در پایان نشست ناتو در بروکسل
بلینکن: بازنگری در توافق با طالبان جریان دارد
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان در مهلت تعیین شده روز نخست ماه مه، بسیار سخت و دشوار است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پایان دیدار با همتایان خود در نشست ناتو در بروکسل به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد. و
ی در پاسخ به پرسشی درباره حضور نظامیان ناتو در افغانستان و مهلت زمانی روز نخست ماه مه که دولت پیشین آمریکا در توافق با طالبان برای خروج نظامیان خارجی از افغانستان قرار داده است، گفت: همانگونه که میدانید این بازنگری، جریان دارد و من برای انجام دو مورد به اینجا (بروکسل) آمدم.
وی افزود: نخست اینکه، دیدگاههای واشنگتن را با کشورهای هم پیمان به اشتراک بگذارم و مهمتر از آن، دیدگاههای آنان را بشنوم و با آنها مشورت کنم - این کاری است که هم پیمانها انجام میدهند - من دیروز دیدگاههای کشورهای هم پیمان را با رئیس جمهور (جو بایدن) در میان گذاشتم و فکر میکنم خیلی اهمیت داشته باشد که درباره دیدگاههای او برای حرکت در مسیر پیش رو نیز اطلاع رسانی شود.
بلینکن گفت: این موضوع را در نشست وزرای دفاع که هفته گذشته برگزار شد شنیدیم. این هفته دوباره تکرار شد و واقعیت هم همین است. ما (کشورهای عضو ناتو) با هم وارد افغانستان شدیم، در آنجا خودمان را با شرایط سازگار کردیم و در موقعیت مناسب نیز باهم (افغانستان) را ترک میکنیم. موضوع مشترکی که وجود دارد همین باهم بودن است که بار دیگر در دیدارهای این هفته نیز مورد تاکید قرار گرفت.
رئیس جمهور (بایدن) پیشتر گفته است که خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان در مهلت تعیین شده روز نخست ماه مه، بسیار سخت و دشوار است. اما هر کاری انجام بدهیم با مشورت کشورهای هم پیمان خواهد بود. اگر تصمیم گیریهای تاکتیکی را کنار بگذاریم در چند مورد با کشورهای هم پیمان متحد و یکصدا هستیم.
نخست میخواهیم حضورمان (در افغانستان) و جنگ در این کشور را مسئولانه پایان بدهیم و نظامیان کشورهایمان را از آسیب و خطر دور سازیم و اطمینان پیدا کنیم که افغانستان بار دیگر به پناهگاهی برای تروریستها تبدیل نخواهد شد که آمریکا یا هر یک از هم پیمانان ما را تهدید کنند. از این رو، هماهنگی و مشورت بسیار تنگاتنگی با کشورهای هم پیمان و شرکایمان داریم و این موضوع در ۲۴ ساعت گذشته مورد تاکید قرار گرفت؛ و فکر میکنم این موضوع در شکل دهی دیدگاه رئیس جمهور (بایدن) بسیار بسیار مفید است.
وزیر خارجه آمریکا درباره تمدید مهلت تعیین شده برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و اینکه آیا طالبان چنین بازنگری را میپذیرد یا خیر، نیز گفت: نمی خواهم وارد این فرضیات بشوم که طالبان چه خواهد کرد یا ما چه خواهیم کرد! هم اکنون این بازنگری فعالانه و با آگاهی کامل از دیدگاههای کشورهای هم پیمان دارد اتفاق میافتد و هدف ما هم از سفر به اینجا (بروکسل) همین بود.
از سوی دیگر، بحث دیپلماسی در افغانستان هم دارد پیگیری میشود - حتی در شرایطی که ما داشتیم موضوع مهلت زمانی روز نخست ماه مه را بازنگری میکردیم - دیدار بسیار خوب و سازندهای با حضور کشورهای روسیه، چین، آمریکا و پاکستان در مسکو اتفاق افتاد. بیانیهای که از آن نشست بیرون آمد اهمیت دارد و بر دیدگاههای هر چهار کشور تاکید دارد و برای همه طرفها اهمیت داشت که به تلاش هایشان برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای جنگ در افغانستان شتاب بخشند.