رئیس جمهور گفت: به ۱۲ فروردین افتخار میکنیم چرا که یک همه پرسی و یک فرهنگ و مسیر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیات دولت افزود: در آستانه روز جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت هستیم و فردا روز دوازدهم فروردین و سالروز نظام جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ است و این یکی از افتخارات مهم نظام اسلامی و انقلاب است که با معماری معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) انجام شد.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب، بلافاصله از روز دهم فروردین در دو روز همه پرسی نظام به تثبیت رسید و فاصله این همه پرسی از پیروزی انقلاب یعنی ۲۲ بهمن، فقط ۴۷ روز بود یعنی کمتر از دو ماه که مردم به نظام رای دادند.
رئیس جمهور اضافه کرد: امام درس بزرگی دادند و آن اینکه دراین کشور همه کاره مردم هستند، ۱۲ فروردین ۵۸ یعنی میزان رای ملت است و مردم هستند که برای خود نظام انتخاب میکنند.
آقای روحانی افزود: یک پایه نظام جمهوریت و یک پایه آن مردم سالاری و پایه دیگر اسلامیت و ایران است و اینها در کنار هم جمهوری اسلامی را تشکیل میدهند.
وی گفت: نام نظام ما هم جمهوری اسلامی ایران است و در قانون اساسی هم آمده است به طوری که جمهوریت در اصل ششم و ایران در اصل اول و سوم مشخص است و این نشان میدهد که هویت و فرهنگ ایرانی مهم است.
آقای روحانی اضافه کرد: منافع ملی کشور ایران به عنوان یک پایه است و چه اعتقادات و عمل و اخلاق و رفتار و اداره کشور همگی در دست مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقامات کشور را در پای صندوق آراء بر میگزینند.
رئیس جمهور ادامه داد: تمام انقلابها در ایران از زمان میرزای شیرازی از ۱۵۰ سال گذشته به این خاطر بود که کسی به مردم رای تحمیل نکند بنابراین دوازدهم فرودین مهم است و باید آن را پاس بداریم و پاسداشت آن به این است که مردم در اداره همه امور کشور حضور پیدا کنند.
آقای روحانی افزود: اگر انتخابات با مشارکت حداکثری نباشد ضربه بزرگی به راه و روش ۱۲ فروردین خواهد خورد.
مسئله انتخابات یک مسئله بسیار بزرگ است به خاطر اینکه مردم باید در آن کسانی را انتخاب کنند که برنامه دارند.
وی ادامه داد: اگر خدای نکرده انتخابات از چشم مردم بیفتد و بگویند برای چه رای بدهیم؟ این به معنای آن است که تمام انقلابها در ایران از ۱۵۰ سال گذشته تا به امروز به پایان خواهد رسید.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مردم باید بگویند با چه کسی در رابطه باشیم و با چه کشوری در ارتباط باشیم و جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت معنای خاص خود را دارد و خلاصه منافع ملی کشور ایران است.
وی گفت: ما به دوازده فروردین افتخار میکنیم چرا که باعث شد قانون اساسی ما به تثبیت برسد و آن چیزی جز رای مردم نبود. تمام قانون ما با رای مردم و رفراندم تثبیت شده و اصل نظام بر قانون اساسی است.
آقای روحانی افزود: ایران کشور سوئیس نیست که با امضای ۱۰۰ هزار نفر یک رفراندم برگزار کند. اگر در کشور سوئیس ۱۰۰ هزار نفر در مورد مسئلهای هر چند کوچک امضا کنند که باید انتخابات برگزار شود حتماً از طریق رفراندم آن مسئله بررسی خواهد شد.
وی گفت: دریکی از سفرها از رئیس جمهور سوئیس سوال کردم که مشکلی در برگزاری همه پرسی ندارید گفتند که بسیاری از مشکلات چه کوچک و بزرگ به راحتی با رفراندم حل میشود.
رئیس جمهور اضافه کرد: درکشور سوئیس گاهی در سال دو بار و گاهی یک بار رفراندم درباره مسائل مختلف برگزار میشود حالا این مسائل میتواند در امور حقوق زنان باشد و یا ساخت یک اتوبان؛ تمام این تصمیمات با رای مردم انجام میشود.
آقای روحانی افزود: ما نمیخواهیم مثل سوئیس با این مسئله برخورد کنیم، اما قانون اساسی به ما گفته در مسائل مهم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در اصل ۵۹ ذکر شده که اگر در یکی از این چهار بخش یک مسئله مهمی وجود داشت دیگر قانونگذاری از طریق مجلس شورای اسلامی نیست و از طریق همه پرسی است.
وی گفت: سالهاست به این مسئله میاندیشم که در این چهار مسئله مهم یک رفراندم در کشور برگزار شود که مردم آری یا نه بگویند تمام دعواها و مشکلات جناحی و حزبی حل خواهد شد.