به منظور تقویت نظارت وشناسایی افراد مبتلا به بیماری کرونا در گذرگاههای مرزی، جلسه هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان با جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: ویروس جهش یافته کرونا انگلیسی جامعه را با چالشهای جدی مواجه میکند که این تغییر جهشها میتواند بسیار چالش برانگیز و مشکل ساز باشد کما اینکه سرایت پذیری ویروس بالا، مرگ و میر آن زیاد و گروههای سنی پایین را مبتلا میکند که این نیاز به توجه ویژه دارد.
طباطبایی گفت: در حال حاضر میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی در استان به زیر 60درصد کاهش یافته است. این زنگ خطری برای شروع موج بعدی همه گیری است.
دکتر سیدمهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هم اکنون ۳گذرگاه مرزی به صورت رسمی برای شناسایی افراد بیمار در مرزهای استان مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه از ورود بیماران شناسایی شده در مرز ها جلوگیری به عمل آمده است گفت: در حال حاضر ۶گذرگاه غیررسمی هم در مرز های استان جهت جلوگیری از بیماری کرونا ایجاد شده است.
دکتر طباطبایی گفت: ایمنی بالای 70درصد برای کاهش خطر همه گیری کرونا در گروه های مختلف جمعیتی ضرورت دارد اما بر اساس خوش بینانه ترین برآوردها، ایمنی جمعیت ما زیر 15درصد است.
دکتر سیدمهدی طباطبایی افزود: باید آمادگی موج جدید کرونا در سیستان وبلوچستان را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: افزایش مسافرتها بسیار نگران کننده است و میتواند روند شیوع ویروس را بیشتر کند.
وی افزود: هنوز هم از لحاظ ایمنی جمعی در معرض خطر محسوب می شویم. و به همین دلیل از هر گونه همکاری در هر سطحی برای آموزش و اطلاع رسانی بیشتر، تشدید نظارت ها، تقویت بیماریابی و تامین امکانات قرنطینه و جداسازی استقبال می کنیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۲طرح ملی در استان در حال اجراست یکی امداد و نجات نوروزی که تا ۱۵فروردین در دستور کار قرار دارد و در قالب این طرح ۲۸پست جادهای، یک پست کوهستان و یک تیم واکنش سریع در مرکز است.
میربها گفت:جمعیت هلال احمر از ابتدای بحران کرونا تا کنون با تمام ظرفیت خود با دانشگاه های علوم پزشکی همکاری داشته و از این پس نیز این همکاری ها ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در ایام نوروز1400 علاوه بر طرح امداد و نجات که همه ساله انجام می شد، همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی برای نظارت در 3مرز میلک، میرجاوه و ریمدان هم از مرکز به جمعیت هلال احمر استان ابلاغ شده است.
علیرضا میربهاءالدین افزود: طرح دوم؛ طرح مراقبتی بهداشتی مرزهای مجاز و رسمی کشور که بر اساس تفاهمنامه در بخش زمینی پست میلک، میرجاوه و ریمدان از تاریخ ۲۵ اسفند۹۹ مستقر هستند و برنامههای تب سنجی تست فوری و تست پی سی آر با همکاری عزیزان در مراکز بهداشت در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه همکاران ما در این دو طرح ملی در حال خدمت هستند طرح شهید سلیمانی نیز به قوت خودش باقی است.
رئیس جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه امداد و نجات، 27پست نوروزی جاده ای، دریایی و کوهستانی در سطح استان فعال هستند.
در طرح نظارتهای مرزی با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی، بسیج و سپاه پاسداران و مرزبانی و ستاد مدیریت بحران در 3مرز میلک، میرجاوه و ریمدان مستقر خواهیم بود.
وی گفت:گروهی از جوانان فعال، علاقه مند، خوش ذوق و خوش فکر به عنوان داوطلب با ما همکاری می کنند و بر حسب درجه و نوع گذرگاه ها از 2تا4 نفر نیروی فعال را در هر یک از این مرزها مستقر خواهیم کرد.