فصل بهار زمان مناسبی برای تجدید نظر درباره رژیم غذایی، فعالیت بدنی، برنامه خواب و موارد دیگر در رابطه با سلامت جسم و روانمان است.
بشقاب خود را با میوهها و سبزیجات تازه و فصلی پر کنید:
دکتر مصباح کین، متخصص بهداشت عمومی در دانشگاه پزشکی واشنگتن در سیاتل یادآوری میکند که بهار و تابستان زمان خرید میوهها و سبزیجات تازه فصل است. او توصیه میکند تا در صورت امکان، محصولات ارگانیک را خریداری کنید و به جای استفاده از روغنهای تصفیهشده، چربیهای سالم مانند آووکادو، آجیل و دانهها را مورد توجه قرار دهید.
در مصرف گوشتهای کبابی افراط نکنید:
به گفته دکتر کین، مجبور نیستید که از این غذاها صرفنظر کنید، اما برای کاهش مصرف چربیهای ناسالم که باعث مسدود شدن شریانها میشوند به دنبال گوشتهای کمچرب باشید و از مصرف میان وعدههای سرخ شده خودداری کنید.
یک غذای جدید را امتحان کنید:
انتخاب غذاهای مختلف با رنگهای مختلف و از گروههای مختلف، یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی را فراهم میکند؛ بنابراین نوبت دیگری که به بازار مراجعه کردید، میوه یا سبزیهایی را که قبلا امتحان نکردهاید، انتخاب کنید.
سبزی چلیپایی بخورید:
سبزیجات چلیپایی مانند انواع کلم حاوی ویتامین C، فیبر و فولات هستند و کالری کمی دارند. این سبزیها سرشار از مواد گیاهی شیمیایی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و از ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و برخی سرطانها جلوگیری میکنند.
مراقب برنامه خوابتان باشید:
اگر روزهای تاریک و سرد زمستان برنامه خواب شما را از مسیر خارج کرده است، دوباره میتوانید آن را تنظیم کنید. چهار ساعت قبل از خواب از انجام ورزشهای با ریتم تند و مصرف غذاهای پرچرب یا کافئین اجتناب کنید. هر روز در یک ساعت مشخص بیدار شوید و در حالت ایدهآل با قرار گرفتن در معرض نور روز و همچنین اتاق خواب را شبها تاریک و خنک نگه دارید.