به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، لیر ترکیه روز دوشنبه به علت نگرانیها از برکناری اخیر ناجی اقبال، رئیس بانک مرکزی این کشور، از سوی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور، در بازارهای ارزی بیش از ۱۷ درصد کاهش یافت.
هر دلار آمریکا روز دوشنبه در معاملات اوایل صبح در آسیا تا ۸.۴۷ لیر (هشت لیر و ۴۷ قروش) به فروش رفت در حالی که هر دلار آمریک اواخر هفته گذشته معادل ۷.۲۲ لیر بود.
ناجی اقبال که یک وزیر دارایی سابق مورد احترام است اواخر روز جمعه با حکم ریاست جمهوری برکنار شد، حکمی که در آن انگیزه رسمی اعلام نشده بود، اما دو روز پس از افزایش شدید نرخ بهره اصلی از سوی بانک مرکزی، تدبیری برای مبارزه با تورم که با استقبال بازارها روبرو شد، صادر شده بود.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که طرفدار رشد قوی اقتصادی از طریق وامهای ارزان قیمت است، همواره مخالفت خود را با نرخ بهره بالا اعلام کرده است.
او مدام نرخ بهره بالا را «پدر و مادر همه دردها» توصیف میکند و بر خلاف تئوریهای کلاسیک اقتصادی میگوید این نرخ بهرهها تورم را تسهیل میکند.
سهاپ کاوجی اوغلو، اقتصاد دان و نماینده سابق حزب عدالت و توسعه، حزب حاکم ترکیه، جانشین اقبال شد، انتصابی که سرمایه گذاران را نگران کرد و تردیدهایی را در مورد استقلال بانک مرکزی ترکیه در آینده به وجود آورد.
رئیس جدید بانک مرکزی ترکیه روز یکشنبه متعهد شد تدابیر لازم را برای مقابله با تورم اتخاذ کند.
کاوجی اوغلو در بیانیهای اعلام کرد: «بانک مرکزی ترکیه به استفاده از همه ابزارهای سیاست پولی کارآمد برای رسیدن به هدف خود که کاهش پایدار تورم است، ادامه میدهد.»
افزایش تورم در ترکیه در سالهای اخیر که سقوط ارزش لیر ترکیه همراه بوده است، به محبوبیت اردوغان ضربه زده است.
تورم در ترکیه در ماه فوریه ۱۵.۶ درصد بود.
رهبری امسال و چند سال گذشته را در حوزه اقتصاد و تولید و رفع مشکلات کسب و کارهای اقتصادی نام گذاری کردند آنوقت صدا و سیما آنطور که باید سخنان رهبری را در عمل پیاده نمیکند.آقایان مسئول در صدا و سیما اولین کاری که باید در همین فروردین انجام دهید و کار راحتی هم است دایر کردن چند بخش خبری اقتصادی ویژه در شبکه خبر بخصوص در شبها و دایر کردن بخش اخبار اقتصادی در بخش خبری ساعت 14 و 21 شبکه اول و خبر 22 شبکه سوم است.اینکه در تمام بخش های خبری صدا و سیما پوشش اخبار اقتصادی بصورت ویژه و مجزا نیست این خود یک معضل بزرگ در رسانه ملی است حداقل به اندازه حوزه بین الملل و ورزش به حوزه اقتصاد هم بها دهید.پوش اخبار و تحلیل و بررسی مشکلات در حوزه های اقتصادی مثل بورس ارز طلا بانک مسکن صنعت معدن تولید کشاورزی خودرو بازرگانی صادرات واردات گمرک تامین اجتماعی بیمه امور کارمندان و بازنشستگان و اقتصاد کلان کشور و اقتصاد بین الملل و دهها موضوع دیگر که با زندگی 80 میلیون ایرانی روزانه سرکار دارد باید اولویت اول صدا و سیما باشد.
متاسفانه قدرت های جهانی در سیاست گذاری و حتی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از دوسال پیش عملا تمام پوشش اخبار و تحلیل خود را روی اقتصاد ایران گذاشته اند.آنوقت اخبار سراسری صدا و سیما فاقد اخبار اقتصادی و تحلیل گر در حوزه های مختلف اقتصادی است.
بی توجهی صدا و سیما آنهم به عنوان بخش تبلیغی تئوریک اقتصاد به حوزه اقتصاد کشور در سالهای اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد کشور زده.در حالیکه صدا و سیما باید هر روز با حضور کارشناس یک موضوع اقتصادی کشور را موشکافی کند و زودتر از دولتمردان راهکار دهد و با پخش اخبار مردم را پیگیر موضوعات اقتصادی و عملکرد دستگاهها در حوزه اقتصاد کند.وگرنه اینکه صدا و سیما گوشه صفحه اش اسم سال را بنویسد اما در عمل کاری نکند هیچ فرقی با دستگاههای دیگر ندارد.
لطفا این موضوع به اطلاع همه مسئولان سیاسی اجرایی صدا و سیما برسد تا هر چه زودتر شاهد تغییرات اساسی در خبرهای سراسری رسانه ملی در حوزه اقتصادی باشیم.بی توجهی به این موضوع باعث تاخیر در تحولات اقتصادی در کشور میشود.در شرایط فعلی حوزه اقتصاد از حوزه بین الملل و سیاست و ورزش مهمتر است.