رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساوه گفت: مرمت و بازسازی بنای تاریخی مسجد جامع ساوه به 50 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی از ثبت 5 اثر تاریخی در سال جاری خبر داد و افزود : خانه نادری، مقدس زاده و جوکار از جمله بناهای تاریخی شهرستان ساوه هستند که سال گذشته ثبت آثار ملی کشور شدند .
کارشناس میراث فرهنگی شهرستان ساوه نیز گفت: معماری مسجد جامع این شهر مربوط به قرون اولیه اسلامی است که سبک و هنر به کار گرفته شده نشان دهنده ذوق هنرمندان دوره های مختلف تاریخی را دارد
وی افزود: یک صحن و گنبد، دو ایوان و یک مناره، محراب های متعدد و قدیمی با خطوط کوفی از دوره صفویه با خط ثلث از ویژگی های این بنای تاریخی ست .
وی گفت : این مسجد کهن دارای مساحتی بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و اثری است باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و میتوان آن را گوهری گرانبها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستانها، محرابهای قدیمی، ایوانها، گنبد، دو محراب از عهد صفوی و دیگر قسمتهای آن مشاهده کرد
گفتنی است این مسجد در دوران مختلفی مرمت و به شکل امروزی تبدیل شده است و گنبدخانه که در ضلع جنوبی ساختمان مسجد قرار دارد، بهعنوان کهنترین بخش از مسجد شناخته میشود و تاریخ ساخت آن متعلق به قرون چهار و پنج هجری است. همچنین تاریخ احداث منارهی مسجد نیز متعلق به قرن ششم هجری است و مورخان تاریخ ساخت ایوان غربی را نیز برابر با قرن هشتم هجری اعلام کردهاند.
در شهرستان ساوه 425 اثر تاریخی وجود دارد که 120 اثر آن به ثبت آثار ملی رسیده و کاروانسرای باغ شیخ که یکی از بناهای دوره زندیه ،علاوه بر فضای کاروانسرایی دارای یک آب انبار، حسینیه و محراب است نیز در انتظار ثبت جهانی است.