب کنید.
5- در بخش description میتوانید توضیحات و معرفی کلاب خود را قرار دهید.
6- بعد از اینکار میتوانید اعضای کلاب خود را اتنخاب و به آن دعوت کنید. دقت داشته باشید که اعضای کلاب با فالوئر متفاوت است اعضای کلاب به کسانی گفته میشود که به طور مشخص جزیی از گروه شما هستند و در واقع قادر به مشارکت در موضوعات مربوط به کلاب شما هستند. اما فالوئرها صرفا دنبال کننده موضوعاتاند.
7- پس از دعوت افراد به کلاب حالا میتوانید با انتخاب Start a room و انتخاب کلاب خود عملا یک room با حضور آن اعضا ایجاد کنید.
8- ساخت کلاب در کلاب هاوس را با موفقیت انجام دادید.
هرکلاب دارای سه گروه است. بنیانگذار و مدیر ، اعضا و دنبال کنندگان.
بنیانگذار کلاب : شخصی است که کلاب را پایه گذاری کرده و میتواند دیگران را به عنوان عضو و یا ادمین (مدیر) به کلاب دعوت کند.
اعضای کلاب : کسانی هستند که با دعوت بنیانگذار یا دیگر مدیران به عضویت کلاب درمیآیند.
اعضای کلاب: کسانی که صرفا یک کلاب را فالو میکنند.
هر سه گروه در هنگام فعال شدن یک Room در داخل کلاب از راهاندازی آن مطلع میشوند.
ساخت کلاب در کلاب هاوس باعث میشود عملا افراد مشترکی که مایلند حول یک موضوع مشخص هرازچندگاهی گردهم بیایند را در یکجا جمع میکنید به این ترتیب نیازی نیست که پس از ایجاد هر Room تک تک افراد را به اتاق خود دعوت کنید. از طرف دیگر کلاب این امکان را میدهد که شما شخصی سازی و گزینهسازی مشخصی داشته باشید.
شاید هم در آینده ایجاد کلابها مسیری برای کسب درآمد از کلاب هاوس باشد کسی چه میداند.
کلاب هاوس در مدت زمان کوتاهی رشد قابل توجهی کرده و قطعا شبکهای است که بسیاری این فرصت را دارند از الان در آن به فعالیت بپردازند و رشد کنند.
نکته: در نظر داشته باشید فعلا کلاب هاوس اجازه بستن کلابهای ساخته شده را نمیدهد / اجازه تغییر نام کلاب را نمیدهد و برخی محدودیتهای دیگر. بنابراین قبل از ایجاد کلاب در نظر داشته باشید دگمه برگشتی وجود ندارد.
گفت وگوهای هر اتاق صرفا در آن لحظه به صورت زنده انجام میشود و هیچ ذخیره ای انجام نمیشود. با این حال نمیتوان انتظار داشت برخی شرکت کنندگان محتوای صحبت ها را ذخیره و بعدا پخش نکنند. همانطور که قبلا هم گفتیم ذخیره شدن محتوای اتاقها طبق قوانین فعلی کلابهاوس ممنوع است و در صورت احراز تخلف فرد از این پلتفرم اخراج میشود.
علاوه بر غیر قانونی بودن چنین اقدامی، این پلتفرم تلاش کرده نشان دهد که فضای اتاقها برای پاتوق و ملاقات کاربران حول یک موضوع مشترک است از این رو اخلاقی هم نیست که مثلا گفت و گوی جمعی در یک کافه را ضبط و در فضای دیگری منتشر کرد به خصوص که بسیاری از کاربران با این فرض که محتوای اتاقها ضبط نمیشود در آن شروع به صحبت میکنند.
