معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: با توجه به میزان کم بارشها در سال آبی جاری، بررسیها نشان میدهد وضعیت منابع آبهای زیرزمینی این استان مناسب نیست.
وی بیان کرد: همچنین برداشتهای بی رویه که بیش از ۸۰ درصد آنها در بخش کشاورزی مصرف میشود افت آبهای زیرزمینی در استان بوشهر را دوچندان خواهد کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: در این شرایط اجرای سامانههای نوین آبیاری، بهرهوری مناسب و بهینه از منابع آب موجود و الزام کشاورزان در زمینه اجرای الگوی کشت تعریف شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی ضروری است.
عباسی نژاد ادامه داد: استان بوشهر ۱۶ محدوده مطالعاتی دارد که از این شمار هشت محدوده ممنوعه، چهار محدوده ممنوعه بحرانی و چهار محدوده نیز به دلیل نفوذ آب دریا به آب زیرزمینی فاقد پتانسیل است.
وی اضافه کرد: کاهش ظرفیت آبهای زیرزمینی در استان بوشهر و برداشتهای بی رویه این استان را با تهدید فرونشست روبرو کردهاست.
عباسی نژاد با اشاره به اینکه پنج دشت استان بوشهر سالانه افت بیش از یک متر را تجربه میکنند گفت: کسری مخزن سالانه آبخوانهای این استان ۳۰ میلیون مترمکعب ارزیابی میشود.
وی یادآور شد: حداکثر برداشت مجاز از منابع آب تجدیدپذیر ۴۰ درصد است این درحالی است که در زمان حاضر بیش از ۸۰ درصد این منابع برداشت میشود و این موضوع استان بوشهر را در مرز تنش آبی قرار دادهاست.
عباسی نژاد گفت: در جنوب استان بوشهر و دشتهای نزدیک به دریا نفوذ و جایگزینی آب دریا به آبهای زیرزمینی و شیرین باعث شده آبهای زیرزمینی کیفیت لازم را نداشته باشند، اما این امر توانسته به نحوی از خطر فرونشست جلوگیری کند، اما برخی دشتها از جمله دهرود و تنگ ارم که از دریا فاصله دارند بر اثر افت سطح آبهای زیرزمینی در برخی مناطق نشست زمین اتفاق افتادهاست.