رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: بی خوابی شایعترین اختلال خواب در کشور است و ۱۰ درصد مردم به صورت مداوم دچار بی خوابی هستند.
وی ادامه داد: شیوع بی خوابی در سنین بالا، در زنان، در کسانی که شرایط کار در شب دارند و افرادی که از بیماریهای تنفسی، چون آسم و آلرژی رنج میبرند، بیشتر است.
رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) در خصوص اثر داروها در بروز بی خوابی گفت: برخی داروها کیفیت خواب را کم و زیاد میکند و اثر مستقیم بر روند خواب میگذارند.
آقای دکتر صادق نیت ضمن اشاره به خروپف شبانه یا آپنه شبانه نیز افزود: ۳۰ درصد مردان آپنه یا وقفه تنفسی در خواب دارند که با قطع تنفس در حین خواب شناخته میشود و نوعی تنگ شدن راه تنفسی به حساب میآید که علامت خطرناکی است.
وی گفت: این وقفه تنفسی که با خروپف شناخته میشود خطرناک است و حتی ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) ادامه داد: در مردان به ویژه افراد چاق و زنان پس از سن یائسگی بروز خروپف شبانه بیشتر است و این افراد اگر به فشار خون هم مبتلا باشند باید نسبت به این بیماری توجه داشته باشند و به یک فوق تخصص اختلالات خواب مراجعه کنند، زیرا در این مراکز روند خواب شبانه فرد به طور کامل رصد میشود و مشخص میشود که فرد در چه مرحلهای از خواب دچار اختلال و عارضه است و چه میزان خواب عمیق و رؤیا دارد.
آقای دکتر صادق نیت خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ نوع بیماری خواب داریم، اما بیشتر آنها قابل درمان است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.