هفت میلیارد ریال به طرح مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت.
صالحی با بیان اینکه از مجموع جنگلهای استان ۲۳ هزار هکتار دچار آفت جوانهخوار بلوط شدند، افزود: ۷ میلیارد ریال به طرح مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت.
وی با تاکید بر اینکه آفت جوانهخوار بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگلهای بلوط زاگرس است، گفت: این آفت هفت هزار هکتار از جنگلهای کیار، ۱۰ هزار هکتار از جنگلهای لردگان و ۲ هزار هکتار از جنگلهای اردل و سه هزار همتار خانمرزا را درگیر کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای فروردین اقدامات موثر برای کنترل این آفت در سطح یکهزار و ۳۰۰ هکتار از جنگلهای استان آغاز شده است.
صالحی با اشاره اینکه اجرای عملیات مبارزه با آفت جوانهخوار بلوط به ۲روش محلول پاشی با استفاده از محلول BT و روش مکانیکی است، افزود:در جنگلهای استان از روش محلولپاشی استفاده میشود که سازگار با محیط زیست است و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست ندارد.
به گفته وی، در روش عملیات مکانیکی سرشاخه درختان آلوده قطع میشود که اجرای این طرح به دلیل قطع شدن سرشاخه درختان اصولی نیست و در سطح جنگلهای استان اجرا نمیشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت:: برنامهریزی بلند مدت برای مقابله با این آفت یک اولویت است که هماکنون با همکاری دانشگاه و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان طرح مطالعاتی مقابله و مبارزه با این آفت در حال اجراست تا اقدامات موثر برای مبارزه و کنترل بیماری در مناطق جنگلی انجام شود.
آفت جوانهخوار بلوط یکی از علل تخریب گونههای جنگلی به خصوص بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانهها و برگها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ میکند.