المیادین گزارش داد
تشدید بحران انسانی در یمن
سخنگوی دفتر هماهنگی کمکهای سازمان ملل گفت بدون تامین مالی کافی ادامه ماموریت کمک رسانی به مردم یمن امکان پذیر نیست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین؛ کاهش کمکهای بین المللی به سازمانهای فعال در زمینه کمک رسانی در یمن، شرایط انسانی این کشور را بحرانیتر کرده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین گفت: شش سال از بزرگترین بحران انسانی در تاریخ معاصر میگذرد. یمنیها در این مدت دچار بدترین شرایط شدند و هزاران نفر کشته شدند و هزاران نفر هم فاصله اندکی با مرگ بر اثر گرسنگی یا بیماری دارند. در حالی که جهانیان فقط تماشاچی هستند. در آخرین کنفرانس بین المللی برای جمع آوری کمک، کشورهای ثروتمند، گامی برای کمک به یمنیها و نجات آنها از قحطی بر نداشتند. بعضی از این کشورها چند برابر تامین هزینه نیازهای یمنیها را با خرید سلاح، بر باد میدهند.
ینس لایرکی سخنگوی دفتر هماهنگی کمکهای سازمان ملل به المیادین گفت: یمن در بدترین شرایط انسانی در جهان قرار دارد. اما همچنین بزرگترین میدان ماموریت کمک رسانی انسانی در جهان است. اجرای این ماموریت انسانی از محدودیتهای زیادی رنج میبرد. بدون تامین مالی کافی، ادامه کار امکان پذیر نیست. ما درباره خطر مرگ ۴۰۰ هزار کودک یمنی بر اثر سوء تغذیه سخن میگوییم. بخشهای دیگر مانند خدمات بهداشتی و درمانی هم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: برنامه جهانی غذا، تامین مالی لازم را برای ارائه کمکهای اساسی در طول شش ماه آینده در اختیار ندارد.
تامسون ویری سخنگوی سازمان جهانی غذا گفت: برنامه جهانی غذا به دستکم یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در طول امسال نیاز دارد. سهم غذای ماهانه که این سازمان در اختیار یمنیها قرار میدهد، برای میلیونها نفر از آنها که از گرسنگی شدید رنج میبرند، ضروری است. ما به کمکهای اضافی نیاز داریم.
خبرنگار المیادین همچنین افزود: با آغاز هفتمین سال بحران یمن، ترس از محدود شدن کار سازمانهای امدادرسانی در این کشور بیشتر شده است. ۳۱ سازمان از ۴۱ سازمان فعال در زمینه کمک رسانی در یمن، سال گذشته مجبور شدند به طور کامل فعالیت هایشان را متوقف کنند یا فعالیتهای خود را به حداقل برسانند.
با گذشت شش سال از جنگ در یمن، به نظر میرسد سازمانهای کمک رسانی بین المللی در برابر شرایط فاجعه بار یمن، تسلیم شده اند و خطر قحطی و افزایش میزان شیوع بیماریهای واگیردار در این کشور تشدید شده است. این در حالی است که کمکهای بین المللی به کمتر از نیمی از نیازها کاهش یافته است.
گفتنی است وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن چندی پیش تصریح کرد جامعه جهانی همچنان در حال نظاره است و حملات و تجاوز به یمن ۶ سال است که ادامه دارد و کشورهای جهان تنها دم از بروز فاجعه انسانی میزنند و میخواهند بدون اینکه علل آنرا رفع کنند، این فاجعه را بهبود ببخشند.