به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، آرامگاه بوعلی سینا از جاهای دیدنی همدان به شمار میرود که بنای آن متعلق به دوره قاجار است.
طرح و نقشه بنای به سبک معماری دورهای که بوعلی سینا، در آن زندگی میکرده، از روی قدیمیترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس اقتباس شده است.
دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام در طراحی این بنا تلفیق شدهاند. در حال حاضر علاوه بر مقبره بوعلی سینا در تالار جنوبی این بنا موزهای فعال است و در این موزه سکه، سفال، برنز و سایر اجسام کشف شده مربوط به هزارههای قبل از میلاد و دوران اسلامی نگهداری میشود.
جالب است بدانید که ۱۰ ستون این بنا نشانه ۱۰ قرن پس از بوعلیسینا است.
آرامگاه باباطاهر عریان هم در بالای تپهای کم ارتفاع در شهر همدان قرار دارد که یکی از جاهای دیدنی همدان محسوب میشود.
بنای فعلی این آرامگاه با طرحی هشت ضلعی در میدانی مستطیل شکل در سال ۱۳۴۴ بنا شده است.
آرامگاه باباطاهر در طول تاریخ فراز و فرودهای بسیاری را به خود دیده است، از تخریبها تا مرمتها و باسازیها. قدمت آرامگاه اصلی بابا طاهر به دوره سلجوقیان و قرن ششم میرسد.
باباطاهر از مشهورترین دوبیتی سرایان ایران است. در آرامگاه او نیز در محوطه داخلی ۲۴ دو بیتی بر روی ۲۴ قطعه سنگ زیبا حک کردهاند.
همچنین در کنار آرامگاه او برخی از بزرگان همچون محمد ابن عبدالعزیز، میرزا علی نقی کوثر، مفتون همدانی و ابولفتح اسعد دفن شدهاند.
آرامگاه حیقوق نبی از دیگر بناهای دیدنی شهرستان تویسرکان و یکی از قدیمیترین آثار تاریخی ایران بهشمار میرود.
حیقوق نبی (ع) از پیامبران صاحب کتاب بنیاسرائیل و از نسل حضرت موسی (ع) بوده است. این پیامبر الهی در زمان خود نگهبان معبد سلیمان (معبد بزرگ یهودیان) در اورشلیم (بیتالمقدس کنونی) بود و به همین جهت شان و مقام مذهبی خاصی نزد پیروان دین یهود دارد. ساختمان آرامگاه حیقوق نبی (ع) مربوط به دورهی سلجوقیان، قرن هفتم هجری قمری، است.
این بنا بدنهای هشتضلعی شامل هشت ترکهی آجری بهعنوان ستونهای اصلی بنا و سقفی مخروطیشکل دارد.
آرامگاه حیقوق نبی (ع) به شمارهی ۹۶۹ در تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.