هیچ الزامی برای صحبت کردن در روم هایی که کاربران در آنها شرکت می کنند وجود ندارد و افراد می توانند به عنوان شنونده صرف حضور داشته باشند. با این حال، در هر زمان که کاربر علاقه ای به صحبت کردن و یا اظهار نظر درباره آن موضوع داشته باشد می تواند با بلند کردن دست، ابراز تمایل خود را اعلام کند. تصمیم نهایی درباره اینکه چه کسی در روم ها صحبت کننده باشد بر عهده سازندگان و مادریترورهای (creator/moderator) روم است.پس در صورتی که بعد از بلند کردن دست، آنها این اجازه را به شما بدهند، می توانید نظر خود را اعلام کنید.
مطالب مرتبط: چگونه روی کلاب هاوس کلاب بسازیم؟
ابتدا محدودیت هر Room برای حضور 5000 نفر بود اما بعدا این محدودیت برداشته شد. اما دقت کنید که کاربران همدیگر را نمیبینند و بدون هیچ ادیت و ویرایشی در حال گفت و گو با هم هستند. بنابراین کلاب هاوس سرویسی است که در لحظه اتفاق میافتد و تمام میشود و همین تفاوت آن با پادکست و دیگر شبکههای اجتماعی است.
کلاب هاوس سرویسی است که در ماه مارس 2020 آغاز به کار کرد ودر آغاز بسیار گروههای محدودی از آن استفاده میکردند. یک گروه که بیشتر از همه از آن بهره میگرفتند سرمایهگذاران جسورانه بودند به همین دلیل استارتاپها و سرمایهگذاران و منتورهای استارتاپی اتاقهای فراوانی را در این شبکه دارند و درباره موضوعات مختلف در آن بحث میکنند.
اما حضور اشخاص مشهور مثل بیل گیتس یا ایلان ماسک به شهرت این شبکه بسیار کمک کرد. هم اکنون شرکتهای مختلف به خصوص شبکههای اجتماعی دیگر مشغول کار روی ویژگیهای چت صوتی شبیه این برنامه هستند از جمله آنها تیک تاک است که در حال کار روی سرویس مشابهی است.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، فیسبوک به تازگی اعلام کرده است قصد دارد بر روی محصول مشابهی برای چت صوتی کار کند.
سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به دعوت ایلان ماسک مدیرعامل تسلا از ولادیمیر پوتین برای گفتوگو در شبکه اجتماعی کلاب هاوس ، این پیشنهاد را «بسیار جالب» توصیف کرد.
ایلان ماسک، مرد بلندپرواز دنیای فناوری و علوم فضایی چندی پیش خطاب به ولادیمیر پوتین ، حساب کاربری کاخ کرملین را تگ کرد و نوشت: آیا تمایل دارید در کلاب هاوس با من گفتوگو کنید؟
ماسک که در حال حاضر، عنوان ثروتمندترین مرد جهان را یدک میکشد، در توییت بعدی خطاب به پوتین نوشت: صحبت کردن با شما در کلاب هاوس ، افتخار بزرگی برای من است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در این رابطه به خبرنگاران گفت: به طور کلی، این یک پیشنهاد بسیار جالب است، اما باید بدانیم که هدف از این درخواست چیست و چه چیزی پیشنهاد شده است. ابتدا باید آن را بررسی کرده و بعد از آن، در این رابطه پاسخ خواهیم داد.
اپلیکیشن کلاب هاوس (Clubhouse) در سال گذشته میلادی و برای برقراری چتهای صوتی میان کاربران راهاندازی شد. کاربران جدید برای ورود به این برنامه میبایست از سوی کاربران فعلی آن دعوت شوند. کلاب هاوس چت رومهای صوتی مختلفی را برحسب موضوع مورد گفتوگو ساماندهی میکند و کاربران میتوانند به آنها ملحق شوند.
ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه که سابقه عضویت در سازمان اطلاعات روسیه (KGB) را در کارنامه دارد، پیشتر اینترنت را به عنوان پروژه سازمان سیا توصیف کرد و از این رو، سالهاست به این فناوری و دیگر فناوریهای مدرن با شک و تردید مینگرد. حال باید دید در آینده شاهد گفت و گوی ایلان ماسک و ولادیمیر پوتین در کلاب هاوس خواهیم بود یا خیر.
