سخنگوی دولت تاکید کرد: تلاش دولت برای رفع تحریمها تا آخرین روز کاری آن متوقف نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، آقای ربیعی در ادامه نشست خبری خود افزود: مایلم در اولین سخنگویی ۱۴۰۰ به استحضار ملت شریف ایران برسانم دولت در ماههای باقی مانده با تمام توان و بدون کمترین وقفه برنامههای ۵ گانهای را دنبال خواهد کرد. بدون تردید عقب راندن تحریم تا آخرین روز کار دولت به طور مستمر ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ما مصمم هستیم که اجازه ندهیم تحریمهای غیرقانونی آمریکا اخلالی در حرکت ایران در مسیر توسعه و تعامل سازنده با جهان ایجاد کند، اما در عین حال تلاش دولت برای رفع تحریمها تا آخرین روزکاری دولت متوقف نخواهد شد.
اقای ربیعی گفت: ما از رساندن و تکرار این پیام روشن به ناقضان برجام خسته نخواهیم شد که هرچقدر زمان بخواهند در اختیار خواهند داشت، اما باید بدانند که هر روز تعلل بیشتر در لغو تحریم علیه ایران، نه تنها شانس احیای برجام را به عنوان اولین و آخرین راه حل در دسترس برای کنار گذاشتن اختلافات کمتر میکند بلکه آنها را از بدست آوردن چشم انداز بهتری از روابط با ایران هم دورتر خواهد کرد.
وی افزود: هرچند ما اطمینان داریم که دولت آمریکا هیچ راه منطقی جز بازگشت به برجام و رفع کامل تحریمها ولو بعد از پایان دولت دوازدهم پیش روی خود ندارد، اما بنا به مسئولیت دولت در پاسخگویی به مردم، رفع تحریمها یکی از مهمترین اولویتهای دولت باقی خواهد ماند.
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه حوزه سلامت با تمرکز بر کرونا از جمله برنامههای اصلی و مستمر دولت خواهد بود گفت: واردات بیش از ۲۰ میلیون واکسن خریداری شده و تلاش برای به ثمر رساندن تولیدات داخلی که به طور مستقل یا با مشارکت خارجی در حال انجام هستند دنبال خواهد شد.
وی افزود: در این خصوص علاوه بر کشور کوبا با دو کشور تولید کننده واکسن نیز مذاکراتی صورت گرفته است. مراقبت و پیشگیری از گسترش و قطع زنجیره ویروس کرونا و واکسیناسیون عمومی و تمهید برای درمان به موقع و موثر بیماران از برنامههای این حوزه است.
اقای ربیعی همچنین گفت: دولت تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا یک انتخابات پرشور و سالم برگزار کند. انتخاباتی پرشور، سالم و رقابتی. انتخابات متضمن افزایش سرمایه اجتماعی و حل مسائل داخلی کشور وهم متضمن ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان است.
وی افزود: انتخابات یعنی زندگی روزمره هر ایرانی. امیدواریم شرایطی مهیا شود تا همه تنوعهای دیدگاهی و برنامهای در این انتخابات حضور داشته باشند. جریانهایی برای مایوس کردن مردم از صندوق رای آغاز به کار کرده اند و شتاب تازهای گرفته اند و این تا روز انتخابات ادامه خواهد داشت. متاسفانه هم از خارج و هم از داخل به طور ناخودآگاه به شیوههایی برخی مطالب را بیان میکنند که این احساس را که نتیجه برآمده از صندوق رای تاثیری در سرنوشت جامعه ندارد القا کند.
اقای ربیعی گفت: دولت در چارچوب مواضع بیان شده رهبری معظم مبنی بر مشارکت حداکثری مردم تلاش همه جانبهای خواهد داشت.
وی درباره سفر وزیر خارجه چین و امضای سند «برنامه همکاری جامع ایران و چین» نیز تصریح کرد: در روزهای گذشته شاهد سفر وزیر امور خارجه چین آقای وانگ ایی به تهران بودیم. این سفر فرصتی برای تبادل دیدگاههای میان دو کشور در زمینههای مختلف مورد علاقه و به ویژه تعمیق همکاریهای ایران و چین فراهم آورد.
سخنگوی دولت گفت: امضای سند «برنامه همکاری جامع ایران و چین» به منزله مهمترین دستاورد این سفر، در واقع نقشه راه ۲۵ سالهای برای همکاری، سرمایه گذاری و تجارت میان دو کشور است که امیدواریم در ماهها و سالهای آینده با توافقهای تکمیلی بتوانیم گامهای عملی در محقق کردن این چشم انداز برداریم. البته این سند بلند مدت تنها مختص ایران و چین نیست و اولین مورد سند بلند مدت همکاری برای ما هم محسوب نمیشود.
وی افزود: این اسناد و برنامههای بلند مدت علیه هیچ کشور ثالثی نیست و تنها هدف آن تحقق و بهره برداری از همه ظرفیتهای موجود در روابط میان ملت هاست. ما امیدواریم و البته آمادگی داریم که با سایر کشورهایی که علاقهمند به توسعه روابط در زمینههای تجاری و امنیتی هستند، اسناد مشابهی را در همکاری با هم تنظیم کنیم. به همین ترتیب، اعتقاد داریم که این سند همکاری، آخرین امیدها به موفقیت آمیز بودن مسیر احیای کامل برجام را تسهیل میکند.
سخنگوی دولت در خصوص علت عدم انتشار سند جامع همکاری میان ایران و چین نیز گفت: وزارت امور خارجه گزارش برگ این سند را که حاوی تمامی سرفصلها، رئوس و محتوای توافق است منتشر کرده و به راحتی در دسترس همگان قرار دارد. انتشار متن کامل مشروط به موافقت طرفین است. ما هیچ ملاحظهای برای انتشار آن نداریم، اما شاید نظر طرف چینی متفاوت باشد.
وی تصریح کرد: این سند صرفاً یک نقشه راه است و حاوی هیچ تعهدی برای طرفین نیست. این چارچوب کلی و ظرفیتی است که در طول زمان باید از طریق توافقاتی در حوزه علایق مشترک تکمیل شود. بر همین مبنا این سند، پیمان، قرارداد و عهدنامه بین المللی محسوب نمیشود و طبق این تفسیر حقوقی نیازی به مصوبه مجلس هم ندارد؛ بدیهی است در صورتی که بخواهد جنبههای اجرایی و عناوین مشخص حقوقی قرار گیرد به مجلس ارائه خواهد شد.