مرکز آمار گزارش رسمی تغییرات شاخص قیمت کالا و خدمات در اسفند ۱۳۹۹ را اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ تورم سالانه منتهی به اسفند به ۳۶.۴ درصد رسید.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
افزایش نرخ تورم نقطهای خانوارها
نرخ تورم نقطهای در اسفند ۱۳۹۹ به ۴۸.۷ درصد رسید، یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴۸.۷ درصد بیشتر از اسفند ۱۳۹۸ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.
نرخ تورم نقطهای اسفند ۱۳۹۹ نیز در مقایسه با ماه قبل ۰.۵ واحد درصد افزایش یافت. نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با کاهش ۰،۲ واحد درصدی به ۶۶.۶ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ۰.۸ واحد درصدی به ۴۰.۵ درصد رسیده است.
البته نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری ۴۷.۸ درصد است که نسبت به ماه قبل ۰.۶ واحد درصد افزایش داشته و این نرخ برای خانوارهای روستایی ۵۳.۳ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۰.۳ واحد درصد کاهش را نشان میدهد.
کاهش نرخ تورم ماهانه
نرخ تورم ماهانه اسفند ۱۳۹۹ به ۱.۸ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۷ واحد درصد کاهش داشته است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نیز به ترتیب ۱.۷ درصد و ۱.۸ درصد بوده است.
قابل ذکر است که بر اساس برآوردهای کارشناسان و محاسبه برخی پژوهشکدههای اقتصادی خط فقر نسبی (عمومی) به تناسب مناطق مختلف کشور و گروههای درآمدی متفاوت، بین ۸ تا ۲۵ میلیون تومان است. در حال حاضر به واسطه کاهش ارزش ریال و تورم افسار گسیخته، خط فقر برای قضات، امرای نظامی و دارندگان مدرک دکتری تخصصی شاغل در دستگاههای حکومتی و دولتی یا هیئت علمی، حداقل حدود ۲۵ میلیون تومان ارزیابی شده است. مقام معظم رهبری در سخنرانیشان به مناسبت نوروز، امر به رفع کلی فساد و تبعیض و افزایش قدرت خرید مردم کردند.
رهبری امسال و چند سال گذشته را در حوزه اقتصاد و تولید و رفع مشکلات کسب و کارهای اقتصادی نام گذاری کردند آنوقت صدا و سیما آنطور که باید سخنان رهبری را در عمل پیاده نمیکند.آقایان مسئول در صدا و سیما اولین کاری که باید در همین فروردین انجام دهید و کار راحتی هم است دایر کردن چند بخش خبری اقتصادی ویژه در شبکه خبر بخصوص در شبها و دایر کردن بخش اخبار اقتصادی در بخش خبری ساعت 14 و 21 شبکه اول و خبر 22 شبکه سوم است.اینکه در تمام بخش های خبری صدا و سیما پوشش اخبار اقتصادی بصورت ویژه و مجزا نیست این خود یک معضل بزرگ در رسانه ملی است.پوش اخبار و تحلیل و بررسی مشکلات در حوزه های اقتصادی مثل بورس ارز طلا بانک مسکن صنعت معدن تولید کشاورزی خودرو بازرگانی صادرات واردات گمرک تامین اجتماعی بیمه امور کارمندان و بازنشستگان و اقتصاد کلان کشور و دهها موضوع دیگر که با زندگی 80 میلیون ایرانی روزانه سرکار دارد باید اولویت اول صدا و سیما باشد.
متاسفانه قدرت های جهانی در سیاست گذاری و حتی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از دوسال پیش عملا تمام پوشش اخبار و تحلیل خود را روی اقتصاد ایران گذاشته اند.آنوقت اخبار سراسری صدا و سیما فاقد اخبار اقتصادی و تحلیل گر در حوزه های مختلف است.
بی توجهی صدا و سیما آنهم به عنوان بخش تبلیغی تئوریک اقتصاد به حوزه اقتصاد کشور در سالهای اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد کشور زده.در حالیکه صدا و سیما باید هر روز یک موضوع اقتصادی کشور را موشکافی کند و زودتر از دولتمردان راهکار دهد و با پخش اخبار مردم را پیگیر موضوعات اقتصادی و عملکرد دستگاهها در حوزه اقتصاد کند.وگرنه اینکه صدا و سیما گوشه صفحه اش اسم سال را بنویسد اما در عمل کاری نکند هیچ فرقی با دستگاههای دیگر ندارد.
لطفا این موضوع به اطلاع همه مسئولان سیاسی اجرایی صدا و سیما برسد تا هر چه زودتر شاهد تغییرات اساسی در خبرهای سراسری رسانه ملی در حوزه اقتصادی باشیم.بی توجهی به این موضوع باعث تاخیر در تحولات اقتصادی در کشور میشود.