با آنکه هنوز نسخه اندرویدی کلاب هاوس در دسترس کاربران قرار نگرفته، اما شرکت های دیگری طراحی و توسعه شبکه های اجتماعی مشابه کلاب هاوس را آغاز کرده اند. این شرکت ها با الهام از نوع ارتباط چت صوتی در کلاب هاوس، قصد دارند محصولات مشابهی را برای استفاده کاربران طراحی کرده و توسعه دهند.
توییتر با قابلیت Spaces خود، در صدر لیست شرکت هایی است که در حال کار بر روی محصولی مشابه کلاب هاوس هستند. این شرکت قصد دارد با ایجاد فضایی مشابه کلاب هاوس، امکان چت صوتی کاربران در فضاهای جداگانه ای را فراهم کند. با توجه به اینکه توییتر اخیر قابلیت چت صوتی اسپیسز را برای برخی از کاربران اندرویدی نیز رونمایی کرده است، می تواند به رقیبی جدی برای کلاب هاوس تبدیل شود.
مدیران توییتر اعلام کرده اند که نسخه اندرویدی چت صوتی توییتر ظرف دو ماه آینده در اختیار عموم افراد قرار میگیرد. با اینجال اکنون نسخه IOS آن برای تمامی کاربران آیفونی در دسترس است و می توانند از آن استفاده کنند.
به تازگی برخی از مدیران فیسبوک نیز اعلام کرده اند که مارک زاکربرگ پس از حضور در یکی از گفتگوهای کلاب هاوس، از فضای این شبکه اجتماعی خوشش آمده و قصد دارد محصولی مشابه کلاب هاوس را برای کاربران ایجاد کند.
با آنکه گفته می شود این محصول چت صوتی، هنور در مراحل ابتدایی طراحی و توسعه قرار دارد، اما به نظر می رسد به زودی به عنوان رقیبی قدرتمند برای کلاب هاوس (club house) وارد میدان شود. زیرا فیسبوک پیشتر نیز اقدام به کپی کاری قابلیت های ویژه برخی دیگر از اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی کرده و توانسته با ایجاد خروجی قابل توجه، نظر کاربران را جلب کند.
هنوز جزییات زیادی از محصول جدید فیسبوک برای فراهم کردن امکان چت صوتی میان کاربران منتشر نشده، اما بعید است که این امکان محدود به کاربران IOS باشد. شاید فیسبوک به پشتوانه قدرتی که در سیلیکون ولی دارد، بتواند به سرعت محصولی قابل اجرا بر روی هر دو سیستم عامل IOS و اندروید ارائه دهد و بتواند گوی سبقت را از کلاب هاوس برباید.
یکی دیگر از شرکت هایی که گفته می شود در حال کار بر روی محصولی مشابه کلاب هاوس است، شرکت بایت دنس مالک تیک تاک است. برخی منابع آگاه، صحت این خبر را تایید کرده اند اما گفته اند که این محصول چت صوتی هنوز در مرحله طراحی اولیه است و بعید است که به این زودی به بازار عرضه شود.
اپلیکشن کلاب هاوس مدتی است که در چین مسدود شده است. دلیل اصلی مسدود شدن دسترسی کاربران چینی به این اپ چت صوتی، موضوعات سیاسی ای بوده است که در برخی روم های این اپ مطرح می شده است. با توجه به آنکه دولت چین امکان نظارت و کنترل کامل بر گفتگوهای سیاسی داخل روم ها را نداشته، کلاب هاوس در این کشور مسدود شده است.
از آنجا که سیستم عامل اندروید تعداد قابل ملاحظه ای کاربر در سراسر جهان دارد، به نظر می رسد هر شرکتی که بتواند زودتر محصولی جذاب در زمینه چت صوتی برای کاربران اندرویدی ارائه دهد، بتواند آینده خوبی در دسته شبکه های اجتماعی چت صوتی داشته باشد.